Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров запазва мястото си в изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

Това стана ясно след националното събрание на партията днес

Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Форматът на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ се разширява, защото винаги е по-добре да има повече мнения, това каза малко след края на Националното събрание на партията, кметът на града на липите Живко Тодоров.  Той е един от петимата членове на изпълнителната комисия, който запазва мястото си.

„ Важно е да има по-голям диалог и дискусия в рамките на партията, особено когато ГЕРБ вече не е във властта. С липсата на диалог се създават само кризисни ситуации и на практика за това няма правителство в момента. Винаги съм казвал, че в политиката трябва да има различия, но когато става въпрос за човешки отношения и национални интереси  -политиците трябва да могат да си говорят.

Промените са свързани, разбира се и с предстоящите избори и ясното заявяване на партията и ръководното й тяло в дясно.

И  не че Димитър Николов и Йорданка Фъндъкова не са десни като хора, но Даниел Митов и  Томислав Дончев са много ясно в дясната част на ГЕРБ. А знаете, ГЕРБ заема доста голямо пространство в център дясното. Те са ясно заявени евроатлантици, десни по убеждения и това е вид протягане на ръка към бъдещи партьори“ .

На днешното събрание на ГЕРБ бе взето решението кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да бъдат  освободени като заместник-председатели на политическа партия ГЕРБ и като заместник-председатели в Изпълнителната комисия по право.

Нови заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предложението на Борисов за премиер на проект -кабинета ГЕРБ-СДС.

По време на събранието на ПП ГЕРБ стана ясно още, че ще бъде въведена нова позиция – регионален отговорник. За нея кметът на Стара Загора обясни, че не всеки регион ще има такъв отговорник.

„Тепърва предстои да се обсъди в рамките на изпълнителната комисия, тъй като не сме правили все още заседание в новия формат. Но когато направим такова заседание, тези отговорници ще бъдат представени и съответно одобрени от изпълнителната комисия. На тази етап не съм чул за Стара Загора да има такъв отговорник, тъй като на практика Стара Загора има и представител в изпълнителната комисия в мое лице. Но чисот като партия, ние трябва да имаме присъствие на почти всички региони в изпълнителната комисия, за това ако няма представител като член в комисията, то поне да има такъв отговорник.

Все още нямам информация, кога ще бъде първото заседание “.

На въпрос дали кметът на Стара Загора познава Иван Ангелов,  който беше уличен в изнудване на селскостопански бизнес пред Временната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ през последните 10 години, Живко Тодоров отговори, че го познава в качеството му на спонсор на женския баскетболен отбор в града.

„ Винаги съм се пазил от близки отношения с бизнеса, защото всеки има интереси, които отстоява, а в политиката трябва да се отстояват общите интереси. С изненада гледах случващото се в парламента. На мен ми прилича на един турски сапунен сериал, за това и не искам да коментирам. Смятам, че е несериозно в политиката. Това са неща, които трябва да се разрешат в съда".

Цялото интервю на Анна Турлакова с кмета на Стара Загора Живко Тодоров от предаването "Час пик", чуйте в прикачения звуков файл.Още от категорията

Кметът на Ямбол се срещна с представители на синдикатите от комплекса "Марица изток"

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански се срещна с Деян Дяков, лидер на КНСБ в ТЕЦ „Марица-изток 2“ и Наско Митев, председател на ДСО на КНСБ при „Мини Марица-изток“. Представителите на синдикатите се срещат с кметовете на Ямбол, община „Тунджа“,..

публикувано на 02.08.21 в 19:08

Концесията в „Кереч Търла“ е с изтекло правно действие на ОВОС

Изтекло правно действие на ОВОС на практика спира изграждането на кариера за добив на варовик и доломит в местността „Кереч Търла“. Това показва официален отговор на министъра на околната среда и водите Асен Личев на писмен въпрос, отправен към..

публикувано на 02.08.21 в 17:44

Запазване на въгледобива е условието на БСП за подкрепа на кабинет на ИТН

„БСП поставя въпросът с продължаване на живота на комплекса „Марица изток“ като червена линия, от която няма да отстъпи при преговорите с „Има такъв народ““ . Това обяви старозагорският депутат на социалистите Георги Кадиев . Той подчерта, че в..

публикувано на 02.08.21 в 17:36

Политолог: Липсата на кауза, която да е защитавал, поражда съмнението, че Пламен Николов е носител на промяна

"Фигурата на Пламен Николов, излъчен от „Има такъв народ“ за премиер, създава много противоречиво впечатление заради липсата на значима обществена кауза, която той самият да е защитава. Това поражда основателно съмнение, че Николов може да бъде..

публикувано на 02.08.21 в 17:22
Андон Балтаков

Генералният директор на БНР Андон Балтаков напуска

"Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари". Това съобщи генералният директор на БНР Андон..

публикувано на 02.08.21 в 16:48

Община Ямбол раздава безплатна минерална вода, започва и оросяване на улиците

За поредна година Община Ямбол започва инициатива за раздаване на безплатна минерална вода в централната градска част поради високите летни температури. Пунктът ще бъде разположен до Регионална библиотека „Г. С. Раковски“ в най-горещите следобедни..

публикувано на 02.08.21 в 16:30
Община Стара Загора

Община Стара Загора провежда проучване за нагласите и желанията за развитие на града и селата

Община Стара Загора започна онлайн проучване на нагласите, очакванията и намеренията на всички граждани и заинтересованите страни, имащи отношение към развитието на общината. От местната администрация допълват, че за да бъдат обхванати и граждани, които не..

публикувано на 02.08.21 в 16:00

Няма постъпили сигнали за инциденти с новите електрически скутери, старозагорци са в тест период

Най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства предoстави на старозагорци услуга за микромобилност чрез електрически скутери. Как подходиха обаче те към новата възможност? През изминалата седмица репортерска проверка..

публикувано на 02.08.21 в 15:15
Площадка за временно съхранение на строителни отпадъци в Свиленград

Нова площадка за временно съхранение на строителни отпадъци в Свиленград

Площадката се намира в бившата Асфалтова база – общински имот, чиято собственост бе възстановена от Министерство на земеделието за нуждите на общината за изграждане на площадка за третиране на строителни отпадъци. Това съобщават от Община Свиленград...

публикувано на 02.08.21 в 13:39

Стара Загора се присъединява към кампанията „Влез в мрежата“

Стара Загора се присъединява към кампанията „Влез в мрежата“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027). Събитието в града под липите ще се проведе от 18:00 часа на 5 август (четвъртък )   на сцената пред Община Стара Загора на..

публикувано на 02.08.21 в 13:29