Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Паралелното преброяване, което "Демократична България" прави показва, че в област Стара Загора коалицията получава малко под 10%

Доц. Атанас Славов: В правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и БСП няма да участваме

доц. Атанас Славов
Снимка: Емил Енчев

Като много обнадеждаващ определи резултата в национален план на Демократична България, водачът на листата на коалицията в Стара Загора доц. Атанас Славов. По предварителни данни формацията получава между 10% и 11% от гласовете на избирателите. 

„Това показва, че "Демократична България" беше подценена от основните социологически агенции, които ни даваха около 6%. Радваме се, че получихме солидно доверие от българските граждани, че нашите основни послания стигнаха до голяма част от тях. Но това също така е и огромна отговорност“, коментира доц. Славов в интервю за Радио Стара Загора. 

Паралелното преброяване, което "Демократична България" прави показва, че в област Стара Загора коалицията получава малко под 10%, което я превръща в четвърта политическа сила в региона, допълни той. 

Славов допълни, че е важно гласът на старозагорци да се чува в следващия парламент. 

"Тук предстоят да се случат много важни неща, като започнем от справедливия преход и инвестициите, които предстоят в областта и стигнем до това, че много райони на областта буквално са отдадени на една политическа сила – на ДПС, това трябва да се спре, трябва да приключи", каза Славов.

"Аз допускам, че ще има кабинет в рамките на този парламент, вероятно той няма да е много партийно оцветен, ще се търсят различни формати на подкрепа за национално, експертно, програмно правителство ще бъдат проучвани", прогнозира доц. Славов. Той е категоричен, че Демократична България е поставила ясно своята позиция по този въпрос.

"Ние в правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и БСП няма да участваме, това са ясни червени линии. В същото време имаме политики, които са важни за нас, за които ще търсим подкрепа и консолидация, за да може да изпълним волята на българаските агражадани за промяна", каза доц. Атанас Славов.

Още от категорията

Вече са ясни депутатите от Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол

Централната избирателна комисия обяви днес окончателния състав на 45-ото Народно събрание , след като 24-мата кандидати, избрани в 2 многомандатни района, заявиха откъде ще реализират мандата си. 27- ми Старозагорски избирателен район..

обновено на 11.04.21 в 12:35

Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора

Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора. Той беше водач на две листи на партията „Има такъв народ“, като избра 27-ми МИР. Министърът на икономиката Лъчезар Борисов от ГЕРБ също ще е народен представител от Стара Загора. Четвъртият в листата влиза..

публикувано на 11.04.21 в 12:29
Община Сливен

Пет партии с мандат в Сливен, малко над 20% са гласували машинно в областта

Пет политически сили излъчват свои представители в 45 Народно събрание от избирателен район Сливен. Първата политическа сила в областта ГЕРБ получава право на двама на депутати. „БСП за България“, „Има такъв народ“, ДПС и обединение „Демократична..

публикувано на 09.04.21 в 17:25

ГЕРБ/СДС спечели изборите в МИР Сливен, БСП изпреварва "Има такъв народ"

РИК Сливен обяви резултати от вчерашния парламентарен вот при 100% обработени протоколи. ГЕРБ/СДС печели 30.80% от гласовете, БСП е със 17.76%, "Има такъв народ" има 17.22%, ДПС събира 8.20%. "Демократична България" е с 5.51 на сто, а "Изправи се.Мутри..

публикувано на 05.04.21 в 14:45

Без сериозни промени при обработени 77% сумарни данни в ЦИК

ГЕРБ/СДС събира 25.96% или 620 363 гласа при 77% обработени сумарни данни в Централната избирателна комисия. "Има такъв народ" е втори с 18.13 на сто или 420 124 гласа. На трето място е БСП с 14.89% или 355 861 гласа, четвърта е коалицията "Демократична..

публикувано на 05.04.21 в 14:08

Искра Михайлова: Гласувах с надеждата, че сме спечелили доверието на българските граждани с нашата работа

„Гласувах с надежда за промяна и   с надежда , че това което от партия „Възраждане“ правихме за българските граждани , ще видим като изразено доверие към нас“- заяви минути след като гласува водачът на листата в Старозагорски избирателен район..

публикувано на 04.04.21 в 20:19

Петя Станева: Гласувах за една подредена държава

Водачът в листата на ПП "Републиканци за България" за 27-МИР Стара Загора Петя Станева гласува заедно с родителите си в 67 СИК в Стара Загора. "Гласувах за една подредена държава", каза тя, след като направи своя избор. Петя Станева предпочете гласуване..

публикувано на 04.04.21 в 20:15

Емил Стоименов: Младите хора са не бъдещето, а настоящето

Водачът на листата на ПП АБВ за 27-и Старозагорски избирателен район д-р Емил Стоименов упражни правото си на глас днес по обед в една от избирателните секции, намиращи се в СУ "Васил Левски". Двадесет и седем годишният дипломиран лекар гласува машинно и..

публикувано на 04.04.21 в 20:10

Георги Гьоков: Гласувам за силна, правова и социална държава

Водачът на листата на Коалиция "БСП за България" за 27-и Старозагорски многомандатен избирателен район Георги Гьоков гласува с цялото си семейство в 78 СИК.   "Гласувам за промяната и за тези, които могат да донесат тази промяна", каза той след..

публикувано на 04.04.21 в 20:10

Радостин Танев: Гласувах за повече инвестиции в Стара Загора и повече възможности за младите

Четвъртият в листата на ГЕРБ за 27-ми Старозагорски избирателен район Радостин Танев гласува днес в 143-та СИК в СУ "Железник" в Стара Загора. Той си пожела една по-обединена страна след вота днес. "Гласувах за една още по-добра Стара Загора, с още..

публикувано на 04.04.21 в 20:05