Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От Чирпан започна изпълнението на ВиК-проекта за рехабилитация и доизграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа

Мащабният проект обхваща общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево

Снимката е илюстративна

Стартираха дейностите с подмяна на довеждащия водопровод от помпена станция „Марица“ към Чирпан. От 15-20 дни се работи по основния външния водопровод, захранващ града. Има реални строителни дейности, съобщи главният инженер на ВИК – Стара Загора инж.Пеньо Пейков.

Подновяване на ВиК съоръженията в Стара Загора ще започне в началото на октомври. Работата се забави, защото се наложи изменения от идейния към работния проект, каза за Радио Стара Загора инж. Пейков. Той уточни, че дейностите ще стартират на територията на парк „Аязмото“.

В Kaзaнлъĸ и в Paднeвo процедурата се забави заради техническа грешка. Вече има избран изпълнител и до края на годината трябва да започнат реалните дейности, обобщи инж. Пейков. По думите му е имало обжалвания по процедурата за избор на изпълнител. От месец и половина вече е избран такъв и това ще даде старт на дейностите по реализацията на практика.

Мащабният воден проект на ВиК-Стара Загора, финансиран по Oпepaтивнa пpoгpaмa „Oĸoлнa cpeдa 2014 - 2020 г. е на обща стойност 122 млн. лeвa. Целта на проекта е да се повиши качеството на услугата и да се намалят загубите на вода с около 7,8% .

"Неудобства за гражданите ще бъдат създавани, защото се подменя и канализация, и водопровод. Ще се постараем своевременно да информираме за ремонтите. Общо около 130 км водопроводи и 100 км канали на територията на четирите града Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево ще бъдат подменени", поясни инж. Пеньо Пейков. Всички дейности по проекта са насочени към подобряване качеството на услугата като цяло: да се подобри непрекъснатостта на водоподаването и да се намалят загубите. Нямаме притеснения за пресушаване на кладенци и водоизточници, но заради амортизираната мрежа се отчитат загуби, коментира инж. Пейков

Вече около 60% от абонатите в Стара Загора са с подменени водомери с нови, които позволяват дистанционно отчитане, за сметка на оператора, каза още инж. Пеньо Пейков.


Още от категорията

КПКОНПИ проверява Община Стара Загора по сигнал за нарушения на ЗОП

Служители на КПКОНПИ - Дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в Община Стара Загора по повод постъпил сигнал за нарушения на закона по две обществени поръчки на общинско дружество „Тролейбусни и автобусни преводи“ ЕООД , с..

публикувано на 29.11.21 в 14:52

Село Дълбоки спази традицията за детски коледен конкурс

Читалище „Развитие 1878 г.“, реши да обяви своя традиционен конкурс, посветен на Коледно-новогодишните празници присъствено, като се съобрази с пандемията и въпреки частичния ремонт по подмяна на дограмата. В първия раздел – за рисунка, темата  е..

публикувано на 29.11.21 в 14:44
Дончо Златев - СДС

Седесар призовава за оставки в партията и отделяне от ГЕРБ

Съюзът на демократичните сили да напусне коалицията с ГЕРБ, а партийното ръководство незабавно да подаде оставка. За това настоява Дончо Златев - член на Националния изпълнителен съвет на СДС, представител на Югоизточна България в партията ...

публикувано на 29.11.21 в 13:44

Увеличават се случаите на бракониерство в планинската част на община Твърдица

Горски служители алармираха за тенденция към увеличаване случаите на бракониерство на сърни, елени и сръндаци в планинската част на община Твърдица. В събота в този район са заловени двама ловци по подозрение, че незаконно са убили сръндак при ловен..

публикувано на 29.11.21 в 13:22

Над 1 млн. лева ще струва укрепването на Културния дом в Чирпан

Над 1 млн. лева ще струва укрепването на Културния дом в Чирпан, а 7 милиона, за да бъде довършена сградата във вида, в който е проектирана преди 45 г., съобщи кметът Ивайло Крачолов.   До ранна пролет се очаква докладът на..

публикувано на 29.11.21 в 13:17
Ваня Григорова

Ваня Григорова: Правителство ще има до Коледа, нужни са действия за ускорено увеличение на доходите

„Правителство ще бъде излъчено до празниците. „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ проведоха изключително конкретни и задълбочени разговори по конкретни политики“. Това заяви за Радио Стара Загора в коментар за..

публикувано на 29.11.21 в 10:11
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

В Ямбол започна изграждането на централизирана система за видеонаблюдение

В Ямбол започна изграждането на централизирана система за видеонаблюдение. Монтирани ще бъдат повече от 200 камери на основни пътни артерии, обществени места и детски градини. Вече са поставени 50 камери в ж.к. "Георги Бенковски", а причината да се..

публикувано на 29.11.21 в 10:10

Домашен благотворителен базар ще зарадва за Рождество нуждаещи се в Харманли

Базар  с непотребни, но красиви вещи и дрехи ще зарадва за Рождество  нуждаещи се в Харманли. Идеята хрумнала на Дейна Радева.  Младата жена решила решила, че всеки може да дари вещи, дрехи, сувенири, домашни потреби, аксесоари,  книги и играчки,..

публикувано на 29.11.21 в 10:10

728 са новите случаи на коронавирус, 47 са за област Стара Загора

728 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 5,1% от направените 14 218 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 252, следват областите:..

публикувано на 29.11.21 в 05:10

Задържана е 70-годишна, заподозряна в убийство на мъж в Николаево

70 – годишна жена задържаха органите на реда по подозрения за извършено от нея престъпление срещу 72-годишен мъж в Николаево. Сигналът е получен вчера около 18.30ч в Районното управление на полицията в Казанлък. Образувано е досъдебно..

публикувано на 28.11.21 в 13:48