Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подменят главния водопровод на Елхово

Снимка: Архив

Започна подмяната на 11 км главен водопровод, захранващ град Елхово. По проекта, който е финансиран от Оперативна програма "Околна среда", се предвижда и реконструкция и изграждане на канализационна мрежа в рамките на града. 

Водопроводът, който захранва Елхово, е с дължина 35 км и е изграден от стоманени тръби, които са причина за десетки аварии. По проекта се предвижда подмяна на 11 км с полиетиленови тръби, като това ще стане по нова технология и няма да де налага разкопаване на цялото трасе. 

Благой Козарев от фирмата изпълнител се е натъкнал на проблем още при първите работни дни, тъй като се оказва, че земеделски производители, в чиито блокове ще се извършат изкопите, на разстояние от 100 метра не са осведомени.

Подмяната на част от водопровода на Елхово е етап от голям инвестиционен проект, който включва изграждането и реконструкцията и на водопроводна и канализационна мрежа в Ямбол. Общата стойност на обектите е над 31 млн. лева. Срокът за изпълнение на дейностите е до октомври 2023 година.


Още от категорията

Болницата в Раднево спря приема на пациенти

Общинската болница в Раднево „Д-р Димитър Чакмаков“ спря приема на пациенти. Причините са тежкото финансово състояние на лечебното заведение и масовото напускане на лекари и персонал заради неизплатени заплати.   От днес радневската болница е и..

публикувано на 13.05.21 в 16:24

ИТ специалисти разказаха за пътя към успеха на старозагорски ученици

Интересни разкази за пътя към успеха в ИТ технологиите и съвети към бъдещите специалисти в тази област чуха днес ученици от старозагорските училища и  преподаватели по предметите с технологична насоченост. Първата по рода си среща „ИТ и ТИ“ се..

публикувано на 13.05.21 в 16:24

Областният управител събира партиите за състава на РИК-Стара Загора

В неделя – 16 май,  в Областна администрация Стара Загора областният управител Гергана Микова ще  проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на районната избирателна комисия и..

обновено на 13.05.21 в 16:10
Заседание на временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години, 10 май 2021 г.

"Градус" поискаха бързи проверки на институциите, за да изчистят името на компанията

В обръщение до медиите от фирма "Градус" обявиха, че са обект на политическа атака и призоваха компетентните институции да извършат необходимите проверки, за да се изяснят фактите около обвиненията срещу компанията. В писмото на Мариета Бабева, директор..

публикувано на 13.05.21 в 15:41

Тракийският университет организира „Фестивал на знанието“

На 19 май, сряда, Тракийският университет Стара Загора организира „Фестивал на знанието“. Събитието ще се проведе на открито на форума на висшето учебно заведение и има за цел да представи възможностите, които старозагорската „Алма-матер“..

публикувано на 13.05.21 в 15:27

Творческа среща „Игри- рисунки- забавления“ на сцена „Квадратът“ в Стара Загора

Тази вечер в 19.00ч. писателят Никола Райков организира творческа среща под името „Игри-рисунки-забавления“ на Арт сцената „Квадратът“. Старозагорският автор ще представи своята четвърта настолна игра. Тя носи името „Сказание“ и е насочена към..

публикувано на 13.05.21 в 15:12

Започва пръскането против кърлежи в Стара Загора

Утре, 14 май,  стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще започне в 20,00 часа с площите, намиращи се в административно бюро „Запад". В 22.00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на административно..

публикувано на 13.05.21 в 14:26

Отличиха млади журналисти в Стара Загора

При голям интерес премина третото издание на Националния журналистически конкурс за ученици "Гео Милев" в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на общината. Конкурсът е организиран от Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие и..

публикувано на 13.05.21 в 14:10

Откриха нов център за комплексни услуги в Стара Загора

Нов център за комплексни услуги-пункт за годишни технически прегледи при СБА и ДЗИ беше официално открит днес в Стара Загора. На събитието присъства областният управител Гергана Микова.  Гости на тържеството бяха зам.-кметът Йордан Николов, главният..

публикувано на 13.05.21 в 14:07

Без обществен транспорт са част от селата на община Стралджа

Без обществен транспорт са от няколко месеца част от селата на община Стралджа. превозвачите не искат да поемат автобусните линии, тъй като се нерентабилни. На обявената обществена поръчка за изпълнение на линиите по общинската транспортна..

публикувано на 13.05.21 в 13:38