Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма топла вода в ковид-отделение, сигнализира пациентка

От болница „Тракия“ отговарят, че заради авария проблем е имало само за няколко часа

Снимка: БНР

Сигнал за липса на топла вода в отделение за болни от ковид-19 в болница „Тракия“, подаде пациентка на здравното заведение. От там отричат и отговарят, че проблем е имало заради авария само за ден.

По думите на Маргарита Атанасова обаче за 12-дневния й престой топла вода от чешмата в стаята й не потекла нито веднъж.

Жената от години живее и работи в Западна  Европа. Родом е от Стара Загора, където пристигнала през март. Заразява се с коронавирус и се налага да постъпи в болница на 1 април. Липсата на топла вода в стаята си тя установила почти веднага и задала въпрос на персонала. Отговорът на медицинска сестра и санитарка бил  - „Не знам, проверете“. „И аз проверявах. Един път оставих водата да тече час, но топла вода не дойде“, сподели пред Радио Стара Загора Маргарита Атанасова.

Тя твърди, че проблемите не се изчерпват с липсата на топла вода. 12 дни чаршафите на болничното й легло не били сменени нито веднъж, а термометрите в отделението винаги показвали температура 36,6.

След сигнала ръководството на болницата е извършило проверка, съобщи eдин от пиарите на болницата Стоян Стратиев. Пред пациентката днес е демонстрирано, че има топла вода в стаята й, каза той и уточни, че през време на 12-дневния й престой вода е нямало само за няколко часа заради авария.

По повод оплакването за спалното бельо, той заяви: „Да, не се сменят всеки ден, но се сменят своевременно на няколко“, а здравното заведение работело само с лицензирана апаратура. 

Още за сигнала на пациентката и отговора на здравното заведение чуйте в прикачения звуков файл.  Още от категорията

Без обществен транспорт са част от селата на община Стралджа

Без обществен транспорт са от няколко месеца част от селата на община Стралджа. превозвачите не искат да поемат автобусните линии, тъй като се нерентабилни. На обявената обществена поръчка за изпълнение на линиите по общинската транспортна..

публикувано на 13.05.21 в 13:38

От 1 юни няма да се заплащат лекарства по рецепти на хартиен носител

От Здравната каса напомнят, че във връзка с въвеждането на електронните рецепти от 1 юни, от тази дата няма да се заплащат отпуснати лекарства по издадени рецепти на хартиен носител. От там отправят препоръка към аптеките да актуализират софтуерите си за..

публикувано на 13.05.21 в 13:35

Група за подкрепа на осиновители и кандидат-осиновители стартира в Комплекса за социални услуги

Група за подкрепа и взаимопомощ на осиновители и кандидат-осиновители стартира в края на май в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора. Водещи на срещите, които ще бъдат ежемесечни, ще бъдат Снежана Димитрова и Румяна Гочева,..

публикувано на 13.05.21 в 12:40

Първата по рода си среща „ИТ и ТИ“ ще се проведе в Стара Загора

Среща, посветена на развиващите се технологии и IT сектора, ще стартира в 13ч. днес в Културен център „Стара Загора“. Конференцията се организира от Сдружение „Устойчиво училище“ и Община Стара Загора и е предназначена за преподавали по предметите с..

публикувано на 13.05.21 в 10:05

ДКЦ-1 и Университетска болница със "зелени коридори" за ваксинации срещу Ковид

Днес в ДКЦ-1 в Стара Загора се организира "зелен коридор" за ваксинация с 3 вида ваксини срещу Ковид - Пфайзер, Модерна и Янсен. Коридорът е от 10.00 до 16.00 часа с кратко прекъсване в обедните часове. За да се избегне струпване на много хора, ще..

обновено на 13.05.21 в 09:38

Областният управител събира партиите за състава на РИК-Стара Загора

В неделя – 16 май,  в Областна администрация Стара Загора областният управител Гергана Микова ще  проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на районната избирателна комисия и..

публикувано на 13.05.21 в 08:52
Районно управление на МВР, Чирпан

В Чирпан ремонтират инфраструктурата в града

До няколко седмици ще приключи работата по ремонта и реконструкцията на улица „Гео Милев“ в Чирпан. Вече стартира и основният ремонт на улиците „Димитър Благоев“ и „Еделвайс“. Той обхваща два етапа. Това съобщи за Радио Стара Загора кметът на Чирпан..

публикувано на 13.05.21 в 08:07

Стартира напоителния сезон за земеделските площи в областите Сливен и Ямбол

Стартира напоителния сезон за земеделските площи в областите Сливен и Ямбол, съобщи управителят на „Напоителни системи – Клон Средна Тунджа" инж. Пламен Иванов. Той увери, че в основният водоизточник за напояване -язовир „Жребчево" има достатъчно..

публикувано на 12.05.21 в 16:44

Висока акредитационна оценка за специалност "Медицина" в ТрУ

Обща оценка 9.02 даде Националната агенция за оценяване и акредитация след проведена процедура за програмна акредитация на специалност „Медицина" в  Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Това съобщи деканът на факултета доц...

обновено на 12.05.21 в 16:44

Казанлък ще бъде домакин на международна конференция, посветена на Паметника Бузлуджа

На 22 и 23 юли Казанлък ще бъде домакин на международна конференция, посветена на архитектурните решения и стъпките за интегриране на паметника Бузлуджа към устойчивия план за туризъм в региона . Форумът бе представен в "Града на розите" от проф...

публикувано на 12.05.21 в 16:07