Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Затворен подход към АМ Тракия

Интензивен е трафикът през обходните маршрути

Стара Загора

Интензивен е трафикът на движение през алтернативните маршрути, поради затворения подход към АМ Тракия. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора главен инспектор Бончо Славов. Продължава протестът на граждани и движението е спряно в района при летището на Стара Загора. Във връзка с така създалата се ситуация движението е временно организирано чрез обходни маршрути: в посока Стара Загора – Хасково за МПС –а до 12 тона движението се осъществява през с. Християново и с. Памукчии; товарните автомобили в посока юг- север се движат през АМ Тракия през пътен възел при 208 км. Поставени са постове на пътна полиция, за да се подпомага и регулира пътното движение. Това посочи главен инспектор Бончо Славов и призова водачите на превозни средства да спазват ЗДП и да шофират с повишено внимание.
Още от категорията

Костадин Ангелов

Нова заповед: Гимназисти и студенти учат онлайн, без нощни клубове навсякъде

С нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се затягат противоепидемичните мерки на национално ниво. От четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември, гимназисти и студенти ще учат онлайн, няма да се провеждат екскурзии, кината и театрите ще работят..

публикувано на 27.10.20 в 20:24

14-годишният Тунджай от с. Скобелево остава в ареста

Окръжният съд в Стара Загора постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 14-годишния ученик от павелбанската гимназия по ресторантьорство и хотелиерство Тунджай Идризов. На 24 октомври непълнолетният уби с ножа си  с година..

публикувано на 27.10.20 в 17:12

Разкриват пробонабирателни за COVID-19 в няколко общински центрове в Старозагорска област

Конкретни мерки за борба с COVID-19 бяха набелязани на днешното заседание на областния здравен щаб в Стара Загора. Членовете му одобриха създаването на кабинети за пробонабиране на територията на по-големите общински центрове от областта, което ще..

публикувано на 27.10.20 в 16:59
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

Преустановява се работата на читалищата и пенсионерските клубове в Ямбол

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка на територията на област Ямбол от 28 октомври, за срок от 14 дни се преустановява работата на читалищата и пенсионерските клубове. Нощните заведения и заведенията с жива музика ще работят при стриктно..

публикувано на 27.10.20 в 16:52
Стара Загора

Награждават носителите на отличието Будител на Стара Загора

Проф. Минко Балкански и доц. д-р Ани Златева са тазгодишните носители на отличието Будител на Стара Загора за 2020 година. Наградите ще бъдат връчени на 29 октомври (четвъртък) в Регионалната библиотека "Захарий Княжески". Номинираните бяха избрани на..

публикувано на 27.10.20 в 16:45

Изложбата „Ето как…“ откриват в Казанлък

Тази вечер от 17.30 часа, в Художествена галерия - Казанлък се открива изложбата „Ето как…“ на Клуб 59. Родените през 1959 година Нели Гочева, Веселин Куртев, Георги Динев, Иван Генов, Кръстю Тодоров, Румен Нечев и Христо Генев показват творби от..

публикувано на 27.10.20 в 15:08

Няма да карантинират класовете на новоустановените с COVID-19 учители и ученици от Сливен

Няма да бъдат карантинирани класовете на новоустановените  с COVID-19 двама педагози и двама ученика от Сливен, защото те не са посещавали учебните заведения повече от два дни, съобщиха от Областния кризисен щаб. Според  информацията на щаба,..

публикувано на 27.10.20 в 14:49

Рекорден брой положителни тестове за Коронавирус в Ямболска област

Рекорден брой положителни тестове за Коронавирус са отчетени за Ямболска област. Новорегистрираните заразени са 43 -ма, над 20 са настанени в болница, информира кореспондентът ни Даниела Костова.  Сред заразените има трима лекари – един от..

публикувано на 27.10.20 в 14:40

И огнеборците в готовност за протести

След служителите на МВР и пожарникарите обявиха, че се готвят за протести. Основните им искания са увеличение на заплатите и да бъдат осигурени средства за поддръжка на техниката и нови защитни облекла в бюджета за следващата година.  Последното..

публикувано на 27.10.20 в 14:10

Община Чирпан поема разходите за PCR тестове на социални работници, общинска администрация и педагози

Община Чирпан ще осигури разходите за диагностика с PCR  тест за COVID - 19 на служителите и специалистите в общинската администрация, работещите в дирекция „Социално подпомагане“ и  образователната система на общината, след препоръка на медицински..

публикувано на 27.10.20 в 14:08