Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Доц. Юлиан Ананиев, декан на Медицинския факултет

Висока акредитационна оценка за специалност "Медицина" в ТрУ

| обновено на 12.05.21 в 16:44

Обща оценка 9.02 даде Националната агенция за оценяване и акредитация след проведена процедура за програмна акредитация на специалност „Медицина" в  Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Това съобщи деканът на факултета доц. Юлиан Ананиев за предаването „Час пик“. Високата оценка не е само кредит на доверие. Тя отразява последователност в действията през последните няколко години. А интересът към специалностите в Медицинския факултет е доказателство за усилията на екипа, каза доц. Ананиев.

"Ние показваме, че можем да бъдем конкурентоспособни. Всяка година броят на кандидат-студентите е все по-голям", изтъкна деканът.

За високата акредитационна оценка допринасят актуалните учебни програми, нивото на развитие на научните изследвания във факултета, все повече научни публикации в специализирани издания, участие на студенти, докторанти и преподаватели в международни програми, както и плановете за бъдещо развитие на Медицинския факултет.  По думите на доц. Ананиев ръководството на университета планира разширяване на учебната база. Това ще даде възможност да се обучат по-голям брой студенти в следващите години. 

Все още няма окончателно решение колко студенти по медицина ще се обучават в Тракийския университет от тази есен. Очакванията са да се запази досегашната бройка от 47 бъдещи медици, приети по държавна поръчка, както и 85 - в платена форма на български или английски език. 

Ще има ли промяна в таксите за обучение през 2021/2022 година? Чуйте повече от разговора с доц. Юлиан Ананиев в звуковия файл:
Още от категорията

Дворът на бивше училище в Ямбол може да се преобразува в спортен комплекс

Дворът на бившето Начално училище „Ради Иванов Колесов” в ямболския квартал „Каргон“ може да се преобразува в спортен комплекс, съобщи Община Ямбол.  Тази идея беше обсъдена на среща между кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместник-кметовете Енчо..

публикувано на 05.08.21 в 16:16

Изкуствоведът Пламен Петров е новият директор на Художествена галерия-Казанлък

Историкът и изкуствовед д-р Пламен Петров е новият директор на Художествена галерия-Казанлък. Новоизбраният ръководител е с мандат от 5 години. „Моето кредо е, че една експозиция трябва да възпроизвежда разкази“, заяви за Радио Стара Загора Петров. Той..

публикувано на 05.08.21 в 15:52

Ансамбъл „Хасково“ с ремонтирана репетиционна зала

Приключи ремонтът на танцовата зала на Ансамбъл „Хасково“, съобщи Община Хасково.  Заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев инспектира работата по обекта.  В залата, където репетират над 300 деца, за първи път се прави цялостен ремонт на покрива,..

обновено на 05.08.21 в 15:28

Единадесет пожара през последните три дни са гасили екипи в Ямболско

Единадесет пожара през последните три дни са гасили екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ямболска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В 8 от случаите са горели сухи треви, храсти и отпадъци, няма преки материални щети...

публикувано на 05.08.21 в 14:56
Националната професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в Стара Загора

НПГВМ „Иван Павлов“ в Стара Загора отново сред училищата с национално значение

На заседание на Министерски съвет беше взето решението шест професионални гимназии да запазят статута си на училища с национално значение, считано от 01 септември 2021 г. Сред тях е и Националната професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван..

публикувано на 05.08.21 в 14:47

Стефан Шоселов: Цената на тока поставя българската индустрия в тежка ситуация

Работодателските организации са в стачна готовност, ако не бъдат предприети мерки за нормализиране на предлагането, а от там и цената на електроенергията. „Българската индустрия е поставена в тежка ситуация“ , заяви за Радио Стара Загора..

публикувано на 05.08.21 в 13:58

Сигнал за запален ТИР на АМ "Марица" вдигна на крак пожарната

Сигнал за запален тежкотоварен автомобил в района на магистрала „Марица“ е получен в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ преди минути. Граждани са съобщили и за горящи треви в района, екип на Пожарната в Чирпан пътува..

публикувано на 05.08.21 в 13:56

Разнообразни програми през августовските уикенди

Жителите и гостите на Стара Загора ще се радват на музикални събития, безплатни градски турове и танцово училище, съобщи Община Стара Загора. Инициативата на местната администрация „УИКЕНД ПРАЗНИЦИ ПОД ЛИПИТЕ“ се радва на изключителен успех...

публикувано на 05.08.21 в 12:28

Вандалски прояви по детските площадки в Община Стара Загора

Наблюдават се все повече вандалски прояви по детските площадки, като те се забелязват във всички райони, съобщи Община Стара Загора.  Най-често са насочени към рушенето на оградните елементи, катерушките и пързалките. Повече от 80 са детските площадки в..

публикувано на 05.08.21 в 11:23

Антон Андронов: Има спекулации в Българската енергийна независима борса, не можем да работим при тези цени на тока

„Цени на електроенергията от 360-400лв. за мегават час правят продукцията ни неконкурентна, а производството ни губещо. В Българската енергийна независима борса има спекулации“ . Това заяви за Радио Стара Загора изпълнителният директор на..

публикувано на 05.08.21 в 09:31