Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съдът разпореди на МВР да провери кой и защо блокира пътя Стара Загора - Хасково

Блокира ли се движението по пътя Стара Загора - Хасково, от кого и по чия заповед ще проверява директорът на ОД на МВР в Стара Загора. Това е разпоредил Административният съд - Стара Загора по дело, образувано по искане на Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията - Варна. 

Проверката трябва да бъде направена до 9 часа на 6 август, четвъртък. 

Движението по отсечката бе преустановено на 31 юли при опит на протестиращи от Стара Загора да се придвижат до АМ "Тракия", за да я блокират. Намерението им бе осуетено от полицейска блокада. Демонстрантите остават в района на летище Стара Загора и към момента като продължават да настояват да потеглят в автошествие по "детелината" на магистралата. Палатковият лагер се охранява от полицията. В района имаше и части на жандармерията, които в 19,50 часа се оттеглиха. Последваха преговори с началника на сектор охранителна полиция при ОД на МВР комисар Илиян Илиев. След края им в изявление един от протестиращите съобщи, че демонстрантите са посъветвани да поискат разрешение за преминаване по магистралата от Национална агенция "Пътна инфраструктура".

Още от категорията

Три междублокови пространства ще финансира община в конкурс за озеленяване

Три граждански проекта за близо 15 хил. лева ще финансира Община Димитровград за облагородяване на междублокови пространства. Те са избрани в рамките на десетия конкурс "За приветлива градска среда", съобщи Тинка Стефанова, отдел "Инвестиционна..

обновено на 25.09.20 в 10:00

290 са новите случаи на COVID - 19 у нас, 20 са в област Стара Загора

290 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие.   Направени са 4859 PSR теста, сочат данните на Единния информационен портал. Най-много новозаразени има в София – 61, следва Благоевград с 58 и Търговище с 27. За Стара Загора новите..

публикувано на 25.09.20 в 06:16

Трима лекари-инфекционисти ще получат отличия на община Сливен

Трима лекари ще получат отличия на община Сливен. Това гласуваха днес общинските съветници на редовна сесия. Предложенията са за удостояване със званието "Почетен гражданин на Сливен" на дългогодишния началник на инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Иван..

публикувано на 24.09.20 в 15:37

Среща "Родители и възрожденци за бъдещето на децата" ще се проведе в Стара Загора

Родителското движение „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“ и партия „Възраждане“ организират среща в Стара Загора с родителски общности под мотото „,РОДИТЕЛИ И ВЪЗРОЖДЕНЦИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА!“. Дискусията започва в 18,30 часа в зала 2 на хотел „Верея“...

публикувано на 24.09.20 в 15:13

Международни шофьори от Хасковско се жалват от нарушения на трудовото законодателство

Шофьори на международни превози от Хасковско са сред най-активно жалващите се хора на наемния труд от нередности при прилагане на трудовото законодателство. Това съобщи на пресконференция областният координатор на КНСБ Веселин Тодоров по повод т. нар...

публикувано на 24.09.20 в 14:32

В Казанлък приеха програма за облагородяване на междублоковите пространства

Общинският съвет в Казанлък заседава днес, като един от акцентите бе обсъждането на Програма за облагородяване на междублоковите пространства. Програмата за облагородяване на междублоковите пространства в Казанлък бе приета днес и ще заработи от..

публикувано на 24.09.20 в 14:31
Иван Гитев

Дадоха възможност на повече семейства с новородени в Казанлък да получат еднократна помощ

Общинският съвет в Казанлък прие днес изменения в Наредба № 17 за условията и реда за отпускане на еднократни финансови помощи. Досега по новосъздадената програма за еднократно подпомагане на новородени в община Казанлък са кандидатствали 132..

публикувано на 24.09.20 в 13:03

Временно се преустановява движението на МПС в района на трасето на "Писта Стара Загора"

С оглед осигуряване на безопасното организиране и провеждане на автомобилно състезание „Писта Стара Загора 2020", кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт, Община Стара Загора Ви уведомява, че на 26.09.2020..

публикувано на 24.09.20 в 12:10
Снимка: Фейсбук страницата на събитието

Открита благотворителна тренировка на Аязмото ще подкрепи Асоциация „Муковисцидоза България“

Боен клуб „Атила“ и клуб по художествена гимнастика "Импала" се включват в подкрепа на Кампанията за закупуване на разпрашители на Асоциация „Муковисцидоза България“ с открита благотворителна тренировка тази вечер от 18:30 до Летния театър на Аязмото...

публикувано на 24.09.20 в 11:57

Ростислав Курдов: Всяка аптека сама заявява бройката противогрипни ваксини

„Всяка аптека сама заявява бройката противогрипни ваксини. Няма принцип на равномерност, по който да бъдат разпределени. Не мога да кажа колко от първоначално доставените в страната са стигнали до област Стара Загора, но категорично мога да заявя,..

публикувано на 24.09.20 в 11:55