Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Халил Летифов: Войната между институциите ще бъде платена от българските граждани

Реакцията на ДПС по време на протеста в парк Росенец беше естествен отговор на организираната провокация от страна на Христо Иванов и неговата политическа партия. Благодаря на нашите членове и симпатизанти, които се самоорганизираха, за да защитят почетния председател на ДПС Ахмед Доган и не допуснаха провокациите да ескалират, така коментира създалото се напрежение в парк Росенец Халил Летифов, депутат от ДПС в 44-тото Народно събрание от 27 старозагорски многомандатен избирателен район.

Халил Летифов допълни, че позицията на ДПС относно създалата се ситуация в страната е чрез диалог да бъде намерено решение в интерес на държавността, но вместо това има напрежение на улицата, което има своите мотиви. Ако не се намери решение на кризата войната между институциите ще бъде платена от българските граждани, каза още Халил Летифов. 


Още от категорията

Пожарът в землището на елховското село Лесово е овладян

Пожарът в землището на елховското село Лесово е овладян, остават отделни огнища, които до час ще бъдат окончателно потушени, съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов. На място ще останат дежурни екипи, за да предотвратяват разгаряне на огъня от..

публикувано на 09.08.20 в 11:33

Обявено е бедствено положение в община Свиленград

Бедствено положение в община Свиленград заради пожара в тополовградските села Лесово и Присадец обяви областният управител на Хасково Стефка Здравкова, съобщиха от кабинета й. Пожарът, който трети ден влинее в община Тополовград, вече е навлязал в община..

публикувано на 09.08.20 в 11:07
Горят сухи треви край Мъглиж

Сухи треви горят в близост до ромския квартал в Мъглиж

Сухи треви горят в района на ромския квартал в гр. Мъглиж в близост до градския стадион ,съобщи репортер на Радио Стара Загора. Огънят е локализиран и няма опасност за населението.

публикувано на 09.08.20 в 10:20

Евакуираха жителите на с.Присадец заради пожар

Огънят, който от два дни бушува край ямболското село Лесово късно снощи е прехвърлил река Тунджа и е достигнал до село Присадец, община Тополовград. Жителите на селото са евакуирани в съседното Радовец. И днес продължава овладяването на пожара, който е..

публикувано на 09.08.20 в 09:32

Без новозаразени с COVID-19 в област Стара Загора през последните 24 часа

134 са положителните проби за коронавирус през последните 24 часа у нас. Извършени са 3612 PCR теста. Това показват данните в Единния информационен портал към полунощ.  Добрич е с най-много новоустановени инфекции - 32, Пловдив е с 21, в София са 17. В..

публикувано на 09.08.20 в 09:29

Продължава овладяването на пожара край Лесово

Пожарът край село Лесово, който снощи прехвърли периметъра на река Тунджа и навлезе в района на с. Присадец, община Тополовград, продължава да вилнее. Жителите на село Присадец са евакуирани в съседното Радовец.  В село Лесово, от където започна пожара,..

публикувано на 09.08.20 в 09:23

Овладян е пожарът в района на военен полигон Корен в община Хасково

Пожарът в района на военен полигон Корен в община Хасково е локализиран и напълно овладян. За по-малко от едно денонощие пламъците унищожиха над 1 000 декара горски масиви, храсти и суха растителност между селата Динево, Малево и Корен. От..

публикувано на 08.08.20 в 16:13

Митрополит Киприан оглави Божествена Златоустова литургия

На 8 август, когато църквата почита Св. Емилиан изповедник, еп. Кизически и Св. Трендафил Загорски, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан оглави св. Божествена Златоустова литургия в Катедралния храм „Св. Николай" – гр. Стара..

публикувано на 08.08.20 в 15:11

Ремонтните дейности при надлез "Катекс" продължават при повишено внимание

Ремонтните дейности по надлез “Катекс” продължават и в днешния съботен ден. Освен че от община Казанлък са се погрижили за регулиране на движението в района и обезопасяване на пространството, са осигурили и постоянен контрол от страна на специалист..

публикувано на 08.08.20 в 13:55

Все още не е овладян пожарът до елховското село Лесово

Все още не е овладян пожарът до елховското село Лесово. Няма опасност за населението, както и за граничния пункт на българо-турската граница. В гасенето на огъня се включи и хеликоптер. В момента горят сухи треви и храсти в посока българо-турската..

публикувано на 08.08.20 в 13:24