Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ямбол и Превантивно-информационен център по наркотични вещества подпомагат хора в неравностойно положение

| обновено на 27.07.21 в 08:40

Община Ямбол организира кампания за подпомагане на хора в неравностойно положение с хранителни продукти от първа необходимост. Средствата за закупуването им са от продажбата на кукерски маски, изработени от деца в рамките на Национален конкурс по приложно изкуство „Кукерландия“, организиран от Община Ямбол и Общински детски комплекс – Ямбол. Конкурсът е част от програмата на маскарадния фестивал „Кукерландия“.

Тазгодишното издание на конкурса беше по-различно. Участниците предоставиха изработените от тях маски, които бяха включени в благотворителен търг, организиран от Община Ямбол и Превантивно-информационен център към Общински съвет по наркотични вещества при Община Ямбол.

Събраните средства послужиха за закупуване на хранителни стоки от първа необходимост.

Екипът на Превантивно-информационен център-Ямбол и доброволци от Общински младежки доброволчески клуб-Ямбол посетиха възрастни хора в неравностойно положение на територията на Община Ямбол. Списъците на лицата за подкрепа бе предоставен от Дирекция „Социално подпомагане“ – Ямбол /лица с доход под минималния праг на бедност, самотноживеещи възрастни хора с доходи от пенсии под 300.01 лв., самотноживеещи лица с пенсии за инвалидност, които нямат други доходи /от трудова дейност, наеми и др./.

На първия етап от кампанията бяха подпомогнати 20 души с хранителни продукти от първа необходимост на стойност около 400 лева. Тя ще продължи и през следващите месеци, подкрепена от дарител, който иска да подпомогне хора в неравностойно положение.

"Кампанията ще продължи и през следващите месеци, подкрепена от дарител, който иска да подпомогне хора в неравностойно положение"., каза Павел Тодоров, секретар в Превантивно-информационния център в Ямбол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Порой и ситна градушка и в Стара Загора

Пороен дъжд и ситна градушка се изляха над Стара Загора малко след 18.30 ч. За секунди част от улиците побеляха от ледени парчета с размера на грах. Улиците в централната част на града се наводниха.

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Министрите обещаха да осигурят средства за довършването на ямболската болница

След срещата през февруари в Ямбол между ръководството на община Ямбол и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, по повод изграждането на нова военна инфраструктура в с. Кабиле, днес в Народното събрание беше организирана втора среща по темата с..

публикувано на 25.04.24 в 18:39

Пуснаха под гаранция двама, обвинени за участие в престъпна група в Ямбол

Бургаският Апелативен съд освободи срещу парична  гаранция Стойко Калудов и Григор Гочев, които заедно с Динко Вълев, по-известен  като ловецът на бежанци, са обвинени в участие в Организирана престъпна  група. Преди дни Ямболският окръжен съд им наложи..

публикувано на 25.04.24 в 17:19

Живко Тодоров: Средствата за ММИ дават сигурност на работещите

Като изключително важни за развитието на региона определи двете решения-за отпускане на средства за „Марица изток“ и отлагането на либерализацията на пазара на тока, кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Според него те дават спокойствие и..

публикувано на 25.04.24 в 16:59

Общинските съветници на Болярово гласуваха парична помощ за зрелостниците

Болярово ще изпрати тържествено своите 13 абитуриенти на 23 май. Днес, по предложение на кмета на Община Болярово Христо Христов, общинските съветници гласуваха единодушно от общинския бюджет да им бъде отпуснато финансово стимулиране. Общата..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Градушка удари Чирпанско

Поройни дъждове и градушка се изляха над няколко населени места в региона на Чирпан в ранния следобед. От ледените късове сериозно пострада и старозагорското село Самуилово. Основните поражения до момента са върху овошки и насаждения, но информацията..

публикувано на 25.04.24 в 16:25

Създават общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора"

Да бъде създадено общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“ решиха съветниците на първо четене.  То се създава като специализирано звено в Общинска администрация и ще стопанисва и управлява имотите, предназначени за дейности в областта на..

публикувано на 25.04.24 в 16:20
Снимка: ГПЧЕ

Ученици от ГПЧЕ "Ромен Ролан" зарадваха с подаръци нуждаещи се

В навечерието на Великден учениците от 8 "Ж" клас на ГПЧЕ "Ромен Ролан", с класен ръководител г-жа Мария Комбакова, посетиха "Защитените жилища за пълнолетни лица с умствена изостаналост" в Стара Загора и зарадваха с подаръци живеещите там, съобщават от..

публикувано на 25.04.24 в 15:42

В Сливен ограничиха до 20 км/ч скоростта за тротинетки и ги забраниха в пешеходните зони

До 20 км/ч се ограничава скоростта на електрическите тротинетки по пътищата в община Сливен, реши Общинския съвет. Изцяло се забранява движението им във всички пешеходни зони, тротоари, градската градина и алеи, с изключение на велоалеите...

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Фелдшерите и лекарските асистенти се пребориха за самостоятелна съсловна организация

Съсловната организация на фелдшерите и техните приемници – лекарските асистенти, вече официално ще представлява съсловието на тези медицински професионалисти. Това стана  възможно, след като парламентът вчера одобри и на второ четене промените в..

публикувано на 25.04.24 в 15:05