Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният "Берое" загуби с точка първата си среща в Балканската лига

Берое загуби от Академик(Пловдив) с 85:86 . Беройци отстъпиха от пловдивчани в първия двубой от група Е на Балканската лига. Домакините пострадаха от слаба втора част, в която позволиха на опонента си да вземе лидерството в мача. Видимо „зелените“ бяха понатежали от драмичния развой на срещата срещу Левски Лукойл през уикенда.

Началото на срещата между Берое и Академик бе сравнително равностойно. Беройци заложиха на бързата атака, но насреща получаваха същото от мобилизирания тим на пловдивчани. В първите минути Мичъл се отчете с няколко добри пробива, който позволиха на „зелените“ да излязат едни гърди напред в резултата. Много силно за гостите влезе бившият играч на Берое Николай Титков, който успяваше на няколко пъти умело да се промуши през отбраната на старозагорци. С 28:22 Берое спечели частта. 

Развоят на първата четвърт като че ли успокои домакините. Те влязоха изключително неубедително във втората част, което отвори шанс за гостите, който те не пропуснаха. Академик записаха серия от безответни точки и за кратко не само изравниха, а дори излязоха напред в резултата. Старши треньорът на Берое Любо Минчев опита да реагира с няколко прекъсвания, но игровата дупка, в която отборът бе попаднал, продължи и до края на частта. Няколко грешки в зародиш на нападението на старозагорци доведоха до това пловдивчани да увеличат аванса си до 8 пункта. Играчите на Берое опитаха да минимизират изоставането преди края на полувремето, но не сполучиха. С 13:28 в частта гостите поведоха в общия резултат с 41:50.

След почивката домакините буквално се събудиха. Само за 90 секунди беройци вече бяха плътно до своя опонент. Академик отговори с много здрава игра в защита. Същевременно тима от Пловдив бе изключително опасен в предни позиции и продължи да тормози „зелените“. С помощта на своята вярна публика, която се активизира през третата четвърт, играчите на Любо Минчев успяха да вземат частичен реванш за предишната част. Академик обаче бе запазил най-доброто за последните секунди. С две бързи атаки и здраво противодействие в отбрана пловдивчани не дадоха на домакините да се приближат плътно в резултата. Частта приключи при 63:69 за Академик.

Пределно мотивирани да взема своето от първия двубой в Балканската лига старозагорци влязоха ударно. Въпреки някои неточности в нападение „зелените“ заключиха коша, като същевременно на три пъти намериха коша на гостите. Така само 2 минути след началото на частта старозагорци вече водиха с 70:69. С хубав рейд на Ники Стоянов беройци прибавиха още два пункта в аванса си. За съжаление на феновете по трибуните пловдивчани успяха да настроят мерника си, а „зелените“ влязоха в мини криза. Тя бе прекратена от умно измъкване на Седариан Рейнс, който заби в коша на Академик. 3:29 преди края резултатът бе 76:76. Тройка за пловдивчани взриви гостуващата скамейка. Берое обаче изравни в ответното нападение. Груба грешка в отбраната на старозагорци позволи на Академик да вкара решителна тройка по-малко от минута преди края. Старозагорци се хвърлиха на финален щурм. 11 секунди преди края Берое поведе с 85:84 след 3 последователни успешни стрелби от наказателната линия на Бишъп. Финалните акорди обаче бяха за гости. След нарушение Секулов вкара две и изведе своя отбор напред 2,7 секунди преди края. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40