Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора

Снимка: БНР

Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора. Той беше водач на две листи на партията „Има такъв народ“, като избра 27-ми МИР. Министърът на икономиката Лъчезар Борисов от ГЕРБ също ще е народен представител от Стара Загора. Четвъртият в листата влиза в Парламента, след като водачът и министър на образованието Красимир Вълчев, предпочете да е депутат от Шумен.

В Старозагорски избирателен район водачът на листата на ДПС Халил Летифов отстъпва мястото си в Парламента на втория в листата Тунджай Йозтюрк, след като реши да влезе като депутат от Благоевград. Мая Манолова от  „Изправи се! Мутри вън!“ влиза в Народното събрание от  23 МИР- София, а от Стара Загора влиза № 2 в листата Светослав Колев.

Димитър Рунков, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ямбол, е подал заявление пред ЦИК, че не желае да е депутат, а мястото му заема Станислав Говедаров, втори в листата. Промяна има и в "Има такъв народ". Водачът Ивайло Вълчев е предпочел да реализира мандата си от Бургас, а мястото му заема Златомира Карагеоргиева-Мостова. 

В Хасково също има разместване в листата на "Има такъв народ". Водачът Филип Станев реализира мандата си от София, а мястото му заема Силви Петров.

Централната избирателна комисия обяви днес окончателния състав на 45-ото Народно събрание, след като 24-мата кандидати, избрани в 2 многомандатни района, заявиха откъде ще реализират мандата си.

Целият списък с депутати от Старозагорски, Сливенски, Хасковски и Ямболски избирателни райони вижте тук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България започва период пълен с нови предизвикателства

При 100% СИК протоколи в РИК  Румен Радев и Илияна Йотова  получават 66,72 на сто от гласовете съобщи Централната избирателна комисия за резултата от втория тур на президентските избори. Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева получават  31,80..

публикувано на 23.11.21 в 10:30
Златина Йовчева, председател на РИК, Стара Загора

Изборите 2 в 1 бяха трудни за организация, а софтуерът се оказа труден за избирателите

Изборите 2 в 1 бяха трудни за организирани и избирателите бяха объркани, когато трябваше да гласуват. Това каза за Радио Стара Загора Златина Йовчева, председател на РИК- Стара Загора.  "Балотажът беше с лесен софтуер. Избирателите нямаха..

публикувано на 23.11.21 в 10:04

Д-р Емил Стоименов: Румен Радев институционализира борбата с корупцията

„Румен Радев институционализира борбата с корупцията и това спечели сърцата на хората. С всички свои действия той показа, че е държавник с нулева търпимост към корупцията“. Това заяви в коментар за изборния успех на новия-стар държавен глава д-р Емил..

публикувано на 22.11.21 в 16:26

Убедителен успех за Румен Радев в Хасковска област

Резултатите от балотажа в неделя за Хасковска област вече са напълно ясни. След обработката на всички протоколи Румен Радев печели над 71% от гласувалите, а Герджиков – близо 28%. В изборния ден в една от хасковските секции се гласуваше с хартия,..

публикувано на 22.11.21 в 15:38
Красимир Вълчев

Ниската активност е оценка на политическата класа в България

Ниската избирателна активност на балотажа е оценка за цялата политическа класа. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора депутатът от ГЕРБ и член на Инициативния комитет за издигането на Анастас Герджиков за президент Красимир Вълчев. Според..

публикувано на 22.11.21 в 10:42

Веселин Плачков: Трудно се побеждава силна личност като Румен Радев

Да бъде още по-добър в работата си и да поправи някои свои грешни избори от първия мандат. Това ще очаква от преизбрания президент Румен Радев актьорът Веселин Плачков, който е част от инициативния комитет, издигнал кандидатурата му. „Ако наречем Румен..

публикувано на 22.11.21 в 09:29
Румен Радев и Илияна Йотова

72,97% предпочетоха Радев-Йотова в Ямбол

72,97% от гласувалите на балотажа в област Ямбол са предпочели кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова, сочат резултатите от обработените на 100% протоколи от Районната избирателна комисия. 25,76% от избирателите отишли до..

публикувано на 22.11.21 в 07:33

При 100% обработени протоколи в Стара Загора Румен Радев печели със 71.06%

Вече се обработени 100% от протоколите в Районната избирателна комисия в Стара Загора. Това показват данните на сайта на ЦИК. Резултатите показват, че двойката Румен Радев и Илияна Йотова получават 71.06% от гласовете или общо 69 581 от..

публикувано на 22.11.21 в 06:16

При 26,18% от протоколите в Стара Загора Румен Радев печели със 70,45%

Вече се обработени 26,18% от протоколите в Раонната избирателна комисия в Стара Загора.  Румен Радев и Илияна Йотова получават 70,45% от гласовете или общо 16 883. За Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували 28.10% на сто от отишлите до..

публикувано на 21.11.21 в 23:40

Безпроблемно върви приемането на изборните материали в Сливен

Безпроблемно върви приемането на изборните материали в Районната избирателна комисия в зала „Васил Левски" в Сливен. Към момента са обработени над 100 секции от 302 за цялата област.  Според членовете на секционните избирателни комисии има добра..

публикувано на 21.11.21 в 22:49