Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Установени са нарушения при проверки на столовото хранене на учениците в Казанлък

Снимка: БНР

През изминалите дни комисия с представители на Община Казанлък, РЗИ - Стара Загора, Областна дирекция по безопасност на храните - Стара Загора, и директори на училищата извърши серия от проверки на столовото хранене на учениците в казанлъшките учебни заведения. Констатирани бяха нарушения, свързани както с организацията на процеса от страната на директорите, така и на фирмите, осигуряващи храната - ЕТ “Янко Мермеклиев” и “Йоги 5” ЕООД. 

Предвид това, че Община Казанлък само отдава столовите помещения под наем, а директорите на училищата са тези, които осъществяват контрола по качеството, количеството на храната и самия организационен процес, кметът на Казанлък издаде заповеди, с които напомня на директорите на учебните заведения вменените им отговорности и задължения по отношение на столовото хранене. 

В хода на проверката Комисията констатира нарушения и по отношение на фирмите, които приготвят и доставят храната на учениците. 

Кметът на Община Казанлък разпореди да бъдат отстранени констатираните нарушения и предупреди, че при следващо нарушение договорите на фирмите ще бъдат прекратени. 

Община Казанлък напомня на родителите да бъдат бдителни и, при съмнение за нередности по отношение на столовото хранене на децата им, да информират по надлежния ред директора на съответното училище. Междувременно Община Казанлък извършва спонтанни проверки на фирмите, осигуряващи храната в учебните заведения, целогодишно за периода на договорите им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново разбиха църквата в сливенския квартал "Речица"

За трети път в рамките на месец неизвестни разбиват църквата в сливенския квартал "Речица". В храма "Света Троица" служи отец Иван Янков, който преди месец в знак на несъгласие с касирането на епархийските избори за нов сливенски митрополит обяви гладна..

публикувано на 19.04.24 в 19:05
УМБАЛ

Център за обучение на здравни асистенти може да бъде създаден към Университетската болница

Към Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора да се създаде Център за професионално обучение на кадри в сферата на здравеопазването. Тази идея на ръководството на болницата беше одобрена на проведено преди дни Общото събрание на..

публикувано на 19.04.24 в 17:02

За 52-ри път Хасково е домакин на литературния конкурс "Южна пролет"

30 автори са заявили участие в националния конкурс за дебютна литература Южна пролет в Хасково . От сряда до петък областния град ще е столица на литературата, съобщи заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева. Тя поясни, че  Община Хасково е поканила..

публикувано на 19.04.24 в 16:35

Пролетна акция на „Капачки за бъдеще“ ще се проведе в Стара Загора

На 20 април в Стара Загора ще се проведе пролетна кампания за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Акцията е в подкрепа на „Капачки за бъдеще“ и се организира от „Клуб за Бъдеще“ – Стара Загора и Спасителен клуб Стара Загора...

публикувано на 19.04.24 в 16:26

Навършват се 80 години от откриването на Казанлъшката гробница

На 19 април се навършват 80 години от откриването на Казанлъшката гробница. По този повод Исторически музей „Искра“ – Казанлък организира и честване в почивните дни. Сдружение „Антична Тракия“ ще представи на казанлъчани и гостите на града..

публикувано на 19.04.24 в 16:23
Снимка: Областна администрация

400 са свободните работни места в региона, на които могат да разчитат съкратените в ТЕЦ 3

Предстоящите съкращения в ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" бяха разисквани на среща в  областната администрация в  Стара Загора. От частната въглищна централа са заявили в Бюрото по труда, че предстои да освободят 160 работници в  периода от 10 май..

публикувано на 19.04.24 в 15:26
Заместник-кметът по транспорт, екология, инвестиции и зелен преход Радостин Танев даде официален старт на кариерния форум WorkIn Stara Zagora

Огромен интерес към WorkIn Stara Zagora

Стара Загора е домакин на кариерното изложение  WorkIn Stara Zagora  днес и утре. Второто издание на форума събира работодатели и експерти, които ще споделят знания и опит с аудиторията. Изложбената част включва щандове на компании, които представят своите..

обновено на 19.04.24 в 15:18
Монументът на връх Бузлуджа

Казанлък разработва проектни предложения за развитие на паметника "Бузлуджа" и зоната около яз. "Копринка"

Община Казанлък разработва проектни предложения за развитие на Индустриалната зона, зоната на язовир "Копринка" и на паметника "Бузлуджа". Това съобщи за Радио Стара Загора Веселина Димитрова - главен експерт „Стратегическо планиране“. В концепцията..

публикувано на 19.04.24 в 14:42

РЗИ организира поход по повод Световния ден на физическата активност

Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора и Образователен и туристически център „Кукуряк“ – Стара Загора, организира еднодневен поход „Животът изисква движение“ от Аязмото до..

публикувано на 19.04.24 в 14:20
американска норка

Пореден протест на природозащитници с искане за спиране на фермите за норки в България

Пореден символичен протест на сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията“ (КАЖИ) срещу обжалването на заповедта на МОСВ за  забрана на развъждането и вноса на вида "Американска норка" в България се проведе в столицата днес...

публикувано на 19.04.24 в 13:35