Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТД "Сърнена гора" организира еднодневен преход из околностите на Стара Загора за деца

Mладежката група към Туристическо дружество "Сърнена гора" организира еднодневен преход из околностите на Стара Загора за деца от 8-ми до 12-ти клас. Това съобщи  председателелят й Иван Тодоров.  Сборният пункт е на фонтана на Жабките от 08:30 ч. на 24-ти октомври, уточни Тодоров. А маршрутът ще бъде в посока кв. Дъбрава - кв. Железник. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Целта е да се популяризира туризма и привлече интереса на учениците към местния туристически клуб, допълни Иван Тодоров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Специализирана полицейска акция тече в Сливенско

В Сливенска област е в ход 24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. От полунощ до 10,00 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения. Акцията е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни..

публикувано на 19.04.24 в 12:36

Спектакълът "Лебедово езеро" на сцената на Старозагорската опера

Примата Анелия Димитрова и звездата на Балета на Виенската държавна опера Денис Черевичко ще представят легендарния балет „Лебедово езеро“ на 23 април от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора. В ролята на Ротбарт е Фиорди Лоха, а Шут е Филипо..

публикувано на 19.04.24 в 12:21

Жена е с порезни рани на ръката след семеен скандал

В 14:35ч. вчера, в РУ-Гълъбово е получен сигнал на тел.112, че на центъра на с.Обручище, 64-годишна жена е с порезни рани на ръката. При посещение на място е установено, че жената и съпругът й – 63-годишен, се скарали и мъжът хвърлил по нея порцеланова..

публикувано на 19.04.24 в 11:13

Въвеждат временна организация на движението по време на 5К Beroe Road Race

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града с оглед осигуряване на безопасно протичане на състезанието „Beroe 5К Road Race", организирано от Спортен клуб по лека атлетика „Берое", за времето от 08:30 часа до 12:30 часа на..

публикувано на 19.04.24 в 10:52

250 участници събира конференция на студентите по медицина в Тракийски университет – Стара Загора

Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора е домакин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България, която ще се проведе в дните 19 – 21 април 2024 г., с участието на 250 студенти по медицина от всички висши..

публикувано на 19.04.24 в 09:48

Прекратяват разкопките край хасковското село Текето

Малко над 50 000 лв са събраните дарения, за разкопките на тракийската гробница край хасковското село Текето. За съжаление съоръжението е било ограбено още в древността, отчете ръководителят на проучванията доц. Георги Нехризов. Гробницата..

публикувано на 19.04.24 в 09:44
Йордан Йорданов

Инспекцията по труда и полицията със съвместни проверки по празниците

В празничните дни Инспекцията по труда – Стара Загора и полицията ще извършват съвместни проверки за спазването на работното време, за извънреден труд, който не се заплаща допълнително и разбира се за трудови договори. Това съобщи в ефира на Радио..

публикувано на 19.04.24 в 09:22
Тракийски университет, Стара Загора

Кандидат-студенти полагат изпити по биология и химия в Тракийския университет

Традиционно висок остава интересът към изпитите по биология и химия в Тракийския университет, които са вход за специалностите "Медицина", "Ветеринарна медицина", както и за прием в редица бакалавърски програми на старозагорската Алма матер. Общо 411..

публикувано на 19.04.24 в 08:25

Няма основания великденската трапеза да ни струва по-скъпо от настоящия момент

Няма раздвижване на нивата на цените на агнешкото месо с наближаването на празниците, яйцата са с 6% по-евтини от миналата година в периода преди Великден, брашното е със същата цена, а при захарта се отчита спад. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 19.04.24 в 08:00
Боровата процесионка – най-разпространеният вредител по иглолистните култури

През юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка в Стара Загора

Дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец) в паркове в Стара Загора, засегнати от вредителя, започват през месец юни, оповести заместник-кметът с ресор „Транспорт,..

публикувано на 18.04.24 в 18:31