Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Болярово започват ремонти на улици и читалища

4
Община Болярово
Снимка: Емил Енчев

Ремонти на улици и читалища за над 2 млн. лв ще бъдат извършени в част от селищата и в административния център на община Болярово до края на годината. Средствата са осигурени от Държавен фонд „Земеделие и „МИГ- Елхово – Болярово“. 

Зам.-кметът Нина Терзиева уточни, че  по проект за над 1,2 млн. лв ще бъдат рехабилитирани улици в Болярово и в 7 от селата на общината.  

По проект на стойност 96 хил лв. ще бъдат ремонтирани и сградите на читалищата в боляровските села Стефан Караджово, Мамарчево, Воден и Голямо Крушево. 

Други по-мащабни проекти, които предстоят да се реализират тази година са ремонтът на Основно училище ”Стефан Караджа”, село Стефан Караджово и изграждане на нова фитнес-зала в града, допълни Нина Терзиева.

На този етап остава проблемът с остарялата водопроводна мрежа и липсата на канализация в селата.

Повече можете да чуете от Нина Терзиева в звуковия файл.


Галерия

Още от категорията

Държавата пое нов дълг за 300 млн. лева под формата на дългосрочни ДЦК

300 млн. лева нов дълг бе поет от държавата, става ясно от данните на БНБ и финансовото министерство, публикувани във вторник. На 20 септември Министерството на финансите преотвори емисия 10,5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирана в лева, с..

публикувано на 21.09.21 в 17:07

Премиерът назначи двама нови заместник - министри на финансите и освободи един

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник-министри на финансите са назначени Людмила Петкова и Ивайло Христов, съобщи правителствената пресслужба. В същото време от длъжността заместник-министър на финансите беше освободена Виолета..

публикувано на 21.09.21 в 17:04

Отличиха старозагорски лекари за участието им във ваксинационната кампания

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора д-р Станимир Станков и груповата медицинска практика за първична медицинска помощ на  двамата известни старозагорски лекари д-р Теодор Дженев и д-р Петър Дженев бяха отличени с грамоти от..

публикувано на 21.09.21 в 16:48

Продължават ремонтните дейности по сградата на ДКЦ Поликлиника – Казанлък

Продължават ремонтните дейности по сградата на ДКЦ Поликлиника – Казанлък. Изпълняват се мерки по енергийна ефективност: топло- и хидроизолация на покрива, поставяне на топлоизолация по фасадите, минерална мазилка, подмяна на дограма, подмяна на..

публикувано на 21.09.21 в 16:42

Декларация в подкрепа на иновативни проекти за бъдещето на „Марица-изток” изпратиха от въгледобивното дружество

Декларация до президента, министър-председателя, заместник министър-председателя по управление на европейските средства и до министрите на икономиката и енергетиката, подписана от изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов беше..

публикувано на 21.09.21 в 16:22

Община Казанлък продължава работа по проекта „Светът на траките“

Община Казанлък продължава работа по проекта „Светът на траките“. Това съобщи в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Града на розите заместник кметът Лилия Цонкова.  Той е на стойност близо 9 милиона лева и по него се изгражда велоалея, която..

публикувано на 21.09.21 в 15:52

В Стара Загора разясняват как правилно и безопасно се използват електрическите тротинетки

Община Стара Загора и Европейски център Европа Директно – Стара Загора организират тази вечер кратка демонстрация и насоки за правилното и безопасно използване на електрически и конвенционални тротинетки. Тя ще се състои в 17.00 часа пред..

публикувано на 21.09.21 в 14:29

Лечебни заведения в Сливен бяха отличени за участието си във ваксинационната кампания

В Сливен МБАЛ „Хаджи Димитър" и общопрактикуващият лекар д-р Ганка Василева бяха отличени с грамоти от Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионален ангажимент, резултати и съпричастност към имунизационната кампания в..

публикувано на 21.09.21 в 14:11

Покачва се заболеваемостта от Covid-19 в област Ямбол

Продължава да се покачва заболеваемостта от Covid-19 в област Ямбол и вече достига 412 на 100 000 души население. Сред инфектираните са и 6-има служители от Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Маленово. Ямболска област е с близо 100 единици..

публикувано на 21.09.21 в 14:06
Иво Димов, кмет на Димитровград

Сдружението на общините иска среща с кандидат-депутатите

Управителният съвет на Националното сдружение на общините има намерение в следващите седмици да проведе консултации с всички политически партии, които се очаква да бъдат част от следващото 47-мо Народно събрание. Това каза за Радио Стара Загора..

публикувано на 21.09.21 в 11:38