Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благоустрояване на градския парк и изграждане на подземни контейнери за отпадъци - сред приоритетите на Община Раднево за годината


Община Раднево ще стартира изграждането на подземни контейнери за събиране на битови отпадъци, решиха на последната си сесия общинските съветници. Такива  контейнери ще има на 6 места в централната градска част, съобщи кметът на Раднево Теньо Тенев.

На сесията е взето решение и във връзка със започналата процедура  за приватизация на общинската многопрофилна болница „Д-р Димитър Чакмаков“ и медицинския център. Следващата стъпка е назначаване и изготвяне на приватизационна оценка на активите на болницата и центъра, каза кметът Тенев и допълни, че за да продължи да работи болницата, за първото 6-месечие на годината Общината е предвидила за издръжката ѝ към 400 хил. лв.

Малко над 23,5 млн. лв е бюджетът на община Раднево за 2021 год. като 12 млн. лв са делегираните от държавата дейности, а 11 млн. лв са предвидените собствени приходи. Раднево е сред малкото общини в страната, които осигуряват безплатни детски градини. За целта в общинския бюджет са заделени над 130 хил. лв, допълни кметът д-р Теньо Тенев. Още 300 хил. лв. са предвидени за Общинския културен център, в който развиват дейност 12 детски школи. 80 хил. лв. за годината отпуска общината за местния футболен клуб  и още толкова за останалите спортни клубове. 

Сред по-мащабните проекти, които предстоят да бъдат изпълнени тази година е ремонтът на градския парк. Проектът е на стойност над 1 млн. лв като се предвижда и изграждане на скейт площадка. В момента се изготвя и проект за строеж на покрит градски пазар с паркоместа и всички удобства да търговци и посетители. 

Повече по темата можете да чуете от интервюто на Елена Балабанова с кмета на община Раднево Теньо Тенев в звуковия файл.     

       


Още от категорията

„Да почистим Казанлък" от петък до неделя

Община Казанлък организира за поредна година акция за почистване под мотото „Да почистим Казанлък“ . Гражданите ще могат да предадат ненужни вещи като дрехи, хартия и пластмаса, електрически уреди и едрогабаритни отпадъци. Кампанията ще се..

публикувано на 15.04.21 в 08:52
Снимка: Фейсбук страница на

„Роди дете в България” с ново издание

Стартира второто издание на националната кампания „Роди дете в България”, чиято кауза е да се повиши раждаемостта в България чрез информиране на двойките за важността да обърнат внимание на репродуктивното си здраве навреме, съобщи в ефира..

публикувано на 15.04.21 в 08:48

За духа на българския парламентаризъм

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква днес новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание. На тържествена церемония народните представители ще положат клетва. Очаква се държавният глава да присъства и да направи обръщение от..

публикувано на 15.04.21 в 08:10

Жителите на Котел искат политиците да помнят заветите на Раковски

Броени часове остават до п ървото заседание на новия парламент. Тържественото начало на 45-тото Народно събрание ще се проведе в старата пленарна зала, в присъствието на държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Съгласно Конституцията..

публикувано на 15.04.21 в 05:50
Тържественото първо заседание ще се осъществи в историческата сграда на Народното събрание

Президентът свиква първото заседание на 45-ото Народно събрание

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква днес от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание, съобщи прессекретариатът на държавния глава. След свикването на първо заседание предстои президентът да..

публикувано на 15.04.21 в 04:49

2517 нови случая на коронавирус, 95 са в област Стара Загора

2517 са новите случаи на коронавирус у нас или 16,5 процента от направените 15 297 теста през изминалото денонощие. В област Стара Загора новите случаи са 95, сочат данните на Единния информационен портал. Те показват лек спад в броя на пациентите..

публикувано на 15.04.21 в 04:42

С тържествена заря-проверка почитат Раковски в Котел

 „Идеалите на Раковски трябва да бъдат в основата на възпитанието на децата ни", каза в словото си по повод 200 годишнината от рождението великия българин кметът на Котел Коста Каранашев. В тази връзка той обяви, че в Котел ще бъде направена..

публикувано на 14.04.21 в 16:48

Животновъди се оплакват от дъмпингов внос на агнешко за празниците

Българските овцевъди, които произвеждат агнешко за предстоящите празници, имат готовност да осигурят достатъчно количества за цялото потребление, но още няма търсене от страна на търговската мрежа. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора Бойко..

публикувано на 14.04.21 в 16:47

Близо 50% слаби оценки и нито една пълна шестица на предварителния изпит по химия в Тракийския университет

3,18 e средният успех от предварителния онлайн изпит по химия в Тракийския университет в Стара Загора, който се проведе на 3 април. В него са участвали  581 кандидат-студенти, 10 от предварително записалите се не са се явили, а една от работите е била..

публикувано на 14.04.21 в 16:10

Обсъдиха възможностите на науката в помощ на енергетиката и бъдещето на комплекса „Марица-изток”

Бъдещето на комплекса „Марица-изток” в светлината на новите възможности, които предлагат науката и технологиите, обсъдиха днес на среща в централата на въгледобивното дружество изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов,..

публикувано на 14.04.21 в 16:06