Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вече 15 часа полицията нe допуска протестиращи граждани да блокират Автомагистрала "Тракия"

2
Снимка: Емил Енчев

Около 50 протестиращи с двайсетина коли продължават да стоят тази сутрин на изхода на Стара Загора в района на летището и да не бъдат допускани от полицията в опит да блокират Автомагистрала Тракия. Това се случва, след като снощи над 200 автомобила от Стара Загора, Казанлък, Ямбол и Сливен се отправиха на протестно автошествие към аутобана, но пътят им бе преграден с кордон от органите на реда. Ситуацията към момента е спокойна, а протестиращите съобщиха само за един инцидент с човек, който е опитал да заобиколи блокадата, но е бил върнат от полицаите.

Вече около 15 часа пътя към автомагистрала Тракия е преграден от полицията, а протестиращите не са допускани да преминат с намерението да направят кръг по детелината на пътния възел за Стара Загора и да се върнат към града. „Това беше първоначалното ни искане, което щеше да продължи около 7 минути, защото нямахме идея да правим по-дълга блокада“, съобщи Искра Михайлова, едно от лицата на протеста.


Галерия

Още от категорията

Интензивен е трафикът през обходните маршрути

Интензивен е трафикът на движение през алтернативните маршрути, поради затворения подход към АМ Тракия. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора главен инспектор..

публикувано на 06.08.20 в 11:32
Архив

Локализиран е пожарът в района на община Любимец

Локализиран е пожарът, който горя снощи в района на община Любимец, между селата Оряхово и Георги Добрево. Пламъците са обхванали около 1400 дка сухи треви и храсти. На място е останал един дежурен екип на пожарна безопасност. Припомняме, че..

публикувано на 06.08.20 в 09:33

Започва е-прием за ясли и детски градини в община Казанлък

От днес, 06 август 2020 г., родителите могат да регистрират заявления за прием на деца в електронната система за избраното от тях детско заведение  – ясла или детска радина в Казанлък. До 17 август, включително, родителите, които искат да..

публикувано на 06.08.20 в 09:26

Община Стара Загора ще предложи социални жилища на останалите без дом от кв. Лозенец

Цели семейства са останали на улицата след като домовете им са били съборени при   започналата акция по премахване на незаконни постройки в кв. Лозенец в Стара Загора. Повечето деца са приютени от биологични роднини, съседи и приятели. Има..

публикувано на 06.08.20 в 09:17

На 6 август отбелязваме Преображение Господне

На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне. Началото идва от първите векове на християнството и е свързано с едно от най-важните евангелски събития - явяването на Иисус Христос в..

публикувано на 06.08.20 в 07:50

В Казанлък търсят шофьори, кондуктори и механици за новите 7 електробуса

Община Казанлък набира кандидати за длъжностите „Изпълнител-шофьор автобус”, „Кондуктор”, „Механик МПС” и „Диспечер, транспортни средства“ за обществения превоз на пътници по вътрешноградските линии на територията на града. Бъдещите шофьори и..

публикувано на 06.08.20 в 07:24

303 са новите случаи на коронавирус в страната, 3 са в Старозагорска област

303 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 5 701 PCR теста, показват официалните данни, публикувани в Единния информационен портал към полунощ. Според тях за последните 24 часа у нас са починали 9 души, а..

публикувано на 06.08.20 в 06:18

Съдът разпореди на МВР да провери кой и защо блокира пътя Стара Загора - Хасково

Блокира ли се движението по пътя Стара Загора - Хасково, от кого и по чия заповед ще проверява директорът на ОД на МВР в Стара Загора. Това е разпоредил Административният съд - Стара Загора по дело, образувано по искане на Сдружение за оптимизиране на..

публикувано на 05.08.20 в 21:28

Продължават ремонтите на надлез "Катекс" в Казанлък

Продължават ремонтите на т.нар. надлез "Катекс" в Казанлък.  Повдигане на връхната конструкция и смяна на лагерите при втори стълб на надлеза на изграденото второ строително скеле, наложи затварянето на пътни участъци за движение на хора и МПС в района..

публикувано на 05.08.20 в 18:06

В Казанлък заработи мобилен център за разделно събиране на отпадъци

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци работи в Казанлък от днес. Той е монтиран на централно място, на паркинга зад Пощата. От понеделник до петък от 08,00 ч. до 12,00 ч. и от 14,00 ч. до 18,00 ч. всеки посетител ще бъде обслужен от..

публикувано на 05.08.20 в 18:01