Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Продължават ремонтите на надлез "Катекс" в Казанлък

Продължават ремонтите на т.нар. надлез "Катекс" в Казанлък. Повдигане на връхната конструкция и смяна на лагерите при втори стълб на надлеза на изграденото второ строително скеле, наложи затварянето на пътни участъци за движение на хора и МПС в района днес до 17,00 часа, обясни зам.-кметът на община Казанлък Даниела Коева.

 Строителните дейности станаха възможни след успешно спусната конструкцията при стълб 1. Там след повдигане с хидравлични цилиндри бяха демонтирани старите стоманени лагери, местата им бяха почистени от остатъци пластове настилки, стоманените плочи бяха корозирали и бяха обработени. На фугите се изграждат подложки за новите лагери, които вече са доставени на обекта от Италия. Паралелно с ремонта по конструкцията, която се извършва под съоръжението, върви и работата по демонтиране на парапета на надлеза на повърхността, за да се разчисти пространство за надграждане на настилките върху надлеза. Технологията, която целият екип от проектанти, изпълнители и надзор е предписал и е предприета за повдигане на връхната конструкция на съоръжението и подмяна на старите стоманени лагери с нови се изпълнява по начина, по който е одобрена и приета в началото на дейностите, без да се налагат изменения.

Още от категорията

Снимка: Община Стара Загора

Община Стара Загора обяви програмата за празника на града

Програма 5 октомври – Ден на Стара Загора Официално откриване на Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“ 1.10.,11.00 ч., бул. „Митрополит Методий Кусев“ № 20 50 години Общински духов оркестър..

публикувано на 28.09.20 в 12:19
Хасково

Обновяват автопаркът на Тролейбусен транспорт в Хасково

Със 150 000 лв ще се купят 5 тролейбуса, втора употреба от Чехия и така ще се обнови автопаркът на Тролейбусен транспорт в Хасково. Решението се взе след напрежение в общинския съвет на Хасково.  Според началника на тролейбусен транспорт Албен..

публикувано на 28.09.20 в 11:27
Милена Желева, заместник кмет на Община Стара Загора

Най-голям интерес в Нощта на изкуствата е имало към РИМ- Стара Загора

Регионалният исторически музей представи на стоите посетители за първи път своя проект, който реализира с подкрепата на Министерството на културата „ Виртуалното културно наследство на РИМ Стара Загора“ съобщи за Радио Стара Загора зам.-кметът Милена..

публикувано на 28.09.20 в 10:36
zemedelie_subsidii_big

Всички земеделци в област Стара Загора са потърсили помощ по мерките "КОВИД-1" И "КОВИД-2"

1426 фермери от старозагорска област са кандидатствали по извънредната мярка „Ковид-1“ свързана с коронакризата. Тя е с бюджет за цялата страна в размер на 93,5 милиона лева и обхваща секторите "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза", "Винени..

публикувано на 28.09.20 в 10:00

Паралелка в ПГСАГ „Лубор Байер“ Стара Загора е под карантина от днес

От днес в професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ е карантинирана паралелка заради положителен тест на един от учениците в 10 клас „Транспортно строителство“, съобщи Татяна Димитрова, началник на..

публикувано на 28.09.20 в 09:37

58 са новите случаи на Covid-19 в България

58 са новите случаи с коронавирус у нас при направени 1 103 PCR-теста през последното денонощие. 7 души са починали. Това сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Излекувани са 16 души. Общо 794 пациенти с коронавирус остават в болница,..

публикувано на 28.09.20 в 06:02
Писта Стара Загора 2020

За 17- ти път стартира „Писта Стара Загора“

За 17-ти път в Стара Загора се провежда автомобилното състезание „Писта Стара Загора“, което тази година е трети кръг от Републиканския шампионат по затворен маршрут на писта. Организатори на състезанието са община Стара Загора, Автомобилен спортен..

публикувано на 27.09.20 в 13:53

169 случая на коронавирус за последното денонощие

169 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал.  Направени са 2 710 PCR теста. Отново най-много са новозаразените в София – 34.  В Благоевград новите случаи са 27, в Пазарджик – 22.  791..

публикувано на 27.09.20 в 09:10

При строги противоепидемични мерки ще се проведат изборите за кмет в ямболското село Тенево

При строги противоепидемични мерки ще се проведат изборите за кмет в ямболското село Тенево в утрешния ден. Инспектори на Регионалната здравна инспекция ще следят за тяхното  спазване.  Областният управител Димитър Иванов увери, че  както..

публикувано на 26.09.20 в 17:22

Харманли е домакин на двудневна национална киноложка изложба

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова бе гост на официалното откриване на Националната киноложка изложба с ранг САС в град Харманли. За трета поредна година на 26.09 и 27.09.2020 г. Киноложко дружество Харманли със съдействието на..

публикувано на 26.09.20 в 14:53