Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кольо Парамов: България трябва да бъде приета в Еврозоната

Кольо Парамов
Снимка: БГНЕС

България трябва да бъде приета в Еврозоната. Не може 30-40 години да имаме валутен борд приравнен към еврото. Трябва да моделираме поведение в Еврозоната и да се възползваме от контролната схема на Европейската централна банка. Това коментира в интервю за Радио Стара Загора Кольо Парамов -  финансов експерт и бивш главен ревизор на БНБ.

Притесненията на някои свои колеги за ощетяване на България след влизането й в еврозоната, Кольо Парамов коментира като необосновани. 

Той коментира и защо най-големите банки в България спират да откриват депозити и защо се закриват банкови клонове. Подробностите чуйте от интервюто на Мила Маринова с Кольо Парамов


Още от категорията

Доц. Георги Арабаджиев: Донорството е изключително важен процес

България е на дъното на класациите не само по ваксинации срещу COVID 19, но и по отношение на даряването на органи. Това коментира в интервю за Радио Стара Загора доц.Георги Арабаджиев-началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в..

публикувано на 27.09.21 в 16:28
Г-жа Денка Иванова и Ивайло Георгиев от Второ основно училище „П. Р. Славейков“

За традиционните и иновативни методи на обучение – как го правят третокласници в паралелка „Дигитален клас“

Представяме ви госпожа Денка Иванова – преподавател по предприемачество и програмиране в старозагорското  Второ основно училище „П. Р. Славейков“ и третокласникът от нейната паралелка Ивайло Георгиев. III-а клас е иновативна паралелка „Дигитален..

публикувано на 26.09.21 в 16:54

Д-р Красимира Узунова: 22 септември е една от най-важните дати в историята на България

Петима депутати от Хасковска област гласуват за Независимостта на България, разказа д-р Красимира Узунова от РИМ- Хасково. Тя определи две събития в региона, които са изиграли важна роля в провъзгласяването на Независимото Царство България, през 1908..

публикувано на 22.09.21 в 14:40

"Да запазим българското" с Иво Папазов и ансамбъл "Филип Кутев" в Калофер

Националният събор за опазване на местните породи животни в Калофер тази година ще се проведе под формата на изложение. Целта е хората да се запознаят със стопаните и да обменят опит, а от базара ще могат да закупят качествена, екологично чиста храна. Това..

публикувано на 21.09.21 в 14:01

Яна Ковачева: Езиците не са лукс, а необходимост

Яна Ковачева е една от най – авторитетните учители по френски език в Стара Загора. Известната учителка по френски преди дни стана и кавалер на ордена „Академични палми“. Тя получи призвание за дългогодишните си успехи в областта на преподаването и..

публикувано на 21.09.21 в 12:17
Антон Иванов

Увеличението на цените на тока изглежда неизбежно

Очаква ни повишение на цената на електрическата енергия през тази зима и за битовите потребители, прогнозира в интервю за Радио Стара Загора енергийният експерт Антон Иванов. Той все пак очаква държавният регулатор да подходи максимално..

публикувано на 20.09.21 в 15:15

Необходима е диференцирана стратегия в туризма спрямо различните възрастови групи

Огромният недостиг на кадри е най-големият проблем на българския туризъм. Пандемията от коронавирус засили негативните тенденции в сектора, коментира за Радио Стара Загора председателят на Бургаска регионална туристическа камара Иван Иванов...

публикувано на 20.09.21 в 09:17
доц. Атанас Славов

Доц. Атанас Славов: Започнахме ключови реформи в държавата, връщане към досегашния модел не може да има

Най-важната част от работата на 46-тото Народно събрание беше свързана с актуализацията на държавния бюджет, но освен нея трябва да отбележим и приемането на закона за преместването на Бюрото по защита на свидетели от правомощията на Главния..

публикувано на 16.09.21 в 14:11

Лазар Миланов: Спортното ориентиране развива мисленето

Старозагорският ученик Лазар Миланов стана Балкански шампион по спортно ориентиране на Балканиадата в Хърватия, която се проведе в края на август. Десетокласникът се състезава в категория - "Мъже до 16 години" и взе участие и четирите..

публикувано на 15.09.21 в 12:45

Хакерската атака срещу сайта за преброяване вероятно е поръчана

Хакерската атака срещу сайта за преброяване у нас най-вероятно е поръчана. Това коментира в интервю за Радио Стара Загора Вихрен Славчев- експерт по киберсигурност. По думите му този тип атака цели спиране функционирането на системата, а не..

публикувано на 13.09.21 в 10:47