Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лечебни заведения в Сливен бяха отличени за участието си във ваксинационната кампания

В Сливен МБАЛ „Хаджи Димитър" и общопрактикуващият лекар д-р Ганка Василева бяха отличени с грамоти от Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионален ангажимент, резултати и съпричастност към имунизационната кампания в Република България. Наградите са присъдени със заповед на здравния министър заради постигнатия най-голям брой на приложените ваксини сред останалите лечебни заведения от болничната и доболничната помощ в областта.

Грамотите бяха връчени на заседание на Областния кризисен щаб на 21 септември от областния управител Минчо Афузов и директора на РЗИ д-р Петя Балулова. 

От свое име и от името на администрацията областният управител връчи благодарствени адреси на МБАЛ „Д-р Иван Селимински", МБАЛ – Сливен към ВМА, МБАЛ „Св.Петка Българска", СХБАЛ „Амброаз Паре", ДКЦ 1 – Сливен и РЗИ за активната работа на разкритите в тях имунизационни пунктове. Минчо Афузов изрази признателност, че освен на първа линия в борбата за здравето и живота на пациентите, лечебните заведения в областта участват активно в имунизационната кампания. От своя страна областната администрация съвместно с РЗИ и общините подкрепи кампанията със серия от информационни срещи за ползата от ваксините, проведени с кметове и кметски наместници, работещи в производствени предприятия и администрации. Включиха се и авторитетни сливенски лекари.

До 21 септември в област Сливен са приложени 48 843 дози ваксини, като 25 352 жители на областта са със завършен имунизационен статус. Активната работа на разкритите ваксинационни пунктове продължава. Всеки желаещ има възможност на избор от всички разрешени в страната ваксини.


Още от категорията

На Шипка вали сняг. Видимостта е ограничена до 50 метра

Движението в област Стара Загора се извършва без ограничения. На Шипка вали сняг.  На прохода видимостта е намалена до 50 метра заради обилния снеговалеж. Пътните настилки са частично заледени и обработени. На проход „Република“ настилките също са..

публикувано на 08.12.21 в 06:34

Институции и граждани ще набележат мерки за спиране на замърсяването на въздуха в Димитровград

Заместник областният управител на област Хасково Виолета Желева и директорът на РИОСВ - Хасково Наталия Пачеманова се срещнаха днес с министъра на околната среда и водите Асен Личев по повод зачестилите сигнали за замърсяване на въздуха в..

публикувано на 07.12.21 в 19:13

9 години след трагедията в с.Бисер, тръгна делото в търсене на виновните

Съдът в Харманли днес даде ход на делото и проведе разпоредително заседание срещу бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова. Тя е подсъдима заради наводнението в харманлийското село Бисер на 6 февруари 2012 г., когато се скъса язовирна стена,..

публикувано на 07.12.21 в 17:51

Увеличава се броят на учениците в клас от Езиковата

От днес още една паралелка е възобновила присъствената форма на обучение от ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Това съобщи Теодора Николова, директор на старозагорската езикова гимназия.  Общо 25 са класовете, в които родителите са декларирали съгласие за..

публикувано на 07.12.21 в 16:11

Област Сливен е в повишена епизоотична готовност заради инфлуенца по птиците

Със заповед на областния управител Минчо Афузов се въвежда повишена епизоотична готовност в Сливенска област по отношение на болестта „инфлуенца по птиците", съобщиха от пресцентъра на областната управа.  На извънредно заседание на Областната епизоотична..

публикувано на 07.12.21 в 16:01

Отпада тестването за COVID-19 и на учениците в община Нова Загора

От утре, 8 декември, отпада задължителното тестване и на учениците и в община Нова Загора заради заболеваемост под 250 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от областната администрация по данни на Регионалното управление на образованието...

публикувано на 07.12.21 в 15:31

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на златни накити за 101 056 лева

На 06.12.2021 г. на ГКПП Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При..

публикувано на 07.12.21 в 15:05

Нови 200 заглавия попълниха каталога на библиотека "Искра"

Нови 200 заглавия или 324 тома постъпиха във фондовете на общинска библиотека „Искра“ в Казанлък. Те са закупени със средства от  спечелен проект на Министерство на културата по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и..

публикувано на 07.12.21 в 15:01

73 аварийни екипа на EVN са в готовност за зимния сезон

Общо 73 екипа на Eлектроразпределение  Юг (част от EVN) са постоянно в готовност да реагират при необходимост през зимния сезон, съобщиха от дружеството. От там допълниха, че е  доставена нова специализирана техника по места, която ще подпомага..

публикувано на 07.12.21 в 14:59

Възстановен е плановият прием в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович“

Възстановена е плановата дейност на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора. Няма чакащи за прием пациенти. Вече има хоспитализирани в Терапевтичните клиники от днес. Затруднения към момента няма, има осигурени налични легла,..

публикувано на 07.12.21 в 14:31
Подкасти от БНР