Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Над 6 години затвор при строг режим за казанлъчанин, ограбил 93-годишна жена

Съдебна палата, Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи наказание лишаване от свобода за срок от шест години и шест месеца, при първоначален „строг“ режим, на 41-годишния Ж. С. от гр.Казанлък.

Съдът го призна за виновен в това, че в периода от 25.09.2019 г. до 01.10.2019 г. от частен дом, находящ се в гр.Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на два пъти, отнел чужди движими вещи – сумата от 320  лева, от владението на 93-годишна жена с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.

В хода на разследването е установено, че  на 25.09. 2019 г. около 22.30 часа подсъдимият влезнал през прозореца в дома на пострадалата. Поискал пари, заплашвайки я с нож, след което бръкнал в джоба на жилетката й, извадил портмоне и от него взел сумата от 300 лева. Преровил гардероба и чекмеджетата и после си тръгнал. След няколко дни мъжът отново се върнал в дома на възрастната жена, като този път разбил вратата, която се затваряла с райбер и влязъл през нея. По това време пострадалата спяла. Подсъдимият й нанесъл удари с юмруци по главата и завъртял жилетка около очите й, за да не го гледа. Казал й да мълчи, взел 20 лева от портмонето й и отново преровил гардероба и чекмеджетата, след което избягал.

Делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в  обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.


Още от категорията

ТЕЦ

Не се предвиждат съкращения на работници в ТЕЦ „Марица изток-2“

„ Не се предвиждат съкращения на хора в ТЕЦ „Марица изток-2“ ЕАД, нито сега, нито в близките 5 години. КНСБ настоява до края на годината да бъде изготвен план за развитието и реформирането на комплекс "Мини Марица-изток", в това число и на..

публикувано на 23.10.20 в 11:17

Наградиха инициативата за опазването на старите гори в България

Инициативата за опазването на старите гори в България с участието на прородозащитната организация WWF спечели  наградата на публиката в конкурса за отличията „Натура 2000“, организиран от Европейската комисия. Основната заплаха за старите гори е..

публикувано на 23.10.20 в 11:11

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов с благодарствен адрес за съдействието при потушаване на големите пожари в региона

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов получи благодарствен адрес от името на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Стара Загора. Той му бе връчен лично от директора комисар Стоян Колев, с..

публикувано на 23.10.20 в 11:05

В Казанлък правят пълна дезинфекция на два квартала заради covid-19

Днес се извършва пълна дезинфекция в казанлъшките квартали „Кула" и „Стефан Караджа". Ще бъдат дезинфекцирани улиците и междублоковите пространства. Мерките са предприети от Община Казанлък поради отчетени рискове от повишена концентрация на позитивни за..

публикувано на 23.10.20 в 09:47

Все още няма противогрипни ваксини в аптечната мрежа

Липсват все още противогрипните ваксини в аптечната мрежа. Това съобщи в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора Ростислав Курдов, председател на Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора. Според магистър-фармацевта аптеките..

публикувано на 23.10.20 в 09:36

Ученик от СУ "Максим Горки" е сред новите 56 случая на COVID-19 в област Стара Загора

Новите случаи на COVID-19 за последното денонощие за област   Стара Загора са 56. От тях 38 са от град Стара Загора, от Раднево-3 а от Казанлък са 8 . Има и един ученик с положителен тест за коронавирус от СУ „Максим Горки“ в Стара Загора . Той е..

публикувано на 23.10.20 в 09:16

От днес по-малко посетители в дискотеките и нощните заведения

От днес ще има по по-малко посетители в дискотеките и нощните заведения. Посещенията в дискотеки, пиано барове, клубове и в други нощни заведения се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м. от нетната търговска площ на..

публикувано на 23.10.20 в 05:45
Снимката е илюстративна

1595 са новите случаи на коронавирус , 56 за област Стара Загора

1 595 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Това е 17,65 на сто от направените 9 038 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал към полунощ.  На първо място по брой новозаразени е София - 549, следва..

публикувано на 23.10.20 в 05:40
Снимката е илюстративна

В Нова Загора концентрацията на заразени с COVID-19 е най-голяма

Най-голяма концентрация на установени с COVID-19 лица на 1000 души население се наблюдава в община Нова Загора. Там концентрацията е 5,8 на 1000 жители, съобщават от Областния кризисен щаб, цитирайки данни на ОД МВР Сливен.  В община Сливен..

публикувано на 22.10.20 в 17:31
Община Свиленград

Кметът на Свиленград Анастас Карчев е в болница с коронавирус

Кметът на Свиленград Анастас Карчев е заразен с коронавирус. Той е приет за лечение в многопрофилната болница в града. Днес в сградата на общината е извършена дезинфекция. Утре кметството ще остане затворено. Повечето общински служители ще работят..

публикувано на 22.10.20 в 17:22