Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фотографи в Ямбол даряват средства от изложба за паметник на Левски

На Националния празник ямболските фотографи подредиха изложба със свои творби в градския парк. Средствата от продажбата на фотосите ще бъдат използвани за построяването на паметник на Васил Левски. 

В празничния ден 16 фотографи решиха да представят свои творби и да се включат в кампанията за набиране на средства за изгражданетона паметник на Апостола на свободата в Ямбол, подчерта Константин Зайков. 

Вече имаме за радост няколко откупки, което е чест за авторите и изобщо за ямболската фотографска общност, че ние като общност се включваме в такава важна мисия в такъв специален ден за България. 

Мария Монева представя три свои фотографии, като едната беше откупена непосредствено след откриването на изложбата. 

На мен вече до болка ми е втръснало да гледам как се тупаме в гърдите, че сме патриоти и покорихме идеикой си връх и сме със знамето, а в това няма лошо, стига зад тези снимки да има нещо. Предпочитам да не се виждам, това е моят начин да подкрепя подобна инициатива. 

В Ямбол има една единствена паметна плоча с лика на Апостола в двора на едноименната гимназия. 

Има нужда на този велик българин да има паметник в Ямбол на централно място, за да е гордост на всеки ямболски родолюбец. 


Още от категорията

Пресякоха контрабанден канал за пестициди на МП "Капитан Андреево"

Служители на Агенция "Митници" установиха нелегален внос на голямо количество пестициди.  Задържаните 18 тона контрабандни препарати за растителна защита, които бяха установени от митническите служители на 23.09.2021 г. при проверка на МП "Капитан..

публикувано на 28.10.21 в 11:55

Дежурни имунизационни кабинети в Стара Загора през почивните дни

Дежурни имунизационни кабинети в област Стара Загора на 30 и 31 октомври Ваксини срещу COVID-19 ще се поставят в имунизационния кабинет в РЗИ - Стара Загора на 30 и 31 октомври от 9:00 до 14:00 часа. Имунизационният кабинет в ДКЦ I Стара Загора..

публикувано на 28.10.21 в 11:39

„Случаят Бедечка“ е номиниран за "Най-успешна кампания, свързана с опазване на биоразнообразието и климата"

Проектът „Случаят Бедечка“ / „The Bedechka Case“ на старозагорската режисьорка Димана Шишкова е номиниран за тазгодишните десети юбилейни Годишни награди за биоразнообразие и климат'2021. Заедно с още 17 успешни кампании, документалната лента ще..

публикувано на 28.10.21 в 09:05

Румен Драганов: Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях почивки

  Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях почивки. Това коментира в интервю за Радио Стара Загора доцент Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. По думите му те са изразходвали..

публикувано на 28.10.21 в 08:38

Продължават ремонтите в община Тунджа

15 обекта от капиталовата програма е приключила напълно община „Тунджа“ за над половин млн. лв. Още 10 капиталови обекта за 745 хиляди лева все още не са приключили окончателно. От тях 6 са със завършени  строително-монтажни дейности и остава..

публикувано на 28.10.21 в 08:34
Община Стара Загора

Продажбата на плажа на Старозагорските бани ще обсъжда Общинският съвет

Създаването на специален фонд за ремонт и придобиване на нови общински жилища, е една от точките в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет в Стара Загора. То започва в 9,00 часа, а заради противоепидемичните мерки съветниците ще заседават..

обновено на 28.10.21 в 06:39

Ресторантьори и хотелиери стачкуват в Стара Загора

Ресторантьори и хотелиери обявиха стачка и излизат на протест, съобщи за Радио Стара Загора Вени Петрова, председател на Сдружението им в Стара Загора. Недоволството е заради противоепидемичните мерки, които ограничават работата на заведенията..

обновено на 28.10.21 в 06:35

Проверки за контролиран вот и купуване на гласове в квартал "Надежда" в Сливен

Специализирана полицейска акция срещу закупуването на гласове се проведе  в квартал „Надежда" в Сливен и в селата Самуилово, Тополчане и Камен. Според полицейския анализ тези райони са най-рисковите в общината. В хода на операцията са задържани..

публикувано на 27.10.21 в 17:00
Министерски съвет

Осигурени са средствата за закупуване на първите тестове за учениците

  С   три отделни постановления служебният кабинет осигури допълнителни 65 милиона лева на здравното министерство. Те ще са за щадящите антигени тестове за децата от първи до четвърти клас, за допълнителните възнаграждения на медиците на първа линия..

публикувано на 27.10.21 в 16:34

ТПП-Стара Загора събира информация за дейността на стартъп компании

Търговско-промишлена палата – Стара Загора събира информация за дейността на стартъп компании. Конкретният повод за това е разработване на планове и програми за регионално развитие и засилващият се интерес на национални и международни..

публикувано на 27.10.21 в 16:21