Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Хасково откриха изнесен център по преброяване в помощ на гражданите

Изнесен център за подпомагане на гражданите в процеса на преброяването на населението и жилищния фонд в Република България бе открит днес в сградата, където се помещава местната структура на НСИ в Хасково. Инициативата е по решение на Областната преброителна комисия, на която заместник областният управител на област Хасково Виолета Желева е председател, съобщиха от пресцентъра на областната управа  .

„Заедно с началникa на отдел "Статистически изследвания - Хасково" Светла Велева решихме, че още в първите дни на кампанията ще направим изнесен помощен център. Отправихме призив и към общинските преброителни комисия да ситуират центрове в съответните общини или в някои от населените места, където има възможност да бъдат сформирани изнесени приемни.“, каза заместник областният управител на област Хасково Виолета Желева.

Срокът за електронното преброяване беше удължен до 30 септември. Преброителите започнаха работа на терен на 18 септември в 8:00 ч. и техният ангажимент трябва да приключи в 20:00 ч. на 3 октомври, посочиха експертите от "Статистически изследвания - Хасково".

„В първите дни на кампанията имаше проблем с регистрацията на гражданите, защото имаше масови хакерски атаки. Затова се радвам, че с решение на МС преброяването по електронен път се удължи. Именно поради тази причина решихме с г-жа Велева да открием изнесен център точно сега. Тук гражданите не само ще получат помощ при процеса на преброяването по електронен път или на хартиен носител, но и ще бъдат посъветвани как могат да преброят себе си и своите близки при възникнали въпроси от тяхна страна.“, добави г-жа Желева.

Гражданите трябва  да използват валиден имейл адрес при извършване на регистрацията за електронното преброяване и валидни български документи за самоличност. Лицата трябва да знаят, че с една регистрация могат да преброят жилището, в което живеят и всички членове на своето домакинство. Не е необходимо всеки да прави отделна регистрация, подчерта началникът на отдел "Статистически изследвания - Хасково" Светла Велева.

Близо 10 души посетиха изнесения център още в първите часове на деня.

Експертите към Статистическия отдел в Хасково ще подпомагат гражданите при процеса на преброяването от  9:00 ч. до 17:00 ч. всеки делничен ден, а през следващата седмица до неделя.Още от категорията

Дуално обучение в „Мини Марица-изток“ – добри практики

На 19 и 20 октомври се проведе работна среща на тема „Дуално обучение в „Мини Марица-изток“ ЕАД – добри практики“, в която участваха представители на Дружеството, на двете професионални гимназии, с които дружеството си партнира в дуалното обучение и на..

публикувано на 26.10.21 в 10:11
Пламен Михалев- Камара на строителите в Стара Загора.

Строителният бранш страда от липсващи и скъпи материали и малко кадри

На Димитровден празнуват строители, архитекти, проектанти, инженери и всички, които са ангажирани в сферата на строителството. На тази дата преди години стротелите са спирали работа, заради настъпващата зима. В днешно време обаче работата не спира,..

публикувано на 26.10.21 в 10:04
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Сливен празнува на Димитровден

Традиционно, 26 октомври – Димитровден, празникът на Сливен, ще бъде неучебен за всички ученици от училищата, разположени на територията на община Сливен. Заради високата заболеваемост от коронавирус тази година не е предвидена официална..

публикувано на 26.10.21 в 09:03

Днес е Димитровден

На 26 октомври е Димитровден, народен и православен празник, отбелязван в памет на свети Димитър Солунски. Свети Димитър е роден през III век в град Солун, като по това време неговият баща управлява града. Той заема поста след смъртта му, провъзгласен от..

публикувано на 26.10.21 в 05:36
Хасково

206 проверки на противоепидемичните мерки за седмица в Хасково

За седемица в Хасковска област са извършени 206 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от областния кризисен щаб. За периода 18-25 октомври  са проверени 17  заведения за обществено хранене, 82 търговски обекта, три  нощни..

публикувано на 25.10.21 в 18:30

Откриха паметна плоча на патрона на Аграрния факултет проф. Жельо Ганчев в Коларово

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков, деканът на Аграрния факултет доц. Димитър Панайотов и кметът на общ. Раднево д-р Теньо Тенев откриха тържествено паметна плоча на проф. Жельо Ганчев в родното му село Коларово...

публикувано на 25.10.21 в 18:24
Мобилен ваксинационен пункт в Сливен.

Проверки за зелени сертификати в Сливен

В Сливен отново има само един изнесен ваксинационен кабинет, след като мобилния кабинент на общинския пазар бе изтеглен от РЗИ и той престана да работи. Новото място на изнесения ваксинационен кабинет  е пред търговски център от голяма верига хранителни..

публикувано на 25.10.21 в 18:13
Д-р Петя Балулова - РЗИ- Сливен

Учениците в Сливен минават на онлайн обучение от 2 ноември

Учениците от община Сливен се очаква от следващата седмица да преминат в онлайн обучение, ако заболеваемостта в общината надхвърли заболеваемост над 700 души, съобщи директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, след заседание на Областния кризисен щаб. Очаква се..

публикувано на 25.10.21 в 17:23

Опашки пред пунктовете за ваксинация в Стара Загора

Продължава засиленият интерес към ваксинационните пунктове в област Стара Загора. През почивните дни в региона са имунизирани 260 души, а 182-ма са преминали през пунктовете досега днес, обяви д-р Таня Перчемлиева от Регионалната здравна инспекция в..

публикувано на 25.10.21 в 16:30
Центърът за настаняване на мигранти в Харманли

Центърът за бежанци в Харманли е запълнен на 42%

На 42% е запълнен Регистрационно-приемателният център за бежанци в Харманли. Според последните данни там са настанени общо 1132 души, най-вече от Сирия, Ирак и Мароко, като сирийците са над хиляда. Това съобщи областният управител на Хасково Минко..

публикувано на 25.10.21 в 15:35