Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" с нулево равенство срещу "Етър"

„Берое“ и „Етър“ завършиха без попадение в контролна среща, играна на Спортна база „Берое“. Двубоят бе първи след двумесечна принудителна пауза без футбол в България. Двубоят премина без присъствието на фенове и журналисти, поради което пълната информация е взета от официалния сайт на "Берое".

Своя неофициален дебют за „Берое“ направиха Илиас Хасани, Радослав Апостолов и Джунейт Али, а Карлос Охене и Зоран Йосипович се завърнаха след контузии.

Първата по-сериозна възможност в мача се откри пред Берое в 6-ата минута. Мартин Камбуров имаше възможност да стреля, но първият му удар бе в стената, а след това шутира неточно в аут.

Алиун Фал центрира в наказателното поле на Етър в 28-ата минута, но право в ръцете на Христо Иванов. Две минути по-късно Берое получи право да изпълни нов фаул. Карлос Охене изпълни късо към Гаюс Макоута, който стреля, но се получи рикошет и топката излезе в в корнер.

Стив Фуртадо центрира в наказателното поле на Етър, след което Ахмед Туба игра с глава, но не успя да нанесе удар, а Христо Иванов след това боксира преди с топката да може да играе Мартин Камбуров. Гаюс Макоута центрира от фаул в 33-ата минута в наказателното поле на Етър, на втора греда, но Христо Иванов излезе и улови.

Милчо Ангелов направи добър спринт в 38-ата минута и първоначално изглеждаше, че ще преодолее Теди Мезаг, но след това защитникът на Берое успя да компенсира ситуацията и с помощта на Александър Цветков да отнемат топката от нападателя на Етър.

Октавио подаде добре към Макоута в 42-ата минута, а той изведен на много добра позиция Крум Стоянов в наказателното поле на Етър, но бе маркирана засада.

Етър се възползва от неразчетени действия на беройци в 44-ата минута. Антон Огнянов пусна към Милчо Ангелов в наказателното поле на домакините, но Душан Перниш излезе и улови топката.

Никола Маринов отне топката от Кольо Станев в 49-ата минута, след което подаде към Джунейт Али, а той центрира в наказателното поле на Етър, но топката бе изчистена от играч във „виолетово“.

Пред Етър се откри добра възможност в 50-ата минута след неразбирателство в дефанзивен план на Берое. Ерол Дост и Стилиян Добрев комбинираха в наказателното поле на домакините, но последният пас не бе достатъчно прецизен и Генадий Ганев улови.

Иван Минчев отправи далечен удар в 52-ата минута, но неточно в аут. Две минути по-късно Ибрахима Конте успя да се пребори за топката, след което реши да отправи далечен удар, но той бе много неточен в аут.

В 56-ата минута Иван Минчев с дълъг пас потърси Ибрахима Конте в наказателното поле на Етър, но Анатоли Господинов следеше ситуацията, излезе и улови топката преди с нея да можеше да играе футболистът на Берое.

Кольо Станев проби опасно в наказателното поле на Берое в 57-ата минута, но Георги Ангелов се намеси и успя да му отнеме топката.

Ибрахима Конте комбинира в 59-ата минута с Никола Маринов, който стреля от границата на наказателното поле на Етър, но право в ръцете на Анатоли Господинов.

Берое направи най-сериозният пропуск в 60-ата минута, когато Иван Минчев изведе Зоран Йосипович зад отбраната на Етър. Йосипович бе сам срещу Господинов, но стреля неточно встрани от десния стълб на вратата му.

Берое организира добра атака в 67-ата минута. Ибрахима Конте комбинира със Зоран Йосипович, който се освободи и стреля, но Анатоли Господинов изби в корнер.

Иван Стоянов центрира от фаул в наказателното поле на Берое в 73-ата минута, след което Иван Петков стреля с глава, но слабо и Генадий Ганев спаси без проблеми.

Ерол Дост стреля от границата на наказателното поле на Берое в 76-ата минута, но неточно в аут.

Най-сериозното положение за Етър бе в 80-ата минута, когато Тони Иванов подаде към Ерол Дост, който стреля много опасно, но Ганев плонжира и спаси.

Берое организира много добра атака в 83-ата минута, когато Ибрахима Конте подаде към Никола Маринов, който след това намери Стоян Иванов, а той стреля, но Господинов плонжира и изби.

Пет минути по-късно Иван Минчев пусна към Ибрахима Конте в наказателното поле на Етър, а той финтира един защитник, след което стреля, но право в ръцете на Господинов.

Радослав Апостолов отправи далечен удар в 89-ата минута, насочвайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Етър, но Господинов се намеси сигурно и изби топката в корнер.

Берое (първо полувреме): 12. Душан Перниш – 6. Александър Цветков, 26. Теди Мезаг, 27. Ахмед Туба – 20. Стив Фуртадо, 8. Карлос Охене, 10. Гай Макоута, 22. Октавио Мантека, 7. Крум Стоянов – 9. Мартин Камбуров, 11. Алиун Фал Берое (второ полувреме): 23. Генадий Ганев, Джунейт Али, 25. Георги Ангелов, 4. Илиас Хасани, Георги Маджаров, Радослав Апостолов, 5. Стоян Иванов, 73. Иван Минчев, 70. Ибрахима Конте, 14. Никола Маринов, 18. Зоран Йосипович

Етър Велико Търново: 1. Христо Иванов (46′ – 13. Анатоли Господинов), 84. Здравко Илиев (78′ – 6. Димитър Цонев), 16. Стелиян Добрев (82′ – 88. Димитър Байдаков), 24. Георги Купенов, 14. Иван Скерлев (46′ – 70. Кольо Станев), 22. Никола Колев (46′ – 73. Иван Стоянов), 20. Яни Пехливанов (46′ – 72. Ерол Дост), 11. Антон Огнянов (46′ – 8. Педро Лагоа), 7. Милчо Ангелов (46′ – 9. Иван Петков), 44. Божидар Кацаров, 19. Тонислав Йорданов (60′ – 71. Тони Иванов) резерви: 12. Цветомир Цанков, 18. Юлиян Райков Съдия: Георги Кабаков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СКБ „Берое класически стил“. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са Деян Аврамов и..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52

Каратисти подготвят пореден турнир „Верея“

На 27 април в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде поредното издание на традиционния турнир по киокушин карате „Верея“. Надпреварата ще бъде за възрасти юноши и девойки младша и старша, както и за мъже и жени. Както всяка година входът..

публикувано на 17.04.24 в 14:02

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06

Старозагорските бадминтонисти с доминация на Държавното първенство

"Стара Загора бе домакин на Държавното първенство по бадминтон до 17 години за момчета и момичета от петък до неделя. Силно се представиха бадминтонистите от Града на липите. При момчетата Теодор Митев стана първи, а Боян Боев е трети . При девойките..

публикувано на 15.04.24 в 10:53