Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спасиха близо тон риба от източен водоем

Снимка: Спортен клуб по риболов

Стотици килограми, вероятно около тон, костур, щука, шаран, каракуда и други риби намериха новия си дом в езерото Загорка в Стара Загора ден след Никулден. Спасили ги стопаните на езерото – Спортния клуб по  риболов.  А мястото, на което със сигурност щели да намерят смъртта си, е източен водоем на рибовъдно стопанство между Нова Загора и Сливен.  

За обичайната практика нереализираната около празника риба да бъде оставена да умре разказа Александър Мечев от Спортния клуб по риболов в Стара Загорав репортаж на Зорница Семерджиева. 


Още от категорията

Премиера по Чудомир и нов дом за общинския театър в Казанлък

Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък вече разполага с нов салон за публиката. Той се намира в бившето кино „Лекс“ , който е отстъпен на творческата трупа с решение на Общинския съвет в Казанлък. След ремонт на помещението то е готово..

публикувано на 09.04.21 в 12:14

Научен труд проследява ромското участие в правоохранителната система в България в периода от 1878 до второто десетилетие на XXI век

Днешният 8 април е празник за ромската общност по цял свят. Изборът на датата не е случаен. На тази дата се чества освобождаването на ромите от концентрационния лагер Аушвиц в края на Втората световна война. На 8 април 1971 година в Лондон се..

публикувано на 08.04.21 в 17:06
Художникът Владимир Кондарев приема поздравления по повод самостоятелната си изложба

Художникът Владимир Кондарев рисува и пише на един дъх

Художникът Владимир Кондарев днес открива самостоятелна изложба в Стара Загора. Рисунки, акварели, живопис и малка пластика са обединени в мотото "На един дъх ". По-голяма част от творбите са създадени през изминалата 2020 година. " Локдауна се оказва..

публикувано на 07.04.21 в 15:59

Венци Мартинов: „Смехът е здраве!“

Венцислав Мартинов е български имитатор, режисьор и продуцент, автор на текстове за песни и телевизионни сценарии. Автор е на много текстове за песни, изпълнявани от дует „Ритон“ , Мими Иванова и Развигор Попов , Богдан Томов , Георги..

публикувано на 01.04.21 в 10:19

Паролата за първи април е "Светът е оцелял, защото се е смял"

Паролата за първи април е: "Светът е оцелял, защото се е смял." Думите на Радой Ралин отдавна са мото на Музея на хумора и сатирата в Габрово. Измина малко повече от година, откакто "Веселата къща" затвори врати за първи път в историята си. На живо или..

публикувано на 01.04.21 в 06:00
Драматичен театър

На 1 април "Пижама за шестима" ще разсмее публиката на ДТ "Гео Милев" в Стара Загора

На 1 април Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора отваря врати за публиката си с комедията „Пижама за шестима“  на френският автор Марк Камолети. „Двама професори стоят зад тази премиера. Преводът е на проф. Андрей Аврамов, а..

публикувано на 31.03.21 в 17:11

Темата "култура" в предизборните платформи

Сред регистрираните 30 партии и коалиции за предстоящите избори едва 10 са публикували в сайтовете си предизборни платформи. В една от програмите темата "култура" не е засегната. Анализът е на културолога Любомир Кутин. Той оцени като..

публикувано на 31.03.21 в 15:18

Старозагорската опера представя „Крокфер“

В Деня на хумора и шегата 1 април Държавна опера-Стара Загора ще представи от 19.00 часа операта-буфа „Крокфер“ на френския класик Жак Офенбах.  „Въпреки че е бил само на 37 години и не е имал още натрупан голям опит в композирането, Офенбах..

публикувано на 30.03.21 в 15:45

Рок музикантът Валери Славчев от група Хоризонт - с роман за обичта

Роман, в който пресъздава свои мисли и усещания, плод на личния му жизнен опит, издава рок музикантът от група Хоризонт Валери Славчев. Творбата е замислена отпреди 5 години, но сега става реалност с подкрепата на Националния фонд „Култура“. В..

публикувано на 29.03.21 в 19:09

Йова Петкова: "Мост между поколенията" е една от сбъднатите ми мечти

Документалният филм "Мост между поколенията" вече е факт. Заради противоепидемичните мерки неговата премиера се състоя онлайн, на 28.03. Създателите на документалната лента, финансирана от Национален фонд "Култура" , се надяват до края на април да го..

публикувано на 29.03.21 в 18:30