Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подкрепен е проект за кръгово движение на проблемно кръстовище до Свиленград

Снимка: Областна администрация -Хасково

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Хасково подкрепи на свое заседание днес проект за изграждане на кръгово движение на проблемно кръстовище до свиленградския квартал "Капитан Петко войвода", съобщиха от пресцентъра на държавната администрация.
Реорганизацията на трафика се отнася до пресечната точка на отбивката от магистрала "Марица" към ГКПП "Капитан Петко войвода" с Гърция и стария път Е-80 от Любимец за Свиленград. Представител от община Свиленград е запознал присъстващите с необходимостта от изграждане на ново пътно съоръжение. Той е заявил, че това е участъкът с най-много ПТП в Свиленград за последните десет години. Директорът на ОД на МВР - Хасково ст. комисар Ангел Цанков е заявил, че изграждането на кръгово кръстовище там би подобрило безопасността на движението.
На форума гл. инспектор Димо Чобанов - началник сектор "Пътна полиция" е изнесъл данни за пътните произшествия на територията на областта през миналата година и първите два месеца на тази. Соня Атанасова - началник отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в Областното пътно управление е информирала за хода на текущите ремонти по републиканската пътна мрежа в областта.

Още от категорията

В петък пускат движението в ремонтирания участък от магистрала "Тракия"

На 23 април /петък/ около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания 10 км участък от автомагистрала „Тракия" от общо 16,5 км, които започнаха да се обновяват през февруари. В началото на април завърши ремонтът на 6-километровата отсечка между връзката за..

публикувано на 22.04.21 в 14:36

Язовирите в Сливенско се изпускат контролирано

Няма опасност при приливане на двата най-големи  язовира  в област Сливен - „Жребчево" и „Асеновец" да бъдат засегнати земеделски площи или населени места. Това увериха управителите на „Напоителни системи" Сливен клон „Средна Тунджа" инж. Пламен..

публикувано на 22.04.21 в 13:51

Старозагорско училище организира семейна олимпиада

Единадесето основно училище „Николай Лилиев" организира семейна олимпиада „Мама или татко и аз" . Мероприятието ще се проведе днес от 16,00 часа в двора на учебното заведение при строго спазване на всички противоепидемични мерки. В състезанието ще..

публикувано на 22.04.21 в 13:45

Съседи извадиха деца от горящ апартамент в квартал "Кармен" в Казанлък

Апартамент на 8-и етаж на блок № 41 в квартал "Кармен" в Казанлък се запали малко след 12 часа, видя репортер на Радио Стара Загора. Според очевидци вътре е имало малки деца, които са изведени от съседи. Майка им през това време е излязла до магазина...

публикувано на 22.04.21 в 12:19

Ремонти и видеонаблюдение ще се извършат след гласуваното изменение на бюджета в Сливен

Община Сливен е сред първите, които успяха да разработят собствен План за интегрирано развитие, който вече се използва като основа от други общини. Това заяви кметът Стефан Радев по отношение на Плана за интегрирано развитие на Община Сливен, който бе..

публикувано на 22.04.21 в 11:45

Кампания в Казанлък събира дрехи и обувки за майка с четири деца

Кампания в помощ на бедно семейство организират в Казанлък днес. От сдружение „Взаимопомощ“ са трогнати от тежките битови условия, в които се налага да оцеляват Акиме и нейните две момчета и две момичета.  По-големите деца се налага да лепят..

публикувано на 22.04.21 в 11:13
инж. Ясен Чаушев

Инж. Ясен Чаушев от "Мини Марица-изток" с годишната награда на НТС в Стара Загора

Директорът по производствено-технически въпроси в „Мини Марица-изток” ЕАД инж. Ясен Чаушев е носител на Годишната награда за 2020 г., за принос в област „Минно дело и геология” от Научно-техническия съюз – Стара Загора (НТС). Мотиви за..

публикувано на 22.04.21 в 09:40
СНИМКА: registarnauchilishtata.com

ОУ „Христо Ботев“ в Сливен е домакин по проект на „Еразъм+“

Ученици от Гърция, Румъния, Италия и Турция са на визита в сливенското ОУ „Христо Ботев“. Посещението е част от реализацията на дейностите по проект към „Еразъм+“. Общо 60 ученици от 5 и 6 клас участват в проекта. Това разкри директорът на ОУ „Христо..

публикувано на 22.04.21 в 09:09

„Ден на кариерата“ в село Кабиле

В тунджанското село Кабиле ще се проведе еднодневен семинар на  темата „Дена на кариерата“. Събитието стартира в 9:30ч. на 23 април, петък, а в него участие ще вземат представители на местната власт, бизнеса, неправителствени организации и Бюрото по..

публикувано на 22.04.21 в 09:00

НС гледа мораториум върху действията на правителството

Депутатите ще разгледат проекторешения за налагане на мораториум върху определени действия на Министерския съвет в оставка. Те са внесени от БСП и „Изправи се! Мутри вън!“, а целта е отиващото си правителство да не може да подписва договори за отдаване на..

публикувано на 22.04.21 в 07:41