Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Има такъв народ" ще предложи нов проектокабинет, няма да влиза в договорки за постове

Партия „Има такъв народ“ ще предложи нов проект за свой кабинет на консултациите при президента, който ако не бъде гласуван най-вероятно ще се стигне до предсрочни избори, заяви Тошко Йорданов, зам.-председател на партията. Той уточни, че новият проектокабинет ще бъде „представен съвсем скоро, когато му дойде времето“. Зам-председателят на „Има такъв народ“ каза също, че не е задължително лидерът на спечелилата изборите политическа формация да стане министър- председател.

"Ще съставим кабинет и ще предложим премиер", заяви от своя страна Филип Станев. Той допълни, че „Има такъв народ“ няма да влиза в договорки с останалите политически партии.

"Благодаря на партия ИТН и лично на Слави Трифонов за голямото доверие. През последните 2 месеца имах възможност да опозная по-близо и Слави, и членовете на ръководството". Това заяви Николай Василев, който беше предложен от Слави Трифонов за премиер.

"В този кабинет освен мен, друг няма нищо общо с НДСВ. Имах възможност да опозная от близо другите 17 кандидати за министри, това са страхотни хора, надявам се, че за повечето от тях този проект не е завършил. Това щеше да е най-модерният и реформаторски кабинет в българския преход, ако бяхме получили подкрепа. Щяхме да предложим професионално и честно управление и щеше да е правителство с ДНК на бъдещето", добави Василев.


Още от категорията

Ясни са имената на депутатите от 27 МИР-Стара Загора

Два дни преди първото заседание на 46-то Народно събрание вече са окончателно ясни имената на 11-те депутати от 27 многомандатен избирателен район-Стара Загора. Това стана след като от Централната избирателна комисия публикуваха решението си относно..

публикувано на 19.07.21 в 12:18

ДПС печели мандат в Ямбол с едва 615 гласа

ДПС печели мандат в Ямбол, въпреки че за партията са пуснати едва 615 бюлетини. демократична България остава без народен представител, въпреки, че за тях са гласували 3244 избиратели. Разпределението на мандатите по метода Хеър-Ниймаер..

публикувано на 15.07.21 в 18:32

В Сливенска област ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ" печелят по два мандата

В Сливенска област ГЕРБ -СДС  печели два мандата, партия „Има такъв народ" – два мандата и по един за Демократична България Обединение и БСП за България.  Бившият министър на земеделието от ГЕРБ Десислава Танева влиза в 46-тият парламент, сочат..

публикувано на 15.07.21 в 17:12

ЦИК обяви окончателното разпределение на мандатите

Централната избирателна комисия обяви окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите в 46-ото Народно събрание. Партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. След разразил се скандал ЦИК взе решение да уважи..

публикувано на 15.07.21 в 05:07

ГЕРБ няма да покрепи правителство на "Има такъв народ"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му няма да подкрепи проектокабинета, предложен от Слави Трифонов. Борисов обясни, че ако ГЕРБ получат мандата за съставяне на правителство, ще го върнат и няма да предлагат свой състав на кабинет...

публикувано на 14.07.21 в 13:56

Искра Михайлова: "Възраждане" бележи ръст, въпреки недостатъчното присъствие в медиите

„Партия „Възраждане“ регистрира ръст на фона на ниската избирателна активност тази неделя. Благодарим на нашите избиратели за подкрепата. Там, където имаме силни структури, имаме значително по-високи резултати.“ Така коментира изборните..

публикувано на 14.07.21 в 12:08

29 преписки и 3 досъдебни производства за изборни нарушения са образувани на територията на Районна прокуратура – Стара Загора

В Районна прокуратура – Стара Загора и Териториалните отделения в Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово са образувани общо 29 преписки и 3 досъдебни производства във връзка с проведените парламентарни избори на 11 юли 2021 г. Досъдебните..

публикувано на 14.07.21 в 11:10

Георги Кадиев: Липсват ключови приоритети в програмата на Слави Трифонов

 „Резултатът ни пада. „БСП за България“ жъне плодовете на онова, което се е случвало в миналото. Належащо е да се обърнем към периферията и младите хора“. Това заяви по повод резултата на левицата в страната водачът на листата на..

публикувано на 13.07.21 в 17:01
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Трифонов предложи кабинет по тромав и затварящ пространството за разговор начин

След изборите в неделя има нова символна ситуация – ГЕРБ вече не са водеща политическа сила. В други отношения няма много разлики спрямо ситуацията след изборите на 4 април. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът Христо..

публикувано на 13.07.21 в 16:21

При 99.95% обработени протоколи: "Има такъв народ" води на ГЕРБ-СДС с 15 хиляди гласа

"Има такъв народ" води с близо 15 хиляди гласа на ГЕРБ-СДС при обработени 99.95% , съобщава на сайта си Централната избирателна комисия. Партията на Слави Трифонов събира 656 907 гласа или 24.07%, докато втората формация има 23.52% - 641 982 гласа.  "БСП..

публикувано на 13.07.21 в 14:34