Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Костадин Костадинов:

Кабинет, излъчен от този Парламент, ще бъде самоубийство за участниците в него

Такова правителство ще е резултат от отвратително политическо кръвосмешение, смята лидерът на партия "Възраждане"

Следващите няколко дни ще покажат на голяма част от българските избиратели, че вотът им за пореден път е бил хвърлен не за антиправителствени и протестни партии, а за поредна мимикрия на статуквото, прогнозира в ефира на Радио Стара Загора председателят  на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

Според него изборните резултати показаха, че има ясно и категорично желание за промяна и че „настоящия политически режим вече не се ползва с доверието на огромната част на българските граждани. По думите му обаче това желание за промяна е останало недобре артикулирано, защото гласовете на хората, които искат нещо различно се пръснаха между много формации.

„От друга страна обаче това е добре, защото седмица след официално оповестените резултати започнаха да падат доста маски по отношение на истинската същност на политическите партии, представени в българския парламент. Някои от тях влязоха на вълната на т. нар. протестен вот, явявайки се алтернатива на управляващия в България колониален режим. Реално погледнато обаче от миналата сряда насам виждаме, че започнаха да се дават знаци в посока на най-различни и най-странни политически комбинации, чиято цел е да съставят на всяка цена правителство. Въпреки че, ако си спазят предизборните обещания, това няма как да се случи, защото три от формациите от общо шест са се заклевали не веднъж и не два пъти, че няма да направят коалиция в никакъв случай с една от другите три партии. Т.е. чисто математически и следвайки предизборните обещания – сметката не излиза“, коментира в Костадин Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" смята за безспорно, че "осъществяването на подобен кабинет в рамките на това ялово и мъртво родено народно събрание ще представлява плод на едно отвратително политическо кръвосмешение". Според Костадинов то ще доведе до политическо самоубийство на всяка една от партиите, участващи в този политически инцест. 

Цялото интервю с Костадин Костадинов може да чуете в прикачения звуков файл. 


Още от категорията

Професор Венелин Терзиев: Ако пазим България тя ще съществува

Летописците наричат Котел "твърдина на българския дух" и "люлка на Възраждането". В това балканско градче, родно място на Георги Стойков Раковски и над 200 национални герои се намира и първото в България и на Балканите училище за професионално..

публикувано на 12.05.21 в 20:29

Кой контролира парите ни?

На 13- ти май от 18 часа в РБ „Захарий Княжески“ Кузман Илиев ще представи книгата си „Кой контролира парите ни? Власт, спекула и манипулации“. Книгата е написана на принципа на статии по отделни важни теми, пречупени през реални..

публикувано на 12.05.21 в 16:11
Даниел Смилов

Даниел Смилов: Съставът на служебния кабинет показва, че се търси широка подкрепа

Назначаването на Стефан Янев за служебен премиер показва, че Румен Радев е търсел човек, който е максимално доверен и от най-близкия му екип, коментира за Радио Стара Загора политологът доц. Даниел Смилов. Според него това се обяснява и с..

публикувано на 11.05.21 в 17:20

Цветелина Делийска: Поне още година е нужна за възстановяване на бранша

Поне още една година трябва да отмине, за да започнем да се възстановяваме, каза Цветелина Делийска, член на УС на  Асоциацията на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори. "Няма раздвижване и даже нещата към момента вървят в..

публикувано на 11.05.21 в 10:07

Надежда Груева: Успешна за обновяването на фонда на библиотеката беше пандемичната 2020 година

Изминалата година беше една от най-силните ни години по отношение на обновяването на фонда на Регионална библиотека „Захарий Княжески" - Стара Загора. Това се дължи на участието й в проект по тази линия . Над 6 000 тома е новата литература за..

публикувано на 11.05.21 в 08:43

Агоп Каспарян: Този служебен кабинет ще произведе поне една сензация

В следващия парламент вероятно ще има повече партии и да се сформира правителство ще бъде още по-трудно, коментира за Радио Стара Загора анализатора Агоп Каспарян от института „Рего“. По думите му в следващото Народно събрание трябва да се..

публикувано на 10.05.21 в 10:13

Димитровград почита тази вечер Пеньо Пенев

Днес се навършват 91 години от рождението на Пеньо Пенев, „Поета с ватенката“. По традиция в нечетна година, литературната награда „Пеньо Пенев“ не се връчва. Но всяка година на този ден Димитровград отбелязва рождението на твореца, възпял..

публикувано на 07.05.21 в 17:56

Едуард Цветанов: Пандемията даде нов тласък на финтех компаниите

Пандемията даде нов тласък на финтех компаниите. И това беше очаквано, дигитализацията върви целеустремено, каза в интервю за Радио Стара Загора и БНР Едуард Цветанов, консултант и основател на Patterns Technology. По думите му B2C компаниите..

публикувано на 07.05.21 в 16:07

Георги Тошев: Името Георги отваря врати

На Гергьовден ви срещаме с журналиста, продуцент и писател Георги Тошев в разговор за силата и значението на името Георги и Победоносец ли е в живота. „Кръстен съм на дядо си Георги – бащата на моята майка. Много духовен, любопитен и свят човек...

публикувано на 06.05.21 в 14:50

Да съградиш храм на надеждата и вярата в две села

 Георги Балев, подарил на хората от  с. Българене параклис, изграден с негови средства през 2007 г. Но и до днес не обича да говори за това, което е сторил за селцето, което никога не е имало християнски храм. Решението му идва след разговор с..

публикувано на 06.05.21 в 08:05