Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Сливенска област започна регистрацията на лични стопанства за отглеждане на свине

Снимка: БГНЕС

В Сливенска област започна регистрацията на лични стопанства за отглеждане на свине. Това съобщават от Областна администрация. Регистрацията се прави съгласно приетия от правителството План за контрол и предотвратяване разпространението на африканска чума по свинете. Информира Стоян Радев. 


Още от категорията

Тракийският университет отправи призив за набиране на доброволци

Във връзка с нарастващите случаи на пациенти с COVID-19 и отправения апел от страна на Министерство на здравеопазването и ръководството на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" АД ръководството на Тракийски университет - Стара Загора се обръща с призив към..

публикувано на 27.10.20 в 11:45

34 нови случая на коронавирус в хасковска област за последното денонощие

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 34 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и 2-ма починали. Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 14; Димитровград – 8; Харманли – 3;Свиленград – 5;..

публикувано на 27.10.20 в 11:26

Консултативния център за бежанци и мигранти в Харманли работи по проект, финансиран от УНИЦЕФ

По два големи проекта, свързани с превенция на насилие, основано на пола работи Консултативния център за бежанци и мигранти в Харманли на фондация „Мисия криле“. Имаме терапевтични дейности – индивидуални и групови с жени, деца и мъже при които..

публикувано на 27.10.20 в 11:10

Мая Илиева: Продължаваме да настояваме за достойни условия на труд

При липсата на 30 000 медицински сестри в страната от години, ситуацията  с КОВИД-пандемията силно се утежни. „При 400 болници у нас, на една сестра се падат между 15 и 30 пациента, а много от тях са крайно уморени, болни или под карантина. Няма да..

публикувано на 27.10.20 в 10:12

Община Сливен организира мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци

Община Сливен организира мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата на 27 и 28 октомври. Мобилният събирателен пункт е разположен в  ж. к. „Българка“ и ще работи днес и утре от 10 до 16 часа. Още..

публикувано на 27.10.20 в 09:56

Петя Алтимирска: Фермите за норки са едни от най-опасните огнища на КОВИД 19

В цял свят фермите за норки са едни от най-чувствителните огнища на КОВИД 19. Причината за това е, че самите животни много лесно се заразяват с вируса и могат да го разпространяват. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Петя Алтимирска от..

публикувано на 27.10.20 в 09:44

Ремонтни дейности спират временно светофарната сигнализация на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Димчо Стаев“

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че поради ремонтно - монтажни дейности, днес за времето от 09.30 ч. до 16.00 часа, няма да работи светофарната уредба, регулираща движението на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул...

публикувано на 27.10.20 в 09:25

60 са новодиагностицираните с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие

60 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие в област Стара Загора. От тях 48 са от град Стара Загора, останалите 12 са разпределени в селищната система в областта, като няма концентриране на повече случаи в определено населено място...

публикувано на 27.10.20 в 08:57

Хотелиери и ресторантьори искат ясни правила за мерките срещу коронавируса на местно ниво

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с представители на старозагорското Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите (СХР) и на Българската асоциация на заведенията (БАЗ). Срещата се проведе по инициатива на двете организации,..

публикувано на 26.10.20 в 17:43
Гергана Микова

Към момента в Стара Загора планови операции не се налага да бъдат спирани

Вече се уточняват здравните заведения в Област Стара Загора, които могат да открият ковид отделения, всички общински и частни болници трябва да представят възможностите си.  Това каза за Радио Стара Загора областният управител Гергана Микова.  На..

публикувано на 26.10.20 в 16:59