Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 8 юни училищата в 20 области могат да подават заявки за учители по програмата на фондацията "Заедно в час"

Снимка: zaednovchas.bg

Училищата от 20 области могат да подават заявки за учители по програмата "Нов път в преподаването" на фондацията "Заедно в час" до 8 юни. Този краен срок е съобразен с повишеното търсене на нови учители и освобождаването на позиции в училищата в края на учебната година, съобщиха от организацията.
Всички директори, които искат да включат в екипите си нови учители от програмата на организацията, трябва да подадат своите свободни позиции през формуляр на сайта на "Заедно в час".
В заявките си директорите могат да попълнят както позиции, за които са сигурни, че ще имат нужда от учители, така и позиции, за които ще имат яснота и ще бъдат потвърдени на по-късен етап. През настоящата година организацията се фокусира върху подготовката на учители в начален етап, по математика, информатика, природни науки и по английски език, които са и едни от най-търсените в цялата страна.
Тази година към програмата е имало рекорден интерес от страна на кандидати. За първи път училища от областите Варна, Бургас, Сливен, Русе, Силистра, Търговище, Шумен и Добрич имат възможността да кандидатстват за учители от програмата. Вече има одобрени бъдещи учители от тези региони. Заявки за нови учители могат да подават също училищата от областите, в които програмата работи от предходни години - Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Разград, Велико Търново, Враца, Монтана, Стара Загора, Перник, София-област и София-град.
Фондацията работи с общински и държавни училища /специализирани и неспециализирани/, в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. В същото време това са училища, в които ръководството посреща тези предизвикателства с готовност и въпреки трудностите търси нови пътища към успеха на своите ученици.
Учителите в програмата са избрани с взискателен подбор измежду хиляди кандидати, като гаранция, че притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Тази година повече от 2800 души са кандидатствали за програмата. Одобрените кандидати имат готовност да работят в училища в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.
Фондацията "Заедно в час" вече десет години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и от социално-икономическия си произход.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново разбиха църквата в сливенския квартал "Речица"

За трети път в рамките на месец неизвестни разбиват църквата в сливенския квартал "Речица". В храма "Света Троица" служи отец Иван Янков, който преди месец в знак на несъгласие с касирането на епархийските избори за нов сливенски митрополит обяви гладна..

публикувано на 19.04.24 в 19:05
УМБАЛ

Център за обучение на здравни асистенти може да бъде създаден към Университетската болница

Към Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора да се създаде Център за професионално обучение на кадри в сферата на здравеопазването. Тази идея на ръководството на болницата беше одобрена на проведено преди дни Общото събрание на..

публикувано на 19.04.24 в 17:02

За 52-ри път Хасково е домакин на литературния конкурс "Южна пролет"

30 автори са заявили участие в националния конкурс за дебютна литература Южна пролет в Хасково . От сряда до петък областния град ще е столица на литературата, съобщи заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева. Тя поясни, че  Община Хасково е поканила..

публикувано на 19.04.24 в 16:35

Пролетна акция на „Капачки за бъдеще“ ще се проведе в Стара Загора

На 20 април в Стара Загора ще се проведе пролетна кампания за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Акцията е в подкрепа на „Капачки за бъдеще“ и се организира от „Клуб за Бъдеще“ – Стара Загора и Спасителен клуб Стара Загора...

публикувано на 19.04.24 в 16:26

Навършват се 80 години от откриването на Казанлъшката гробница

На 19 април се навършват 80 години от откриването на Казанлъшката гробница. По този повод Исторически музей „Искра“ – Казанлък организира и честване в почивните дни. Сдружение „Антична Тракия“ ще представи на казанлъчани и гостите на града..

публикувано на 19.04.24 в 16:23
Снимка: Областна администрация

400 са свободните работни места в региона, на които могат да разчитат съкратените в ТЕЦ 3

Предстоящите съкращения в ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" бяха разисквани на среща в  областната администрация в  Стара Загора. От частната въглищна централа са заявили в Бюрото по труда, че предстои да освободят 160 работници в  периода от 10 май..

публикувано на 19.04.24 в 15:26
Заместник-кметът по транспорт, екология, инвестиции и зелен преход Радостин Танев даде официален старт на кариерния форум WorkIn Stara Zagora

Огромен интерес към WorkIn Stara Zagora

Стара Загора е домакин на кариерното изложение  WorkIn Stara Zagora  днес и утре. Второто издание на форума събира работодатели и експерти, които ще споделят знания и опит с аудиторията. Изложбената част включва щандове на компании, които представят своите..

обновено на 19.04.24 в 15:18
Монументът на връх Бузлуджа

Казанлък разработва проектни предложения за развитие на паметника "Бузлуджа" и зоната около яз. "Копринка"

Община Казанлък разработва проектни предложения за развитие на Индустриалната зона, зоната на язовир "Копринка" и на паметника "Бузлуджа". Това съобщи за Радио Стара Загора Веселина Димитрова - главен експерт „Стратегическо планиране“. В концепцията..

публикувано на 19.04.24 в 14:42

РЗИ организира поход по повод Световния ден на физическата активност

Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора и Образователен и туристически център „Кукуряк“ – Стара Загора, организира еднодневен поход „Животът изисква движение“ от Аязмото до..

публикувано на 19.04.24 в 14:20
американска норка

Пореден протест на природозащитници с искане за спиране на фермите за норки в България

Пореден символичен протест на сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията“ (КАЖИ) срещу обжалването на заповедта на МОСВ за  забрана на развъждането и вноса на вида "Американска норка" в България се проведе в столицата днес...

публикувано на 19.04.24 в 13:35