Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Полицията не допусна протестиращите да блокират АМ "Тракия"

| обновено на 01.08.20 в 00:47

Кордон от полицаи спря тази вечер протестното автошествие на изхода на Стара Загора в района на Летището и не допусна протестиращите да достигнат АМ "Тракия". На място дойдоха и части на Жандармерията.

Над 200 автомобила от Стара Загора, Казанлък, Ямбол и Сливен се събраха снощи на паркинга на езерото „Загорка“ и с клаксони се отправиха към аутобана.  По булевард "Патриарх Евтимий" и без никакви инциденти колоната стигна до новото кръгово в кв. "Кольо Ганчев", където участниците в нея обявиха, че протестът е приключил, но преминават към гражданско неподчинение. На изхода на Стара Загора пътят им към магистрала "Тракия" бе пресечен най-напред от полицейски автомобил. След като протестиращите слязоха от колите си и потърсиха отговор на въроса защо не са допуснати да преминат органите на реда изградиха кордон. 

Ситуацията обаче остана спокойна. В знак на добронамереност хората раздадоха бутилки с вода и знамена на полицаите. Към основната група малко след 20.00 се присъединиха и хора от Хасково. На няколко пъти след призивите на недоволните граждани полицаите пък отстъпиха с по няколко крачки назад.  

"Тук сме в името на по-доброто бъдеще на децата ни", категорични бяха присъстващите. Въпреки че на няколко пъти подканяха полицаите да ги пуснат до магистралата това не се случи. Протестиращите пък останаха на място и след полунощ. Те бяха категорични, че няма да си тръгнат докато не получат разрешение да се качат на магистрала "Тракия".

Протестът беше организира във фейсбук групата „Стара Загора иска Оставка“ с ясните и категорични искания – оставка на правителството, оставка на главния прокурор и предсрочни парламентарни избори. 

Още от категорията

Президентът Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

Анализ на ситуацията в страната - това е първата част от проект на Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава. При представянето в резиденция „Бояна“ президентът Румен Радев заяви, че наследството на..

публикувано на 06.08.20 в 12:46

Томислав Дончев: Има междинен вариант - оставка на правителството през септември

След като премиерът Бойко Борисов заяви вчера, че е готов да се оттегли, като правителството продължи да работи, тази сутрин се събра Съветът на управляващата коалиция.  Вицепремиерът Томислав Дончев обобщи по-рано днес обсъжданите варианти в..

публикувано на 06.08.20 в 12:43

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък. Той е монтиран на централно място, на паркинга зад Пощата ще работи от понеделник до петък от 08,00 ч. до 12,00 ч. и от 14,00 ч. до 18,00 ч.. Гражданите ще..

публикувано на 06.08.20 в 12:23
Лични документи

Близо 20 хиляди лични карти вече са подменени в ОД на МВР-Стара Загора

Близо половината лични карти, които изтичат през тази година в област Стара Загора, вече са подменени, информира Марина Калъчева, началник на звено „Български документи за самоличност“. До края на 2020-та изтичат още 23 хиляди документа...

публикувано на 06.08.20 в 13:00

Интензивен е трафикът през обходните маршрути

Интензивен е трафикът на движение през алтернативните маршрути, поради затворения подход към АМ Тракия. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора главен инспектор..

публикувано на 06.08.20 в 11:32
Архив

Локализиран е пожарът в района на община Любимец

Локализиран е пожарът, който горя снощи в района на община Любимец, между селата Оряхово и Георги Добрево. Пламъците са обхванали около 1400 дка сухи треви и храсти. На място е останал един дежурен екип на пожарна безопасност. Припомняме, че..

публикувано на 06.08.20 в 09:33

Започва е-прием за ясли и детски градини в община Казанлък

От днес, 06 август 2020 г., родителите могат да регистрират заявления за прием на деца в електронната система за избраното от тях детско заведение  – ясла или детска радина в Казанлък. До 17 август, включително, родителите, които искат да..

публикувано на 06.08.20 в 09:26

Община Стара Загора ще предложи социални жилища на останалите без дом от кв. Лозенец

Цели семейства са останали на улицата след като домовете им са били съборени при   започналата акция по премахване на незаконни постройки в кв. Лозенец в Стара Загора. Повечето деца са приютени от биологични роднини, съседи и приятели. Има..

публикувано на 06.08.20 в 09:17

На 6 август отбелязваме Преображение Господне

На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне. Началото идва от първите векове на християнството и е свързано с едно от най-важните евангелски събития - явяването на Иисус Христос в..

публикувано на 06.08.20 в 07:50

В Казанлък търсят шофьори, кондуктори и механици за новите 7 електробуса

Община Казанлък набира кандидати за длъжностите „Изпълнител-шофьор автобус”, „Кондуктор”, „Механик МПС” и „Диспечер, транспортни средства“ за обществения превоз на пътници по вътрешноградските линии на територията на града. Бъдещите шофьори и..

публикувано на 06.08.20 в 07:24