Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските градини в община Хасково са готови да приемат деца от 4 януари

Детските градини в община Хасково са готови да приемат деца от 4 януари 2021 година. Директорите са предприели необходимите мерки за затопляне на сградите, за заявяване на храна и за осигуряване на консумативи и материали за дезинфекция.

58 % от родителите са заявили, че ще пуснат децата си на градина или ясла от  4 януари. Проучването е направено от директорите на градините. Детските градини ще работят в стандартен режим, без сборни групи.

Няма да се изисква медицинска бележка от личния лекар на детето. Родителите трябва да представят единствено декларация в свободен текст, с която удостоверяват, че детето им не е било в контакт със заразно болни и няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.

Остават задълженията за извършване на строг сутрешен филтър и ежедневна четирикратна дезинфекция на помещенията. Родители и външни лица няма да се допускат вътре в сградата на детското заведение, а медицинските сестри ще мерят температурата на всяко дете още на вратата.

Педагогическият състав на детските заведения ще продължи да прилага правилата за повече занятия и игри на открито, когато времето позволява това.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

250 участници събира конференция на студентите по медицина в Тракийски университет – Стара Загора

Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора е домакин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България, която ще се проведе в дните 19 – 21 април 2024 г., с участието на 250 студенти по медицина от всички висши..

публикувано на 19.04.24 в 09:48

Прекратяват разкопките край хасковското село Текето

Малко над 50 000 лв са събраните дарения, за разкопките на тракийската гробница край хасковското село Текето. За съжаление съоръжението е било ограбено още в древността, отчете ръководителят на проучванията доц. Георги Нехризов. Гробницата..

публикувано на 19.04.24 в 09:44
Йордан Йорданов

Инспекцията по труда и полицията със съвместни проверки по празниците

В празничните дни Инспекцията по труда – Стара Загора и полицията ще извършват съвместни проверки за спазването на работното време, за извънреден труд, който не се заплаща допълнително и разбира се за трудови договори. Това съобщи в ефира на Радио..

публикувано на 19.04.24 в 09:22
Тракийски университет, Стара Загора

Кандидат-студенти полагат изпити по биология и химия в Тракийския университет

Традиционно висок остава интересът към изпитите по биология и химия в Тракийския университет, които са вход за специалностите "Медицина", "Ветеринарна медицина", както и за прием в редица бакалавърски програми на старозагорската Алма матер. Общо 411..

публикувано на 19.04.24 в 08:25

Няма основания великденската трапеза да ни струва по-скъпо от настоящия момент

Няма раздвижване на нивата на цените на агнешкото месо с наближаването на празниците, яйцата са с 6% по-евтини от миналата година в периода преди Великден, брашното е със същата цена, а при захарта се отчита спад. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 19.04.24 в 08:00
Боровата процесионка – най-разпространеният вредител по иглолистните култури

През юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка в Стара Загора

Дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец) в паркове в Стара Загора, засегнати от вредителя, започват през месец юни, оповести заместник-кметът с ресор „Транспорт,..

публикувано на 18.04.24 в 18:31

Ученик от Казанлък е "Посланик на толерантността"

Американското посолство в България приветства Иван Иванов от Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък като тазгодишен „Посланик на толерантността“. Иван участва в конкурса на Center Amalipe "Моето мнение е важно за..

публикувано на 18.04.24 в 18:24

Ремонт на клиники и нови операционни зали, предвижда до края на годината ръководството на Университетската болница

С близо 4 570 хил. лв. реализирана печалба приключва за Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора финансовата 2023 год. Това беше отчетено на проведеното Общо събрание на акционерите на дружеството. 10 % от тези средства остават във..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Групата на ПП ДБ в общински съвет – Стара Загора питат ЦИК за казуса с Янко Янков

Групата на ПП - ДБ в общински съвет – Стара Загора направи запитване до ЦИК за участието на общинския съветник Янко Янков с влязла сила присъда в заседанията на общински съвет Стара Загора.  Заседанието на Върховния касационен съд, което..

публикувано на 18.04.24 в 16:07

Започна ремонт на емблематичната сграда на читалище "Заря" в Хасково

Започна ремонт на една от най-емблематичните сгради в Хасково, тази на читалище „Заря“. 4 млн. лв. ще бъдат вложени в реконструкцията, която ще продължи 510 дни. Символичен старт на строителните работи дадоха кметът на Община Хасково..

публикувано на 18.04.24 в 15:13