Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 29 май 2020 започва електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в град Казанлък за учебната 2020/2021 година

   На 29 май 2020 г., петък, започва електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2020/2021 година, съгласно утвърден със заповед на кмета на общината график на дейностите.

  От 29 май до 8 юни, включително, родителите могат да подават заявления за първо класиране онлайн на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 - за подготвителни групи в училищата. Резултатите ще бъдат обявени на 11 юни, а записването на класираните деца ще бъде извършено от 12.06.2020 г. до 17.06.2020 г., включително.  Изключение правят дните 15 и 17 юни, тъй като, съгласно Заповед на МОН, те са определени за провеждане на НВО в VII клас по БЕЛ и по математика и тогава външни лица няма да бъдат допускани в училищата. Вместо тях, директорите ще създадат организация, при необходимост, записването да стане през почивните дни - на 13 и 14 юни.

  Освен това, записването може да се осъществи и онлайн, като родителите предоставят необходимите документи сканирани на имейла на училището, в което децата са класирани. Имейлите може да намерите на специализираната страница за електронен прием в раздел „Училища“, както и на сайта на всяко училище.

  Предвид извънредната епидемична обстановка в страната, приканваме всички родители да регистрират онлайн заявленията на своите деца за кандидатстване в първи клас и подготвителна група в училищата. За родителите, които евентуално няма да се справят с попълване на електронния формуляр, директорите на училищата ще съдействат за извършване на регистрация на място, като създадат необходимата организация за спазване на противоепидемичните мерки и за недопускане струпването на родители в училището. Същият подход ще бъде приложен и при записване на децата след обявяване на класиранията, при спазване на всички противоепидемични мерки и указания на Министерство на здравеопазването.

  От 19 до 22 юни, включително, е срокът за кандидатстване за II-ро класиране, на 25 юни ще бъдат обявени  резултатите, а срокът за записване е от 26 до 29 юни, включително.

  Срокът за кандидатстване за III-то класиране е от 01 юли до 04 юли, включително. Класирането ще бъде обявено на 6 юли, а записването ще бъде от 7 до 8 юли, включително.

  Пълният график за прием в училищата може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Образование и стратегическо планиране“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. На посочените страници е достъпна и Системата от правила за прием, организацията и критериите за електронен прием в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на община Казанлък.

  И тази година предимство получават деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище, за което кандидатстват, независимо от постоянния/настоящия им адрес. Те автоматично се разпределят в първа група.

Обръщаме внимание на родителите, че датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияе на класирането.

  Всички заявени данни (промяна в обстоятелствата) могат да бъдат актуализирани само в срока за регистрация / редакция на заявленията, както онлайн във форма за редакция на вече подаденото заявление, така и на място в училищата в  гр. Казанлък, където е подадено първоначално заявлението, без да се губи полученият вече входящ номер. Определящ за окончателното класиране е последният вариант на заявлението.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кукленият театър в Стара Загора обявява поръчка за извършване на геология на сградата

„Не се уморяваме да работим“. Така в ефира на Радио Стара Загора директорът на Държавния куклен театър Дарин Петков коментира двете награди "ИКАР" за "Най-добър куклен спектакъл" и "Най-добър мениджмънт", които културната институцията завоюва преди..

публикувано на 29.03.24 в 16:16

Напусна ни Таньо Клисуров

На 29 март 2024 г. на 79-годишна възраст ни напусна големият старозагорски поет и председател на Дружеството на писателите Стара Загора - Таньо Клисуров. Литературният свят на България загуби едно от най-емблематичните си имена, чиято поезия докосва..

публикувано на 29.03.24 в 16:13

Над 1000 кукери се събират за "Старци в Турия" тази събота

Тази събота в павелбанското село Турия ще се проведе традиционният Национален фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия”, който се очаква да събере над 1000 участници. Всяка от 28-те кукерски групи ще представи характерните за своя..

публикувано на 29.03.24 в 15:27

Ремонтират залата в читалището в павелбанското село Долно Сахране

Съвсем скоро павелбанското село Долно Сахране ще се радва на обновена зала за провеждане на различни събития от културен и обществено – административен характер. Става дума за т.нар. малка зала при Народно читалище "Иван Вазов", която обаче предвид..

публикувано на 29.03.24 в 15:19
Стефан Щилянов

Новият председател на БСП в Сливен стяга редиците преди изборите

Обединение на хората симпатизиращи на лявата идея в Сливен. Това обяви като основна цел новоизбрания председател на общинската организация на БСП Сливен Стефан Щилянов. Щилянов обяви, че ще търси начини напусналите партията миналата година преди..

публикувано на 29.03.24 в 15:15
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Не нося отговорност за делата на общинските съветници

Не е моя работа да съдя общински съветник, все още не съм чел и решението на ВКС.  Така кметът Живко Тодоров к оментира казуса  с осъдителната присъда на общинския съветник от "Алтернативата на гражданите-ВМРО" Янко Янков за купуване на гласове и..

публикувано на 29.03.24 в 14:29

Протестното автошествие на миньори и енергетици премина в Хасковска област

И в Хасково днес се проведе протестно автошествие заетите в комплекс "Марица-изток". Недоволните с близо 79 автомобила преминаха през центъра на областния град и се отправиха към Харманли, където се заканиха да блокират пътя към магистрала "Марица"...

публикувано на 29.03.24 в 14:23

Полицията в Стара Загора предупреждава за телефонни измамници

За зачестили случаи на телефонни измами предупреждават от полицията в Стара Загора. Поредната жертва е 81-годишна жена от село Овощник . На 28 март тя е получила телефонно обаждане на стационарния си телефон, от лице което се е представило за..

публикувано на 29.03.24 в 14:12

Трансформират "Ученическо хранене" в Стара Загора, търсят частната инициатива

Около 30 милиона лева ще бъдат инвестирани в сферата на образованието в община Стара Загора. Средствата са от програмата на ресорното министерство и през общинския бюджет и са за ремонти, разширяване на материалната база, спортни площадки и дворни..

публикувано на 29.03.24 в 14:08
Община Стара Загора

Записването на първокласници в Стара Загора започва на 14 май

На 14 май, в 12:00 часа ще бъде отворена системата за електронно записване на първокласници за учебната 2024/2025 година, информират от община Стара Загора. Системата ще бъде затворена на 28 май 2024 г. като до 23:59 часа на тази дата могат да..

публикувано на 29.03.24 в 14:00