Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Полицията не допусна протестиращите да блокират АМ "Тракия"

| обновено на 01.08.20 в 00:47

Кордон от полицаи спря тази вечер протестното автошествие на изхода на Стара Загора в района на Летището и не допусна протестиращите да достигнат АМ "Тракия". На място дойдоха и части на Жандармерията.

Над 200 автомобила от Стара Загора, Казанлък, Ямбол и Сливен се събраха снощи на паркинга на езерото „Загорка“ и с клаксони се отправиха към аутобана.  По булевард "Патриарх Евтимий" и без никакви инциденти колоната стигна до новото кръгово в кв. "Кольо Ганчев", където участниците в нея обявиха, че протестът е приключил, но преминават към гражданско неподчинение. На изхода на Стара Загора пътят им към магистрала "Тракия" бе пресечен най-напред от полицейски автомобил. След като протестиращите слязоха от колите си и потърсиха отговор на въроса защо не са допуснати да преминат органите на реда изградиха кордон. 

Ситуацията обаче остана спокойна. В знак на добронамереност хората раздадоха бутилки с вода и знамена на полицаите. Към основната група малко след 20.00 се присъединиха и хора от Хасково. На няколко пъти след призивите на недоволните граждани полицаите пък отстъпиха с по няколко крачки назад.  

"Тук сме в името на по-доброто бъдеще на децата ни", категорични бяха присъстващите. Въпреки че на няколко пъти подканяха полицаите да ги пуснат до магистралата това не се случи. Протестиращите пък останаха на място и след полунощ. Те бяха категорични, че няма да си тръгнат докато не получат разрешение да се качат на магистрала "Тракия".

Протестът беше организира във фейсбук групата „Стара Загора иска Оставка“ с ясните и категорични искания – оставка на правителството, оставка на главния прокурор и предсрочни парламентарни избори. 

Още от категорията

Общопрактикуващите лекари в област Стара Загора ще заявяват ваксини всеки четвъртък

За своевременно доставяне на ваксина срещу коронавирус е необходимо  всеки четвъртък до 16.00 ч. общопрактикуващите лекари  да представят в РЗИ - Стара Загора  седмична заявка за необходимите количества ваксина срещу коронавирус , съгласно..

публикувано на 17.05.21 в 16:44

Жители на Раднево ще протестират срещу приватизацията на общинската болница

В Раднево тази вечер недоволни граждани от решението за приватизация на болницата ще протестират в 17.30 часа пред сградата на общината. Протестът не е политически, изразявам гражданската си позиция срещу закриването на общинското лечебно заведение,..

публикувано на 17.05.21 в 16:07
Община Стара Загора

Четири общински дружества на Стара Загора отчитат загуби

Четирите общински търговски дружества на Стара Загора „Обредни дейности“, „Мересев“, „Автобусни и тролейбусни превози“ и „Автосервиз на здравни заведения" са на загуба за изминалата 2020 година. Това стана ясно на днешното съвместно заседание на..

публикувано на 17.05.21 в 16:00

На старта на кампанията: Рози за смет

Масовият розобер в България се очаква да започне след 24 май, а браншът се бори със стари проблеми и нови предизвикателства. 50 000 дка площи с маслодайна роза се обработват у нас, основно сортовете - Дамасцена и Алба. Очакваната реколта от розов..

обновено на 17.05.21 в 15:25
„Пътеводител на старите български земи“

Костадин Костадинов представя „Пътеводител на старите български земи“

Историкът д-р Костадин Костадинов ще представи в Стара Загора своята книга „Пътеводител на старите български земи“ . Събитието е с начален час 18ч. на 18 май, вторник, в РБ „Захарий Княжески“ . Книгата представя 100 обекта, свързани с..

публикувано на 17.05.21 в 15:24

Световен ден за борба с хипертонията

17 май е Световен ден за борба с хипертонията , той се отбелязва с инициативата "Май месец за мерене" на Международната лига по хипертония . За 15-и пореден път в страната ни се провежда здравна кампания по този повод. Тя  ще премине под наслов..

публикувано на 17.05.21 в 14:35

МЗ: Личните лекари ще получават Covid ваксини от логистични пунктове

Общопрактикуващите лекари ще получават ваксини срещу Covid-19 от логистични пунктове. В заповед от здравното министерство се посочва, че до 18 май здравните инспекции в страната трябва да определят логистични пунктове на територията на всяка община, а..

публикувано на 17.05.21 в 14:20

Обновяват района около монумента Св. Богородица в Хасково

Започва ремонт и обновление в района около монумента Св. Богородица в Хасково. Статуята на Божията майка е най-високата в света и е вписана в рекордите на Гинес. Над 1 млн. лв са отделени за ремонта, а днес се сътоя и церемонията по първа копка...

публикувано на 17.05.21 в 13:28

Детският отдел на Библиотека "Родина" се включва в Националната библиотечна седмица

От днес до 21 май отбелязваме за 15ти път Националната библиотечна седмица. Библиотеки от цялата страна ще реализират различни инициативи насочени към техните читатели под надслов "Библиотеката ще ти помогне". В събитията посветени на кампанията се..

публикувано на 17.05.21 в 11:45

Градски електробуси и в Стара Загора

Европейският Зелен пакт изправя местните власти пред нови предизвикателства. Различни инициативи по пътя на прехода към нисковъглеродна градска среда реализира  управленският екип на Стара Загора. Подмяната на амортизираните стари автобуси и..

публикувано на 17.05.21 в 11:23