Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът Станислав Дечев ще гласува „въздържал се“ за поскъпване на водата в Хасково

Снимка: Pixabay

Кметът на община Хасково Станислав Дечев няма да подкрепи бизнес плана на ВиК – Хасково, за увеличение цената на водата по време на Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Хасково, което ще се проведе днес. Той ще гласува „въздържал се“ по решение на мнозинството от общинските съветници.

Мотивът на местната власт за това е засиленото обществено недоволство, свързано с показателите за качеството на ВиК услугите, за качеството на питейната вода, която всеки потребител плаща. Посочва се и изграденото аварийно водоснабдяване на Хасково, което в крайна сметка след смесване на водата, доведе до падане на нивата на естесвен уран, който вече е в норма.

Към момента над 2500 души са се разписали срещу поскъпването на водата, която и сега е една от най-скъпите в страната - 3 лв.

От БСП в местния парламент обаче са категорично против Станислав Дечев да гласува с „въздържал се“. Защо - чуйте в репортажът на Христо Христов. 

Още от категорията

10 училища от Хасково с финансиране по общинската програма „Дигитални класни стаи“

За първа година община Хасково финансира училища от бюджета си по програма „Дигитални класни стаи“. До 19.07.2020 г. директорите на всички  училища  имаха възможност да кандидатстват за финансиране по една от трите дейности, свързани с..

публикувано на 12.08.20 в 16:59

Десетки ямболски села са всекидневно без вода заради аварии

Чести аварии и липса на достатъчно налягане оставят десетки ямболски села ежедневно без вода. В цялата област е забранено ползването на питейна вода за поливане, но забрана често се нарушава. В община Тунджа 12 села са с трайно нарушено водоподаване,..

публикувано на 12.08.20 в 16:17

В Мъглиж започна ремонт на улици

Община Мъглиж започна рехабилитация на част от уличната мрежа в града.  Проектът предвижда обновяване на общо около 2 км. от улиците „Ген. Гурко“ и „1-ви май“. Строително-ремонтните дейности се финансират по ОП „Развитие на селските райони, а..

публикувано на 12.08.20 в 15:35

Протест в Свиленград за цената и качеството на водата

Протест под надслов „Висока цена за токсична вода - Свиленград на протест!“ кани хората от крайграничния район да заявят своето недоволство на 13 август от 19 часа. Организаторите са отправили писмено молба за участие с разяснения защо се бави..

публикувано на 12.08.20 в 14:43

Приключиха конкурсите за училищни директори

7 от 10-те училища в община Стара Загора, за които бе обявен конкурс за заемане на длъжността „директор“ остават със същите ръководители, тъй като няма класирани кандидати, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова...

обновено на 12.08.20 в 14:36

Дете на четири години от Стара Загора е с положителен резултат за COVID-19

Дете на четири години, посещаващо детска градина “ Калина”в Стара Загора е било диагностицирано с Covid-19. Това съобщи за Радио Стара Загора полковник доцент Андрей Галев, национален консултант по епидемиология на инфекциозните болести и началник..

публикувано на 12.08.20 в 13:44

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми 41-годишен мъж и непълнолетно момиче за участие в телефонна измама

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем М.Б., на 41 г., за това, че на 10.08.2020 г., в гр. Стара Загора, в съучастие с непълнолетната П.П., на 15 г.,  и с друго неустановено лице, като помагач, с цел да набави за себе си и за другиго –..

публикувано на 12.08.20 в 13:26

Ремонтират спортните игрища на СУ „Паисий Хилендарски“ в Хасково

В Хасково започна ремонт на спортните игрища на средно училище „Паисий Хилендарски“. Той е на стойност 198 491, 06 лв. без ДДС, средствата са осигурени по проект „Красива България“, проектно предложение „Подобряване на социалната инфраструктура“...

публикувано на 12.08.20 в 09:20
Тракийски университет, Стара Загора

Продължава кандидат-студентската кампания в Тракийския университет-Стара Загора

92%   са запълнени местата държавна поръчка в специалностите на Тракийския университет в Стара Загора след трето класиране. Свободни остават 97 места. Най-много – 16 са незаетите места в специалността „Екология“ в Аграрния факултет. Свободни места..

публикувано на 12.08.20 в 09:11

Първан Симеонов: Борисов успя да си върне инициативата

В дългосрочен план посоката трябва да е постоянен натиск върху управляващите и протестната енергия да не спира. Така коментира за Радио Стара Загора антиправителствените протести у нас политологът Първан Симеонов. Обществото все по-трудно..

публикувано на 11.08.20 в 16:10