Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изтеглиха номерата на партиите и коалициите в бюлетината

| обновено на 10.06.21 в 15:20
Снимка: БГНЕС, архив

ГЕРБ-СДС ще се явят на предсрочните парламентарни избори под номер 5 в бюлетината. До тях с номер 4 са „БСП за България“ а „Има такъв народ“ ще са под номер 22. На коалиция „Българските патриоти – ВМРО-Воля-НФСБ“ се падна номер 16.

Това отреди жребият за поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината, изтеглен от ЦИК за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Първата изтеглена политическа сила беше Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“, с която в политиката се завръща бившият премиер на България Жан Виденов. Тя ще е под номер 17, а заветният номер 1 се падна на коалиция „Движение заедно за промяна“.

ПП „Гражданска платформа Българско лято“ на бизнесмена Васил Божков ще е под номер 15.

„Демократична България ще са с номер 23, „Изправи се! Мутри вън“ – 8, „Републиканци за България“ – 21, „Атака“ – 6, „Възраждане“ – 11, „Глас народен“ – 20.

"Това означава, че поне ще си удвоим резултата на предстоящите избори" - бе тълкуването на Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!". Тя коментира темата с машинния вот и подчерта, че то трябва да бъде осигурено, въпреки трудността за набавянето на още 1500 машини. Според нея те са инвестиция в бъдещето, защото гарантират сигурността на вота. "От БСП не сме нумеролози, 4 е числото на стабилността", смята Кристиян Вигенин. Той също изрази надежда, че няма да има проблеми с машинното гласуване и прогнозира отличен резултат за левицата. От партията на Васил Божков пък заявиха, че в момента се чувстват като "опълченците на Шипка", защото всеки удря по тях, както и че санкциите на САЩ срещу обвиняемия бизнесмен няма да окажат въздействие срещу резултата от изборите.

Още от категорията

Обсъдиха организацията на вота в Сливен

Организацията за парламентарните избори обсъдиха на работна среща областният управител на Сливен  Минчо Афузов и  председателят на Районната избирателна комисия Росица Тодорова. „Целта е да създадем условия всеки избирател да упражни свободно правото си..

публикувано на 14.06.21 в 17:48

Пропуски при охраната на предходните избори обсъдиха при областния управител на Хасково

Пропуски по отношение на охраната на предходните избори обсъдиха при областния управител на Хасково Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник областният управител на област Хасково Виолета Желева проведoха работна..

публикувано на 10.06.21 в 17:51

Диспутите по Радио Стара Загора - с последователност, определена от жребий в РИК

В РИК Стара Загора днес чрез жребий беше определен реда за представяне в диспутите по регионалния център на БНР – Радио Стара Загора на регистрираните в ЦИК партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидатски листи за участие в изборите за..

обновено на 10.06.21 в 15:16

23 партии и коалиции са регистрирали листи в РИК-Стара Загора

271 са кандидатите за народни представители в 27 МИР Стара Загора. До 17ч. на 8 юни, вторник, партиите и коалициите имаха възможност да регистрират своите листи за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. 23 политически сили..

публикувано на 09.06.21 в 09:50

Краен срок за регистрация на листи за изборите на 11 юли

Днес е крайният срок за партиите, коалициите и инициативните комитети да  регистрират кандидатските си листи в Районните избирателни комисии.  Вече регистрирани партии и коалиции, също до края на деня, могат да поискат пред ЦИК заличаване за участие във..

публикувано на 08.06.21 в 09:16

Партиите в Хасково не се разбраха за секционните избирателни комисии

Днес се проведоха консултациите за определяне съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Хасково, за изборите за Народни представители на 11 юли 2021 г. В консултациите участваха упълномощени представители на..

публикувано на 04.06.21 в 14:05

Пет партии са регистрирали листи в РИК-Стара Загора

Пет са кандидатските листи, регистрирани към момента за участие в предсрочните парламентарни избори в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район. Четири дни и няколко часа преди изтичане на крайния срок за регистрация в РИК, документи са..

публикувано на 04.06.21 в 12:56

215 ще бъдат секционните избирателни комисии в Община Стара Загора за парламентарните избори на 11 юли

Днес в Община Стара Загора се проведоха консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии за предстоящите избори  за Народно събрание на 11 юли. Те бяха ръководени от секретаря на местната администрация Делян Иванов. В срещата..

публикувано на 04.06.21 в 11:40
Радио Стара Загора, Фоайе

Четири дебата за кандидат-депутати организира Радио Стара Загора

Районната избирателна комисия насрочи жребия за реда за представяне в диспутите по БНР – Радио Стара Загора на регистрираните в ЦИК партии, коалиции и инициативни комитети, които са регистрирали кандидатски листи за участие в изборите за народни..

публикувано на 03.06.21 в 12:49

Две политически сили вече са регистрирали листите си в РИК - Стара Загора

Две политически партии вече са регистрирали листите си за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. До 17.00 часа на 8 юни е крайният срок за прием на документи за регистрация. Общо 4120 са членовете на секционните комисии в областта...

публикувано на 02.06.21 в 14:28