Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Раднево приема предложения за наградите „Теньо Ганчев“ и „Магда Петканова

Община Раднево

Община Раднево отвори приема на предложения за наградите „Теньо Ганчев“ и „Магда Петканова“, които се присъждат на изявени ученици, творчески формации, културни институти и учебни заведения в сферата на културата и изкуството. Това съобщи за Радио Стара Загора главен експерт в отдел „Култура“ към местната администрация Ралица Йорданова.

Предложения по електронен път и чрез деловодството на общинска администрация се приемат до 11 май. Те се подават до обществената комисия по символика в Раднево, която е натоварена с отговорността по излъчване на победителите.

Двете награди се присъждат по повод Деня на славянската писменост и българската култура – 24 май


Още от категорията

Снимка: gov.bg

Стоян Стоянов е новият заместник областен управител на Стара Загора

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник областен управител на област Стара Загора е назначен Стоян Стоянов, съобщиха от правителствената пресслужба. В периода август 1989 г.-април 2008 г. Стоянов е работил в Министерството на..

публикувано на 15.06.21 в 18:07
Монументът на връх Бузлуджа

Организират благотворителен OPEN BUZLUDZHA FEST за опазване на Паметника Бузлуджа

Благотворителен фестивал Open Buzludzha Fest за набиране на средства за опазване на мозайките по външния кръг на Паметника Бузлуджа организират Фондация "Проект Бузлуджа", Bar Dak, Малин Миланов - Монти, с подкрепата на Община Казанлък, партньори и..

публикувано на 15.06.21 в 16:14

Допълнителни автобуси за Черешова задушница в Димитровград

На 19.06.2021г. (събота) е Черешова задушница. Във връзка с възпоменанието община Димитровград осигурява допълнителени два безплатени автобуса до двата гробищни парка – Стар и Нов гробищен парк.От Общинското предприятие „Траурен обреден дом” са се..

публикувано на 15.06.21 в 16:06

Община Стара Загора лансира инициативи

Безплатни градски турове ще стартира в следващите седмици Община Стара Загора. Инициативата се осъществява със съдействието на Туристическия център, Регионалния исторически музей и библиотека „Захарий Княжески“. Това съобщи в студиото на Радио..

публикувано на 15.06.21 в 16:04
Община Болярово

В Болярово започват ремонти на улици и читалища

Ремонти на улици и читалища за над 2 млн. лв ще бъдат извършени в част от селищата и в административния център на община Болярово до края на годината. Средствата са осигурени от Държавен фонд „Земеделие и „МИГ- Елхово – Болярово“.  Зам.-кметът Нина..

публикувано на 15.06.21 в 15:37
Симеон Караколев

Симеон Караколев: Ще продължим да работим с институциите за устойчиво и конкурентоспособно овцевъдство

Необходимо е въвеждането на допълнителни алтернативни 6-7 мерки за подпомагане развитието на овцевъдството и козевъдството в страната, освен прилаганите досега две. Около 1 милион е броят на отглежданите в страната овце. През последните години се..

публикувано на 15.06.21 в 15:21

Работи се по проект за ремонт на Обществената баня в Старозагорските минерални бани

Община Стара Загора е на финалната права на подготовката на документите за проект за цялостен ремонт на  Обществената баня  в Старозагорските минерални бани.  Тепърва предстои да стане ясно какво ще бъде отпуснатото финансиране. Това съобщи в..

публикувано на 15.06.21 в 15:00

Общинските съветници на Раднево разискват на извънредна сесия съдбата на болницата

Общинските съветници на Раднево ще се съберат в четвъртък -17 юни, на извънредна сесия от 17.30 часа. На заседанието ще бъде разгледана една точка – прекратяване на настоящата процедура по приватизация на общинската болница „Д-р Димитър Чакмаков“ и..

публикувано на 15.06.21 в 14:36

Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора напусна БХРА

Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора е напуснало Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, съобщи члена на Управителния съвет Лъчезар Шулеков. Той допълни, че това се е случило през месец април с решение на общо..

публикувано на 15.06.21 в 14:08

Пожарът в "Неохим" в Димитровград е локализиран

Пожарът в "Неохим" в Димитровград е локализиран, информират от пресцентъра на областната администрация в Хасково.  Екипите от противопожарна безопасност са предприели бързо всички необходими мерки по потушаването на огъня. Няма опасност за..

обновено на 15.06.21 в 13:12