Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора

Снимка: БНР

Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора. Той беше водач на две листи на партията „Има такъв народ“, като избра 27-ми МИР. Министърът на икономиката Лъчезар Борисов от ГЕРБ също ще е народен представител от Стара Загора. Четвъртият в листата влиза в Парламента, след като водачът и министър на образованието Красимир Вълчев, предпочете да е депутат от Шумен.

В Старозагорски избирателен район водачът на листата на ДПС Халил Летифов отстъпва мястото си в Парламента на втория в листата Тунджай Йозтюрк, след като реши да влезе като депутат от Благоевград. Мая Манолова от  „Изправи се! Мутри вън!“ влиза в Народното събрание от  23 МИР- София, а от Стара Загора влиза № 2 в листата Светослав Колев.

Димитър Рунков, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ямбол, е подал заявление пред ЦИК, че не желае да е депутат, а мястото му заема Станислав Говедаров, втори в листата. Промяна има и в "Има такъв народ". Водачът Ивайло Вълчев е предпочел да реализира мандата си от Бургас, а мястото му заема Златомира Карагеоргиева-Мостова. 

В Хасково също има разместване в листата на "Има такъв народ". Водачът Филип Станев реализира мандата си от София, а мястото му заема Силви Петров.

Централната избирателна комисия обяви днес окончателния състав на 45-ото Народно събрание, след като 24-мата кандидати, избрани в 2 многомандатни района, заявиха откъде ще реализират мандата си.

Целият списък с депутати от Старозагорски, Сливенски, Хасковски и Ямболски избирателни райони вижте тук.

Още от категорията

Пропуски при охраната на предходните избори обсъдиха при областния управител на Хасково

Пропуски по отношение на охраната на предходните избори обсъдиха при областния управител на Хасково Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник областният управител на област Хасково Виолета Желева проведoха работна..

публикувано на 10.06.21 в 17:51

Изтеглиха номерата на партиите и коалициите в бюлетината

ГЕРБ-СДС ще се явят на предсрочните парламентарни избори под номер 5 в бюлетината. До тях с номер 4 са „БСП за България“ а „Има такъв народ“ ще са под номер 22. На коалиция „Българските патриоти – ВМРО-Воля-НФСБ“ се падна номер 16. Това отреди жребият..

обновено на 10.06.21 в 15:20

Диспутите по Радио Стара Загора - с последователност, определена от жребий в РИК

В РИК Стара Загора днес чрез жребий беше определен реда за представяне в диспутите по регионалния център на БНР – Радио Стара Загора на регистрираните в ЦИК партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидатски листи за участие в изборите за..

обновено на 10.06.21 в 15:16

23 партии и коалиции са регистрирали листи в РИК-Стара Загора

271 са кандидатите за народни представители в 27 МИР Стара Загора. До 17ч. на 8 юни, вторник, партиите и коалициите имаха възможност да регистрират своите листи за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. 23 политически сили..

публикувано на 09.06.21 в 09:50

Краен срок за регистрация на листи за изборите на 11 юли

Днес е крайният срок за партиите, коалициите и инициативните комитети да  регистрират кандидатските си листи в Районните избирателни комисии.  Вече регистрирани партии и коалиции, също до края на деня, могат да поискат пред ЦИК заличаване за участие във..

публикувано на 08.06.21 в 09:16

Партиите в Хасково не се разбраха за секционните избирателни комисии

Днес се проведоха консултациите за определяне съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Хасково, за изборите за Народни представители на 11 юли 2021 г. В консултациите участваха упълномощени представители на..

публикувано на 04.06.21 в 14:05

Пет партии са регистрирали листи в РИК-Стара Загора

Пет са кандидатските листи, регистрирани към момента за участие в предсрочните парламентарни избори в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район. Четири дни и няколко часа преди изтичане на крайния срок за регистрация в РИК, документи са..

публикувано на 04.06.21 в 12:56

215 ще бъдат секционните избирателни комисии в Община Стара Загора за парламентарните избори на 11 юли

Днес в Община Стара Загора се проведоха консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии за предстоящите избори  за Народно събрание на 11 юли. Те бяха ръководени от секретаря на местната администрация Делян Иванов. В срещата..

публикувано на 04.06.21 в 11:40
Радио Стара Загора, Фоайе

Четири дебата за кандидат-депутати организира Радио Стара Загора

Районната избирателна комисия насрочи жребия за реда за представяне в диспутите по БНР – Радио Стара Загора на регистрираните в ЦИК партии, коалиции и инициативни комитети, които са регистрирали кандидатски листи за участие в изборите за народни..

публикувано на 03.06.21 в 12:49

Две политически сили вече са регистрирали листите си в РИК - Стара Загора

Две политически партии вече са регистрирали листите си за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. До 17.00 часа на 8 юни е крайният срок за прием на документи за регистрация. Общо 4120 са членовете на секционните комисии в областта...

публикувано на 02.06.21 в 14:28