Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Павел Баня ще заработи програма за инвитро процедури

Радина Велчева , фондация „Искам бебе“
Снимка: Ани Петрова

Много скоро в община Павел Баня ще заработи програма за инвитро процедури, това съобщи за Радио Стара Загора Радина Велчева, основател на фондация "Искам бебе" и обясни, че все по-чето получават обаждания от цялата страна - малки и големи общини за създаването на такива програми. 

Инвитро процедурите бяха спрени за около една седмица по време на кризата с корона вируса, но смятам, че това по никакъв начин не попречи на асистираната репродукция като цяло, коментира още Велчева.

"Пациентите с репродуктивни проблеми са едни от най-изследваните пациенти, които може да си представите. Даже сега като ме попита някой кога ще почивате, казвам спокойно, че както при нас не спират позвъняванията, така и клиниките за асистирана репродукция няма да спрат работа цяло лято. "

Ако някой иска да се свъже с нас може да го мнаправи много лесно като използва контактите на сайта ни, обясни още радина Велчева. 

"На първо място ние ги изслушваме, защото много често има разминаване между това пациента си мисли, че има нужда и това, от което реално има нужда. Ако имат нужда от финансиране, ние им даваме информация за възможностите, които предлага държавата, за програмите на общината, в която се намират или за спонсори на този тип процедури. Създали сме и възможност за безплатни консултации с психолози в много от градовете, в които вече имаме работещи проекти. " 

Цялото интервю на Елена Енчева с Радина Велчева, основател на фондация "Искам бебе", чуйте в прикачения звуков файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1000 кукери се събират за "Старци в Турия" тази събота

Тази събота в павелбанското село Турия ще се проведе традиционният Национален фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия”, който се очаква да събере над 1000 участници. Всяка от 28-те кукерски групи ще представи характерните за своя..

публикувано на 29.03.24 в 15:27

Ремонтират залата в читалището в павелбанското село Долно Сахране

Съвсем скоро павелбанското село Долно Сахране ще се радва на обновена зала за провеждане на различни събития от културен и обществено – административен характер. Става дума за т.нар. малка зала при Народно читалище "Иван Вазов", която обаче предвид..

публикувано на 29.03.24 в 15:19
Стефан Щилянов

Новият председател на БСП в Сливен стяга редиците преди изборите

Обединение на хората симпатизиращи на лявата идея в Сливен. Това обяви като основна цел новоизбрания председател на общинската организация на БСП Сливен Стефан Щилянов. Щилянов обяви, че ще търси начини напусналите партията миналата година преди..

публикувано на 29.03.24 в 15:15
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Не нося отговорност за делата на общинските съветници

Не е моя работа да съдя общински съветник, все още не съм чел и решението на ВКС.  Така кметът Живко Тодоров к оментира казуса  с осъдителната присъда на общинския съветник от "Алтернативата на гражданите-ВМРО" Янко Янков за купуване на гласове и..

публикувано на 29.03.24 в 14:29

Протестното автошествие на миньори и енергетици премина в Хасковска област

И в Хасково днес се проведе протестно автошествие заетите в комплекс "Марица-изток". Недоволните с близо 79 автомобила преминаха през центъра на областния град и се отправиха към Харманли, където се заканиха да блокират пътя към магистрала "Марица"...

публикувано на 29.03.24 в 14:23

Полицията в Стара Загора предупреждава за телефонни измамници

За зачестили случаи на телефонни измами предупреждават от полицията в Стара Загора. Поредната жертва е 81-годишна жена от село Овощник . На 28 март тя е получила телефонно обаждане на стационарния си телефон, от лице което се е представило за..

публикувано на 29.03.24 в 14:12

Трансформират "Ученическо хранене" в Стара Загора, търсят частната инициатива

Около 30 милиона лева ще бъдат инвестирани в сферата на образованието в община Стара Загора. Средствата са от програмата на ресорното министерство и през общинския бюджет и са за ремонти, разширяване на материалната база, спортни площадки и дворни..

публикувано на 29.03.24 в 14:08
Община Стара Загора

Записването на първокласници в Стара Загора започва на 14 май

На 14 май, в 12:00 часа ще бъде отворена системата за електронно записване на първокласници за учебната 2024/2025 година, информират от община Стара Загора. Системата ще бъде затворена на 28 май 2024 г. като до 23:59 часа на тази дата могат да..

публикувано на 29.03.24 в 14:00

1680 декара са залесените площи през 2023 г. от РДГ - Сливен

Регионалната дирекция по горите – Сливен, е извършила над 27 хил. проверки през изминалата 2023 г. Съставени са над 370 акта за нарушение на нормативната уредба. В резултат на това са задържани 96 кубика дърва за огрев, 2 превозни средства, каруца и..

публикувано на 29.03.24 в 14:00
Станимир Георгиев (вляво) и Йордан Стоянов от сдружение

Миньори и енергетици непреклонни в исканията си към властта

Около 30 автомобила потеглиха тази сутрин от Раднево на протестно автошествие в две области - Стара Загора и Хасково. Организатор на поредната четвърта акция е наскоро учреденото сдружение "Миньори и енергетици заедно", което обединява работещи в..

публикувано на 29.03.24 в 11:39