Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Хасково ремонтира сградите на детските градини в няколко села

Ремонти на покривите на сградите на ДГ №21 „Вихрогонче“ в селата Брягово, Козлец и Динево и на покрива на училището в с. Динево извършва община Хасково.

В сградата на Детската градина в с. Брягово ремонтните работи вече са приключили. Там е извършена частична подмяна на компрометирани елементи от дървената конструкция, направена е нова дъсчена обшивка и покритие с керамични керемиди и др. Подменени са обшивки от поцинкована ламарина, улуци, водосточни тръби и казанчета. Възстановени са и комините, монтирани са нови шапки. Ремонтът на сградата на детската градина в Брягово е на стойност 19 350 лева. Там малчуганите започнаха новата учебна година в обновената и по-комфортна сграда, установи при проверката си на място заместник-кметът Динко Тенев.

В с. Козлец сградата на детска градина „Вихрогонче“ също е с ремонтиран покрив. И там са сменени елементи от дървената конструкция, направена е нова дъсчена обшивка и покриване с керамични керемиди. Подменени са обшивки от поцинкована ламарина, улуци, водосточни тръби и казанчета. Направена е дъсчена обшивка по стрехите, възстановени са и комините. Ремонтът в Детската градина в Козлец приключи, той е на стойност 21 910 лв. 

Ремонтът на покрива на сградата на детската градина в с. Динево, Община Хасково също приключи. Там до дни завършват и довършителните работи вътре в помещенията. Направени са нови санитарни възли за децата, подменена е водопроводна инсталация, монтирано е санитарно оборудване –мивки, смесителни батерии, душ батерии. Таваните са шпакловани и боядисани. По стените се поставя нова фаянсова облицовка, а по пода нова настилка. Ремонтирана е и ел. инсталацията на сградата. Стойността на ремонтът тук е 18 658 лв.

Успоредно с това се извърши и „Ремонт на покрив на сградата на ОУ „Христо Ботев“ с. Динево, Община Хасково“. Той беше завършен преди 15 септември и не затрудни старта на новата учебна година. От сградата на училището в Динево е отстранено съществуващото покритие с керемиди, демонтирани са водосточните тръби и улуци. Сменени са  компрометирани елементи на дървената покривна конструкция. Направена е нова обшивка с нерендосани иглолистни дъски, покритие с мушама и нови керамични керемиди върху летвена скара. Измазани са комините на сградата, подменена е обшивката от ламарина. Монтирани са нови улуци, водосточни тръби, казанчета и др. Ремонтните работи в това училище възлизат на 39 853 лв.

Ремонтните дейности в програмата на община Хасково продължават.


Още от категорията

За 14-а поредна година в Ямбол провеждат кампанията „Подай ръка – спаси живот“

Община Ямбол и тази година продължава традицията в навечерието на Коледа да организира благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно..

публикувано на 22.10.21 в 13:15

Радио Стара Загора ще излъчи филма "Истории за радиото" и в YouTube

Радио Стара Загора ще излъчи филма "Истории за радиото"  и  на своя YouTube канал тази вечер от 19 часа. Лентата е посветена на 85- годишнината от създаването на радиото и  събира документалните свидетелства за развитието на медията и историите на хората..

публикувано на 22.10.21 в 13:08

Всички служители в Центъра за временно настаняване в Стара Загора са ваксинирани

100% от персонала на Центъра за временно настаняване в Стара Загора е ваксиниран. Ваксинирани с наше съдействие са и част от потребителите на центъра. В момента те са шест души при капацитет десет, съобщи управителят Мария Милушева. Тя..

публикувано на 22.10.21 в 12:35
УМБАЛ

128 са пациентите с COVID-19 в Университетската болница в Стара Загора

128 са пациентите с COVID-19, които се лекуват в Университетската болница в Стара Загора. 10 от тях са интубирани, а 72-ма са на кислородно лечение, съобщи за Радио Стара Загора директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Той допълни, че..

публикувано на 22.10.21 в 10:13

50 % от учениците в община Харманли преминават на онлайн обучение

От днес се преустановят присъствените учебни занятия на 50 % от паралелките във всички училища на територията на община Харманли. Мярката се прилага, тъй като 14-дневната заболеваемост в община Харманли премина 500 на 100 000 население и..

публикувано на 22.10.21 в 09:05

Център за временно настаняване на бездомни заработи в Димитровград

Първият център за временно настаняване на бездомни лица в Хасковска област беше официално открит в Димитровград. Той е с капацитет за 20 души. Центърът разполага с пет складови помещения, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно..

публикувано на 22.10.21 в 09:01

От днес част от учениците в общините на област Стара Загора се връщат в класните стаи

От днес част от учениците в общините на област Стара Загора се връщат в класните стаи след променената заповед на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Според въведените противоепидемични мерки до края на следващата седмица в общините..

публикувано на 22.10.21 в 07:11

Протести и опашки за ваксини в Сливен

Граждани протестираха в Сливен срещу въвеждането на зелените сертификати. Тя изразиха недоволството си пред сградата на общината, като призоваха останалите граждани да се присъединят към тях. Те коментираха, че протестът им ще бъде ежедневен. С..

обновено на 21.10.21 в 21:34

В Стара Загора отново протестираха срещу мерките, въведени от здравните власти

С призиви „Долу мерките“ и „Стоп на здравния фашизъм“ около 200 старозагорци се събраха за втора поредна вечер пред сградата на областната управа. Те се обявиха против разпоредбите, предприети от здравните власти срещу разпространението на коронавируса..

публикувано на 21.10.21 в 20:04
Стара Загора

Временно ще бъде затруднено движението в участъци от две основни улици в Стара Загора

Във връзка осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително – монтажните работи на бул. „Руски“  в участъка от бул. „Цар Симеон Велики“ до ул.“Княз Борис Първи“, утре (22 октомври) за времето от 8.00 до 11.00 часа ще бъде затворено..

публикувано на 21.10.21 в 18:14