Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Служители на автобусната фирма в Ямбол излязоха на протест за неполучени заплати

Снимка: Община Враца

Павилионите на автобусните спирки в Ямбол остават затворени повече от два месеца, а на уволнените служителки не са изплатени последните възнаграждения. Днес те излязоха на протест, ще си търсят правата и в съда.  Поради намаления обем на работа, в условията на въведеното извънредно положение, в края на март, 25 служителки са уволнени, но възнагражденията от последните месеци не са изплатени. Офисът на фирмата е празен, а справка показва, дружеството в момента е без управител. Инспекцията по труда в Ямбол е запозната със случая, потвърди нейният директорът  Стоян Иванов. "На практика ние няма на кого да връчим индивидуален административен акт, в това число и акт за установяване на административно нарушение".Той е сезирал районната прокуратура. Същото ще направят и служителките. Предстои от прокуратурата да започне проверкаОще от категорията

НЧ "Родина" с награди от международен онлайн конкурс

Отлично се представиха участниците от Вокална студия "Усмивки" при НЧ "Родина" в V-тия Международен онлайн конкурс "Нови гласове, песни и изкуства" в края на м. юни 2020.  В конкурса, организиран от Сдружение "Евтерпани", участваха над 220..

публикувано на 03.07.20 в 12:53

Проф. Живка Овчарова посети Тракийски университет

Проф. Живка Овчарова посети Тракийски университет – Стара Загора по покана на ректора на висшето учебно заведение по повод съвместната им дейност, свързана с лабораторията за виртуална реалност, с която ще работи университетът. Проф. Овчарова е директор..

публикувано на 03.07.20 в 12:20

Едно предложение за званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2020

До края на установения срок – 1 юли, бeше получена една номинация за удостояване със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2020 година. От името на Съюза на народните читалища, в края на юни , е постъпило предложението за д-р Иван..

публикувано на 03.07.20 в 11:37
Водно огледало

Музикантите на Стара Загора заявяват: „Тук сме!" с три концерта на открито

Днес на три локации на открито в Стара Загора ще се проведат концерти под надслов "Музикантите на Стара Загора: Тук сме!". Инициативата е дело на  Творческия колектив "На улицата" с подкрепата на Община Стара Загора, Международен младежки център..

публикувано на 03.07.20 в 11:29

Вандали отново потрошиха шадравана в парк „Пети октомври“

Поредна вандалска проява в Стара Загора беше установена от служители на звено „Озеленяване и комунални дейности“. Посегателството е извършено върху прочутия от миналото и любим на старозагорци шадраван с фонтаните в централния градски парк „Пети..

публикувано на 03.07.20 в 11:18

ПГСС "Гео Милев" в град Мъглиж приема ученици след 7 клас в три специалности

От 03.07.2020 г. Професионална гимназия по селско стопанство „Гео Милев” гр.Мъглиж обявява прием по следните специалности след завършен  7-ми клас - Механизация на селското стопанство -..

публикувано на 03.07.20 в 11:12

Доц. Борис Комитов: Очаква ни по-дъждовно лято и по-хладно от предвижданията

По-дъждовно и по-хладно от предвижданията на метеоролозите очаква да бъде времето през лятото доцент Борис Комитов, физик от БАН и ръководител на Центъра за слънчев и слънчево земен мониторинг в Стара Загора. Според наблюденията му не се очаква и..

публикувано на 03.07.20 в 09:52

През летния сезон ще бъде засилен контролът на скоростните режими по магистралите

През летния сезон ще бъде засилен  контролът за спазване на скоростните режими на автомагистрала „Тракия“ и автомагистрала „Марица“, осъществяван с технически средства от ОДМВР – Стара Загора. Целта е  недопускане създаването на предпоставки за..

публикувано на 03.07.20 в 09:41
Община Стара Загора

18 двойки ще получат еднократна помощ по програмата за новородени деца в Стара Загора

18 двойки са одобрени за получаване на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете в община Стара Загора, информира общинският съветник от ВМРО Антон Андонов, който е член на комисията, разглеждаща кандидатите и един от инициаторите..

публикувано на 03.07.20 в 09:18
Хасково

Разрешиха на 59 младежи да работят през лятото в Хасковско

59 разрешения издаде Инспекцията по труда в Хасково на непълнолетни да работят през лятото. Такива разрешителни се дават най-често за работа в заведения като бармани и сервитьори или за работа на автомивки, коментира директорът на хасковската..

публикувано на 03.07.20 в 09:10