Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вече над 17 часа пътят Стара Загора-Хасково остава блокиран

Вече над 17 часа протестиращи граждани остават на изхода на Стара Загора в района на летището и не са допускани от полицията в опит да стигнат до Автомагистрала „Тракия“. Недоволните обясниха, че намерението им е не да блокират за по-дълго време магистралата, а да направят кръг по детелината на пътния възел за Стара Загора и да се върнат към града. За момента обстановката остава сравнително спокойна, след като един от протестиращите се е опитал да заобиколи кордона на органите на реда, но е бил върнат обратно.

Недоволните граждани остават твърди в намерението си да стигнат до Автомагистралата, въпреки полицейския кордон, който не ги допуска. „Това е наше гражданско право“, заяви Петко Петков от протестиращите.

Планът на протестиращите е да останат на място, докато не бъдат пропуснати до магистралата, за да направят една обиколка на детелината и да се върнат към града, обясни искането им Ивайло Иванов.

Към момента обстановката в района на блокадата остава спокойна.


Галерия

Още от категорията

Съдът не допуска МВР да се оттегли от протеста

Административен съд – Стара Загора отхвърли искане на Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията - Варна, представлявано от Юлиян Атанасов Чолаков, за прекратяване на неоснователни действия,  извършвани от длъжностни лица в..

обновено на 06.08.20 в 16:06

ЕVN България предупреждава за фалшиви имейли до клиенти от името на компанията

От енергийното дружество ЕVN алармират, че при тях са постъпили сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името на компанията. Във фалшивите имейли се споменава името на EVN България, като е посочен и линк за превод на сума. В тази връзка..

публикувано на 06.08.20 в 15:50

Съдът отмени ПУП на „Бедечка“ като незаконосъобразен за 10 имота

Подробният устройствен план на „Бедечка“, с който местността от квартал се превръща отново в парк, се отменя частично като незаконосъобразен, става ясно решенията по десет дела на Административния съд на Стара Загора. Те бяха образувани по жалби на..

публикувано на 06.08.20 в 15:27

800 милиона евро за българската наука от ЕС са достижима цел

800 милиона евро финансиране за научни изследвания и иновации е достижима цел за българската научни звена и университети от Научно-изследователска програма „Хоризонт Европа“ 2021 -2027 година на ЕС , заяви в интервю за Радио Стара Загора проф...

публикувано на 06.08.20 в 14:11

Президентът Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

Анализ на ситуацията в страната - това е първата част от проект на Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава. При представянето в резиденция „Бояна“ президентът Румен Радев заяви, че наследството на..

публикувано на 06.08.20 в 12:46

Томислав Дончев: Има междинен вариант - оставка на правителството през септември

След като премиерът Бойко Борисов заяви вчера, че е готов да се оттегли, като правителството продължи да работи, тази сутрин се събра Съветът на управляващата коалиция.  Вицепремиерът Томислав Дончев обобщи по-рано днес обсъжданите варианти в..

публикувано на 06.08.20 в 12:43

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък. Той е монтиран на централно място, на паркинга зад Пощата ще работи от понеделник до петък от 08,00 ч. до 12,00 ч. и от 14,00 ч. до 18,00 ч.. Гражданите ще..

публикувано на 06.08.20 в 12:23
Лични документи

Близо 20 хиляди лични карти вече са подменени в ОД на МВР-Стара Загора

Близо половината лични карти, които изтичат през тази година в област Стара Загора, вече са подменени, информира Марина Калъчева, началник на звено „Български документи за самоличност“. До края на 2020-та изтичат още 23 хиляди документа...

публикувано на 06.08.20 в 13:00

Интензивен е трафикът през обходните маршрути

Интензивен е трафикът на движение през алтернативните маршрути, поради затворения подход към АМ Тракия. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора главен инспектор..

публикувано на 06.08.20 в 11:32
Архив

Локализиран е пожарът в района на община Любимец

Локализиран е пожарът, който горя снощи в района на община Любимец, между селата Оряхово и Георги Добрево. Пламъците са обхванали около 1400 дка сухи треви и храсти. На място е останал един дежурен екип на пожарна безопасност. Припомняме, че..

публикувано на 06.08.20 в 09:33