Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10.79 % е избирателната активност на частичния вот в Мъглиж

Снимка: архив

Към 10.00 часа избирателната активност в Община Мъглиж при произвеждане на частични местни избори за кмет на община Мъглиж на 28.02.2021 г. е 10.79 %, съобщават от Общинската избирателна комисия. 

На редовните избори за кмет през 2019 г. към 10 часа активността е била малко по-висока и е била 13.34%.

Близо 10 хиляди са избирателите в община Мъглиж, които имат право да гласуват в днешния ден на частичните местни избори за един от тримата кандидати за кмет. 

Изборният ден започна нормално. Всички 15 секции са отворили нормално. Няма постъпили жалби и сигнали, трима от членовете на комисии не са се явили в началото на изборния ден, съобщи за Радио Стара Загора Зорница Светославова - председател на Общинската избирателна комисия. Тя добави, че се спазват и въведените  противоепидемични мерки. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново разбиха църквата в сливенския квартал "Речица"

За трети път в рамките на месец неизвестни разбиват църквата в сливенския квартал "Речица". В храма "Света Троица" служи отец Иван Янков, който преди месец в знак на несъгласие с касирането на епархийските избори за нов сливенски митрополит обяви гладна..

публикувано на 19.04.24 в 19:05
УМБАЛ

Център за обучение на здравни асистенти може да бъде създаден към Университетската болница

Към Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора да се създаде Център за професионално обучение на кадри в сферата на здравеопазването. Тази идея на ръководството на болницата беше одобрена на проведено преди дни Общото събрание на..

публикувано на 19.04.24 в 17:02

За 52-ри път Хасково е домакин на литературния конкурс "Южна пролет"

30 автори са заявили участие в националния конкурс за дебютна литература Южна пролет в Хасково . От сряда до петък областния град ще е столица на литературата, съобщи заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева. Тя поясни, че  Община Хасково е поканила..

публикувано на 19.04.24 в 16:35

Пролетна акция на „Капачки за бъдеще“ ще се проведе в Стара Загора

На 20 април в Стара Загора ще се проведе пролетна кампания за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Акцията е в подкрепа на „Капачки за бъдеще“ и се организира от „Клуб за Бъдеще“ – Стара Загора и Спасителен клуб Стара Загора...

публикувано на 19.04.24 в 16:26

Навършват се 80 години от откриването на Казанлъшката гробница

На 19 април се навършват 80 години от откриването на Казанлъшката гробница. По този повод Исторически музей „Искра“ – Казанлък организира и честване в почивните дни. Сдружение „Антична Тракия“ ще представи на казанлъчани и гостите на града..

публикувано на 19.04.24 в 16:23
Снимка: Областна администрация

400 са свободните работни места в региона, на които могат да разчитат съкратените в ТЕЦ 3

Предстоящите съкращения в ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" бяха разисквани на среща в  областната администрация в  Стара Загора. От частната въглищна централа са заявили в Бюрото по труда, че предстои да освободят 160 работници в  периода от 10 май..

публикувано на 19.04.24 в 15:26
Заместник-кметът по транспорт, екология, инвестиции и зелен преход Радостин Танев даде официален старт на кариерния форум WorkIn Stara Zagora

Огромен интерес към WorkIn Stara Zagora

Стара Загора е домакин на кариерното изложение  WorkIn Stara Zagora  днес и утре. Второто издание на форума събира работодатели и експерти, които ще споделят знания и опит с аудиторията. Изложбената част включва щандове на компании, които представят своите..

обновено на 19.04.24 в 15:18
Монументът на връх Бузлуджа

Казанлък разработва проектни предложения за развитие на паметника "Бузлуджа" и зоната около яз. "Копринка"

Община Казанлък разработва проектни предложения за развитие на Индустриалната зона, зоната на язовир "Копринка" и на паметника "Бузлуджа". Това съобщи за Радио Стара Загора Веселина Димитрова - главен експерт „Стратегическо планиране“. В концепцията..

публикувано на 19.04.24 в 14:42

РЗИ организира поход по повод Световния ден на физическата активност

Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора и Образователен и туристически център „Кукуряк“ – Стара Загора, организира еднодневен поход „Животът изисква движение“ от Аязмото до..

публикувано на 19.04.24 в 14:20
американска норка

Пореден протест на природозащитници с искане за спиране на фермите за норки в България

Пореден символичен протест на сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията“ (КАЖИ) срещу обжалването на заповедта на МОСВ за  забрана на развъждането и вноса на вида "Американска норка" в България се проведе в столицата днес...

публикувано на 19.04.24 в 13:35