Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Голямо Буково на протест

Близо 50 жители на странджанското село Голямо Буково протестираха на площада пред кметството. 4 жалби до различни държавни институции и 2 протестни подписки ще изпратят местните хора. Те настояват незабавно да се възстанови пътната инфрасктруктура в района, да се реши проблема с безводието и да се спре преминаването на тежки тирове, натоварени с дървен материал, през селото. Кметът на община Средец Иван Жабов, както и кметския наместник в селото Пенчо Пенчев се срещнаха с протестиращите. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лаборатория за иновации откриха в Стара Загора

Второ ОУ „П.Р. Славейков“ в Стара Загора е домакин на „Лаборатория за иновации“ по Национална програма „Иновации в действие". Училището е организатор на тематичното направление „Позитивно образование и личностно развитие“. Форумът събира в рамките..

публикувано на 16.04.24 в 17:10

В Деня на Българската конституция старозагорски заместник-кмет показва част от личната си книжна колекция

По случай Деня на Българската конституция и професионалния празник на юристите в България – 16 април, както и отбелязването на 70 години от създаването на  Регионална библиотека „Захарий Княжески“, заместник-кметът на Община Стара Загора Павлина..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Започна ремонтът на сградата на етнографската сбирка в Болярово

Започнаха ремонтните дейности на автентичната къща в Болярово от периода след Освобождението, в която отново ще се помещава етнографската музейна сбирка. Средствата са осигурени по мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих,..

публикувано на 16.04.24 в 16:44

Росен Драганов от МИР: Правим всичко възможно да стартираме програмата за индустриалните зони

Информационна среща по процедурата „Разработване на иновации в предприятията“ за бизнеса в област Стара Загора се проведе в зала „Славейков“. Тя бе организирана от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на..

публикувано на 16.04.24 в 16:16
Антична улица, Стара Загора

Пловдив, Стара Загора и Хисаря правят общ тематичен туристически маршрут

Проект, наречен "По пътя на античността", за създаването и популяризирането на общ тематичен маршрут, който ще свързва античното културно наследство на територията на Пловдив, Стара Загора и Хисаря беше представен публично днес следобед в Регионалния..

публикувано на 16.04.24 в 16:11

Обсъдиха концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Концепция за интегрирани териториални инвестиции "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион" беше представена пред обществеността в Стара Загора.  Радка Тилева, управител Областен информационен център – Стара Загора, откри..

публикувано на 16.04.24 в 16:00

Гробищният парк в Любимец с нови алеи

Един от обществено значимите проекти на община Любимец, свързан с изграждане и асфалтиране на основните алеи в гробищния парк, приключва до дни. Фирмата изпълнител ще завърши полагането на основния пласт асфалт и ще започне монтирането на ново осветление...

публикувано на 16.04.24 в 15:13

Съдът в Сливен не даде ход на делото за катастрофа с четирима загинали

Окръжен съд Сливен върна делото за катастрофата, при която миналата година в ранните сутрешни часове на Гергьовден бяха пометени и убити от джип четирима мъже, возещи се в каруца без светлинни обозначения. Причината за връщането в досъдебна фаза е, че..

публикувано на 16.04.24 в 14:35

Обсъждат обходен път на Казанлък

В Казанлък се проведе обществено обсъждане на идейния проект за бъдещ обходен път, който да изведе трафика от града. Новата инфраструктура е свързана и с продължението на бъдещия тунел под Шипка. Пътят ще е дълъг 4,5 км и ако получи финансиране ще бъде..

публикувано на 16.04.24 в 13:51

Изкуство върху павета

Община Стара Загора и фейсбук групата „С любов за Стара Загора“ започнаха естетическото облагородяване на мястото на Стария съвет. Идейният проект на онлайн инициативната група предвижда красива централна зона, на която ще се провеждат..

публикувано на 16.04.24 в 13:43