Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За първи път в "Мини Марица-изток" ЕАД пробно стажуване на ученици по дуалната система

За първи път в „Мини Марица-изток“ ЕАД се проведе пробно стажуване на ученици от първи гимназиален етап на дуалната система на обучение от ПГ „Св. Иван Рилски", гр. Раднево и от ПГЕТ „Г. С. Раковски", гр. Стара Загора. Подкрепата за дуалната система на обучение се предоставя във връзка с участието ни Дружеството като партньор в Проект BG05M20P001 - 2.014-0001.

Шестдесет и един  ученици от осми клас от ПГ „Св. Иван Рилски", гр. и  на ПГЕТ „Г. С. Раковски", гр. Стара Загора  видяха своите бъдещи работни места в дуалното обучение. Техните тридесет и един по-големи съученици десетокласници тази учебна година ще бъдат 11 клас и ще стартират  дуалното обучение в реална работна среда. Всички ученици участници ще получат Сертификати за проведеното пробно стажуване, подписани от Изпълнителния директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД, гр. Раднево. Стажуването на учениците се проведе при стриктно спазване на въведените мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 и по график.

Пробното стажуване като възможност за поглед в бъдещето дава на младите хора шанса да надникнат в едно евентуално работно всекидневие и да усетят тръпката на практическото приложение на знанията, да посетят работна среда и да се срещнат с бъдещи наставници и колеги. Класните ръководителки, макар и от други специалности, са съпричастни с вълненията на учениците си да видят реалното работно всекидневие. Специалистите от „Мини Марица-изток“, които разказват за работата си също са удовлетворени, че могат да споделят опит и да открехнат вратата на бъдещето пред любознателните млади хора.


Галерия

Още от категорията

Община Стара Загора

КПКОНПИ проверява Община Стара Загора по сигнал за нарушаване на ЗОП

Служители на КПКОНПИ - Дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в Община Стара Загора по повод постъпил сигнал за нарушения на закона по две обществени поръчки на общинско дружество „Тролейбусни и автобусни преводи“ ЕООД , с..

публикувано на 29.11.21 в 14:52
Дончо Златев - СДС

Седесар призовава за оставки в партията и отделяне от ГЕРБ

Съюзът на демократичните сили да напусне коалицията с ГЕРБ, а партийното ръководство незабавно да подаде оставка. За това настоява Дончо Златев - член на Националния изпълнителен съвет на СДС, представител на Югоизточна България в партията ...

публикувано на 29.11.21 в 13:44

Увеличават се случаите на бракониерство в планинската част на община Твърдица

Горски служители алармираха за тенденция към увеличаване случаите на бракониерство на сърни, елени и сръндаци в планинската част на община Твърдица. В събота в този район са заловени двама ловци по подозрение, че незаконно са убили сръндак при ловен..

публикувано на 29.11.21 в 13:22

Над 1 млн. лева ще струва укрепването на Културния дом в Чирпан

Над 1 млн. лева ще струва укрепването на Културния дом в Чирпан, а 7 милиона, за да бъде довършена сградата във вида, в който е проектирана преди 45 г., съобщи кметът Ивайло Крачолов.   До ранна пролет се очаква докладът на..

публикувано на 29.11.21 в 13:17
Ваня Григорова

Ваня Григорова: Правителство ще има до Коледа, нужни са действия за ускорено увеличение на доходите

„Правителство ще бъде излъчено до празниците. „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ проведоха изключително конкретни и задълбочени разговори по конкретни политики“. Това заяви за Радио Стара Загора в коментар за..

публикувано на 29.11.21 в 10:11
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

В Ямбол започна изграждането на централизирана система за видеонаблюдение

В Ямбол започна изграждането на централизирана система за видеонаблюдение. Монтирани ще бъдат повече от 200 камери на основни пътни артерии, обществени места и детски градини. Вече са поставени 50 камери в ж.к. "Георги Бенковски", а причината да се..

публикувано на 29.11.21 в 10:10

Домашен благотворителен базар ще зарадва за Рождество нуждаещи се в Харманли

Базар  с непотребни, но красиви вещи и дрехи ще зарадва за Рождество  нуждаещи се в Харманли. Идеята хрумнала на Дейна Радева.  Младата жена решила решила, че всеки може да дари вещи, дрехи, сувенири, домашни потреби, аксесоари,  книги и играчки,..

публикувано на 29.11.21 в 10:10

728 са новите случаи на коронавирус, 47 са за област Стара Загора

728 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 5,1% от направените 14 218 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 252, следват областите:..

публикувано на 29.11.21 в 05:10

Задържана е 70-годишна, заподозряна в убийство на мъж в Николаево

70 – годишна жена задържаха органите на реда по подозрения за извършено от нея престъпление срещу 72-годишен мъж в Николаево. Сигналът е получен вчера около 18.30ч в Районното управление на полицията в Казанлък. Образувано е досъдебно..

публикувано на 28.11.21 в 13:48

Външно министерство: Избягвайте пътувания до Южноафриканския регион

Българското външно министерство препоръча избягване на пътуванията до южноафриканския регион заради Омикрон - новия вариант на коронавируса, обявен за притеснителен от Световната здравна организация. В съобщението на МВнР се посочва, че заради..

публикувано на 28.11.21 в 08:21