Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Независимостта и свободата на родината зависят от нашите задружни усилия

На тържествена церемония по случай 113-годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново президентът Румен Радев поздрави всички българи по повод днешния празник.

От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме независимостта и свободата на родината, каза в словото си държавният глава:

„Независимостта е постигната с политическа далновидност и дипломатическа мъдрост, с търпение и разум. Тя е градена на усилията на посветени държавници, но и на силата на уверен в себе си народ. За българите обявяването на Независимостта е морална победа, превърнала се бързо в мощен стимул за икономически подем и всеобщ възторг“. 


Още от категорията

„Случаят Бедечка“ е номиниран за "Най-успешна кампания, свързана с опазване на биоразнообразието и климата"

Проектът „Случаят Бедечка“ / „The Bedechka Case“ на старозагорската режисьорка Димана Шишкова е номиниран за тазгодишните десети юбилейни Годишни награди за биоразнообразие и климат'2021. Заедно с още 17 успешни кампании, документалната лента ще..

публикувано на 28.10.21 в 09:05

Румен Драганов: Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях почивки

  Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях почивки. Това коментира в интервю за Радио Стара Загора доцент Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. По думите му те са изразходвали..

публикувано на 28.10.21 в 08:38

Продължават ремонтите в община Тунджа

15 обекта от капиталовата програма е приключила напълно община „Тунджа“ за над половин млн. лв. Още 10 капиталови обекта за 745 хиляди лева все още не са приключили окончателно. От тях 6 са със завършени  строително-монтажни дейности и остава..

публикувано на 28.10.21 в 08:34
Община Стара Загора

Продажбата на плажа на Старозагорските бани ще обсъжда Общинският съвет

Създаването на специален фонд за ремонт и придобиване на нови общински жилища, е една от точките в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет в Стара Загора. То започва в 9,00 часа, а заради противоепидемичните мерки съветниците ще заседават..

обновено на 28.10.21 в 06:39

Ресторантьори и хотелиери стачкуват в Стара Загора

Ресторантьори и хотелиери обявиха стачка и излизат на протест, съобщи за Радио Стара Загора Вени Петрова, председател на Сдружението им в Стара Загора. Недоволството е заради противоепидемичните мерки, които ограничават работата на заведенията..

обновено на 28.10.21 в 06:35

Проверки за контролиран вот и купуване на гласове в квартал "Надежда" в Сливен

Специализирана полицейска акция срещу закупуването на гласове се проведе  в квартал „Надежда" в Сливен и в селата Самуилово, Тополчане и Камен. Според полицейския анализ тези райони са най-рисковите в общината. В хода на операцията са задържани..

публикувано на 27.10.21 в 17:00
Министерски съвет

Осигурени са средствата за закупуване на първите тестове за учениците

  С   три отделни постановления служебният кабинет осигури допълнителни 65 милиона лева на здравното министерство. Те ще са за щадящите антигени тестове за децата от първи до четвърти клас, за допълнителните възнаграждения на медиците на първа линия..

публикувано на 27.10.21 в 16:34

ТПП-Стара Загора събира информация за дейността на стартъп компании

Търговско-промишлена палата – Стара Загора събира информация за дейността на стартъп компании. Конкретният повод за това е разработване на планове и програми за регионално развитие и засилващият се интерес на национални и международни..

публикувано на 27.10.21 в 16:21

Огнище на Covid 19 в женския затвор в Сливен

В женския затвор в Сливен с коронавирус са заболели 9 лишени от свобода, съобщиха от Областния кризисен щаб. Първите болни са установени в края на миналата седмица. Към момента няма разрастване на огнището. Една от пациентките е в болница. Лечението на..

публикувано на 27.10.21 в 16:17

405 загинали при ПТП от началото на годината

405 души са загиналите при пътни катастрофи от началото на годината до последните дни на октомври. Това сочат данните на МВР. Те са били поискани от Института за пътна безопасност по Закона за достъп до обществена информация.  За десетте месеца..

публикувано на 27.10.21 в 14:59