Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Продават болницата в Раднево за 200 хил. лева

Да бъде открита нова процедура за приватизация на общинската болница в Раднево "Д-р Димитър Чакмаков", като минималната продажна цена бъде намалена от 682 000 на 200 000 лева. Това решиха общинските съветници на проведената снощи извънредна общинска сесия. Остава условието купувачът да погаси всички съществуващи задължения на лечебното заведение, които към момента възлизат на около 2 млн. лева. 

Повторна процедура за приватизация се открива и за Медицинския център, но без промяна в условията. Обявената цена за общинското дружество за доболнична помощ е 547 000 лева. 

На извънредното заседание на Общинския съвет на Раднево са присъствали 12 от общо 17 общински съветници. Решението е взето с 9 гласа "за", двама са били против и един не е участвал в гласуването, съобщи за Радио Стара Загора председателят на социалистите в местния парламент Красимир Куртев.

До решението за прекратяване на първоначално обявената процедура за приватизация и обявяване на нова се стигна, след като единственият, заявил преди време инвестиционни намерения за приватизация кандидат-купувач Ибрям Алиев, не подаде документи за участие в търга. 

Ако и при втората тръжната процедура не се появи купувач, вероятно ще се тръгне към обявяване на общинското лечебно дружество в несъстоятелност. 

Още от категорията

Снимка: Исторически музей Чирпан

Чирпан отблязва 175 години от рождението на Георги Данчов - Зографина с дарителска кампания и изложба

С поднасяне на цветя пред паметника на художника и революционер Георги Данчов - Зографина в Чирпан днес ще бъде отбелязана 175 –тата годишнина от рождението му. Общината, Историческият музей и читалище "Димитър Данаилов" организират и изложба..

публикувано на 27.07.21 в 08:51

Община Ямбол и Превантивно-информационен център по наркотични вещества подпомагат хора в неравностойно положение

Община Ямбол организира кампания за подпомагане на хора в неравностойно положение с хранителни продукти от първа необходимост. Средствата за закупуването им са от продажбата на кукерски маски, изработени от деца в рамките на Национален..

обновено на 27.07.21 в 08:40
Албена Симеонова

Албена Симеонова : Земеделският бранш не приема орязването на средствата за селското стопанство

Земеделският бранш не приема орязването на компенсаторните средства за селското стопанство, заяви за Радио Стара Загора Албена Симеонова, биопроизводител и депутат от „Демократична България” в 46 -тото Народно събрание. Според нея големият..

публикувано на 27.07.21 в 08:33

Жълт код за високи температури в 16 области на страната

Жълт код за високи температури е обявен за днес в 16 области в страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.  Предупреждението е в сила в почти всички райони на Централна и Западна България - без областите Софийска и..

публикувано на 27.07.21 в 08:09

Пожар в стърнище изпепели трактор

Трактор се запали и предизвика пожар в стърнище. За щастие, няма пострадали при инцидента, съобщи кореспондентът ни в Казанлък Георги Манев.   Пожарът е станал в близост до казанлъшкото село Копринка. И згорели са няколко декара от стърнището, както и..

публикувано на 26.07.21 в 17:41

Създаване на Комисия по етика и още над 90 точки обсъждат на сесията в четвъртък

Над 90 предложения съдържа дневният ред юлското заседание на Общински съвет Стара Загора, което ще се проведе на 29 юли от 9,00 часа в зала „П.Р.Славейков“, информира председателят на местния парламент Мария Динева. По време на него ще бъде..

публикувано на 26.07.21 в 17:06
Община Сливен

В област Сливен над 100 дози ваксини са приложени на деца и младежи от 12 до 18 години

Над 100 дози ваксини са приложени на деца и младежи на възраст от 12 до 18 години в област Сливен, съобщиха от областната администрация. Данните са за периода след 3 юли, когато по указания на здравното министерство в обхвата на имунизационната кампания..

публикувано на 26.07.21 в 16:21

Чирпански квартал ще преработва битови и градински отпадъци

Община Чирпан е първият град извън София, който разработва свой проект за обработване на отпадъците от бита и т личните стопанства на хората чрез компостиране. Основната цел на проекта е да бъде информирана общността и да се създадат навици за..

публикувано на 26.07.21 в 16:15
Иван Чолаков

Областният управител отмени заповедта си за изработване на СПУП в местността "Кереч Търла"

Областният управител Иван Чолаков отмени заповедта си от 28 юни, с която се разрешаваше на фирма „АС-СТОУНС“ изработване на СПУП по отношение на концесията за добив на варовик и доломити, съобщиха от пресцентъра на областната управа. Ето..

публикувано на 26.07.21 в 15:56
Tошко Йорданов и Христо Иванов

Борис Попиванов: Диалогът е добър знак за формиране на правителство и предотвратяване на нови избори

„Българският избирател постави партиите в ситуация, при която те трябва да си сътрудничат помежду си. Всички опити това сътрудничество да бъде избегнато ще доведат до провал в опита за съставяне на правителство“ , заяви в коментар за Радио Стара..

публикувано на 26.07.21 в 15:48