Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Продължават усилията за ограничаване на пожара край Павел баня

7
Снимка: Ивайло Илиев

Продължават усилията на огнеборци и горски служители да овладеят пожара край село Виден, община Павел баня. Огънят е обхванал около 100 дка гора.

Пожарът възникна в ранния следобед. Гори борова и смесена гора на около 2-3 километра от село Виден. Засега опасност за жителите на населеното място няма, съобщи кметът на Павел баня Иса Бесоолу, но не скри че е обезпокоен от излезлия вятър.

"Вятърът създава по-голямо напрежение, защото разпространява огъня и обхваща по-голяма площ, но няма проблем за селото и за Павел баня, защото е в друга посока", каза Иса Бесоолу.  

Огнеборци, горски служители и доброволци се опитват да ограничат пожара. По информация на кмета на Павел баня на място са противопожарни екипи от Павел баня и Казанлък, служители от горските стопанства в Мъглиж, Сливен и Стара Загора, много доброволци. Осигурена е вода и храна за хората, които участват в гасенето на пожара.          

Снимки: Ивайло Илиев

Галерия

Още от категорията

Започва есенната кампания за кастриране на бездомни кучета в община Казанлък

Община Казанлък, заедно с Thierhilfe suden Austria и фондация Animal Hope Bulgaria – Kazanlak обявява есенната кампания за кастриране на бездомни кучета, която ще се проведе в последната работна седмица на месеца - от 25.10.2021 г. (понеделник) до..

публикувано на 21.10.21 в 11:36

Опашки за ваксини в ДКЦ 1 в Стара Загора

Повишен интерес към поставянето на ваксина отчитат във ваксинационния кабинет на ДКЦ 1 в Стара Загора. През вчерашния ден там са поставени над 100 ваксини, докато за цялото време през октомври преди това техният брой е бил около 300, съобщи в интервю..

публикувано на 21.10.21 в 11:10
Огнян Драганов

Само една промяна в програмата на Държавна опера-Стара Загора след въвеждането на новите мерки

Една единствена промяна има в програмата на Държавна опера-Стара Загора след въвеждането на новите противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на културната институция Огнян..

публикувано на 21.10.21 в 09:04

Международен младежки център-Стара Загора организира кръводарителска акция

Международен младежки център-Стара Загора организира днес кръводарителска акция в подкрепа на пострадалите при пътно-транспортни произшествия. Аргументът на организаторите е че  новините в последно време за пътни инциденти зачестиха, някои от..

публикувано на 21.10.21 в 08:39
Стойчо Кацаров

Зелените сертификати влязоха в сила

Зеленият сертификат вече е задължителен за дейности на закрито. Документът ще служи като пропуск за големите търговски магазини, моловете, заведенията, спортните дейности на закрито, галериите, кината и театрите. Сертификатът няма да се изисква при..

обновено на 21.10.21 в 07:00

Протест срещу Covid сертификатите в Стара Загора

Старозагорци излязоха на протест пред областната администрация в града. Те се обявиха срещу зелените сертификати, принудителната ваксинация и влизащите в сила от четвъртък  рестриктивни мерки на здравното министерство. Протестиращите издигнаха..

обновено на 20.10.21 в 20:07

ЦСМП - Хасково ще разкрие още един спешен екип

301 на 100 000 население е 14-дневната заболяемост в област Хасково към днешна дата, стана ясно на заседание на Областния кризисен щаб. Той бе свикан заради повишения брой коронавирусни инфекции, регистрирани в региона и заповедта на здравния..

публикувано на 20.10.21 в 18:05

В Старозагорска област: Спират присъствените занятия за всички ученици от четвъртък

Членовете на Областния медицински съвет взеха единодушно решение за спиране на присъствените занятия в учебните заведения на територията на област Стара Загора за период от 14 дни, считано от 21 октомври.  Областният управител Иван Чолаков,..

публикувано на 20.10.21 в 16:38

На старта на новите мерки: Проблемите започват

Въвеждането на зелени сертификати за служителите в социалните домове ще затрудни дейността на Дома за стари хора в Ямбол. Едва 30 процента от служителите там са ваксинирани, информира кореспондентът ни Даниела Костова.  В дом за възрастни "Свети..

публикувано на 20.10.21 в 16:27

Вероятността за фалшиви "зелени" сертификати е голяма

Топката е в правителството. Не е необходимо да ни мъчат бранш по бранш. С финансови стимули или други мерки трябва да се разреши ситуацията с пандемията у нас. Клиентите ни намаляват, цените на консумативите се увеличават. Мерките от предишната..

публикувано на 20.10.21 в 14:57