Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Близо 650 деца в Сливен вече посещават детска градина

Над 650 деца са посетили детските градини в Сливен, през последните два дни след отварянето им. Това съобщи заместник-кметът Пепа Чиликова. Яслените групи са посетени от 150 деца. Информира Стоян Радев.

Заместник-кметът Чиликова коментира, че в първия ден на отварянето са постъпили близо 50% от заявилите, че ще посещават детските градини.

"Общо взето в групите има по около 6-7 деца, има и по-малко. От общия брой 3150 деца в детските градини, като сме изключили полудневните групи"-коментира Чиликова и допълни, че към момента няма да се прави изследване на персонала на детските заведения за коронавирус.

Очаква се постепенно посещаемостта в детските градини да се увеличава.Още от категорията

Съдия Даниела Мавродиева: Правовата държава и върховенството на закона са под прицел от години

Протестиращите хора настояват за оставка на правителството и главния прокурор. И това е разбираемо, защото е налице недоволство срещу цялата правосъдна система и най-вече прокуратурата, трупано през последните години, заяви пред Радио Стара Загора..

публикувано на 16.07.20 в 17:07

Задържаха 19-годишен за изнасилване на възрастна жена от град Шивачево

Младеж на 19-години е задържан за изнасилване на възрастна жена от град Шивачево, съобщи главният прокурор Иван Гешев , който, заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, се запознаха на място с провеждащата се специализирана полицейска..

публикувано на 16.07.20 в 16:57

В Регионалния център ще разработват учебното съдържание за ученици със специални потребности

Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - Стара Загора беше одобрен по Национална програма за адаптиране на учебното съдържание за ученици със специални потребности от МОН. Екипът на Регионалния център ще работи..

публикувано на 16.07.20 в 16:35

Хората се обединиха и виждат възможност реално да сменят модела на управление

Движение България на гражданите категорично подкрепят антиправителствените протести за оставка на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и насрочване на предсрочни избори. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора областният лидер Калоян..

публикувано на 16.07.20 в 15:30

Ръст на жалбите срещу нарушени трудови и потребителски права при старозагорския омбудсман

От началото на годината 80% от жалбоподателите пред местния омбудсман Надежда Чакърова са жители на Стара Загора, останалите – от селата в общината или съграждани, живеещи извън страната. Сред 173-те постъпили жалби в посочения период са решени..

публикувано на 16.07.20 в 14:17

Част от протестиращите старозагорци ще бъдат тази вечер в София

Около 50 души от Стара Загора ще подкрепят тази вечер мирните протести срещу правителството в столицата . Те са представители на различни партии и организации, като всяка от тях ще действа самостоятелно. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 16.07.20 в 14:11

Гешев: Няма да подам оставка

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че няма да подава оставка, както настояват президентът Румен Радов и подкрепящите протестите.  "Не смятам да си подавам оставката затова, че за България няма недосегаеми вече и че тези, които бяха недосегаеми, които..

публикувано на 16.07.20 в 12:30

Свиленград с подкрепа на националните протести

 Свиленград за първи път ще подкрепи националните протести срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Подготовката е в социалната мрежа Фейсбук, а началото е обявено за 18:30 ч. тази вечер. Гражданският протест – шествие ще тръгне от..

публикувано на 16.07.20 в 09:45

Инж. Петър Заяков: Сечта на Старозагорските минерални бани е законна

Сечта на дъб и бор в покрайнините на Старозагорските минерални бани не е незаконна, съобщи за Радио Стара Загора инж. Петър Заяков, директор на Регионалната дирекция по горите. Проверката на място е извършена след сигнал на хора от селото,..

публикувано на 16.07.20 в 08:59

Починал e диабетик с COVID-19 в Стара Загора

Починал е единият от двамата пациенти с коронавирус, поставени на апаратно дишане в Стара Загора, съобщи директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ Йовчо Йовчев. Мъжът е имал придружаващо заболяване – диабет, уточни той. Пет са новите..

публикувано на 16.07.20 в 08:40