Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радослав Рибарски: Политиката е такава, каквато ние си я направим

"Познавам Кирил Петков и Асен Василев от 10 години. Участвал съм в няколко техни каузи, с които сме се опитали да предложим политики. Винаги са били решителни, не са се отказвали лесно. Освен това не гледат на проекта "Продължаваме промяната" като на нещо, което се прави за тези избори или за няколко месеца. Гледа се напред. Това ме накара да вярвам, че и този път трябва да помогна и да се обединим". Това заяви в интервю за Радио Стара Загора водачът в листата на коалиция "Продължаваме промяната" в Стара Загора Радослав Рибарски. 

В листата на коалицията за Стара Загора са включени 11 кандидати. "Имахме много кандидати, започнахме от голяма бройка. Искахме да има хора от други населени места в областта. Накрая стигнахме до тези 11, които представляват по-големите градове в региона. Освен това са разпознаваеми в своята област, бих казал и експерти. Даваме поле за изява и на млади хора", допълни той. 

"Първоначално и аз казах, че не държа и не искам да се занимавам с политика. Имам достатъчно работа и работя по интересни проекти - и сега, и преди това. Но след известно време за размисъл, след като говорих с приятелите и семейството си, промених решението си. Влязох в политиката само с разговори с хора, имали досег с нея. Смятам обаче че тя е такава, каквато ние си я направим", допълни още той. 

"Не мислим да водим агресивна кампания. В корпоративния свят на това всеки да напада всеки не се гледа добре. Рано или късно трябва да се работи и да се постигне консенсус", коментира още водачът в листата на "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски. 

Цялото интервю с Радослав Рибарски чуйте в прикачения звуков файл

Още от категорията

Пристигнаха пробните машини за гласуване в област Сливен

Шест пробни машини за гласуване пристигнаха в област Сливен, съобщиха от областната администрация . Една от тях вече е разположена в сградата на администрацията на ул. „Димитър Добрович“ 3. Всеки гражданин би могъл да се запознае на място как работи..

публикувано на 27.10.21 в 17:11
Борислав Цеков

Борислав Цеков: Кандидатите дължат на избирателите ясни отговори на каскадата от кризи, които заливат България

"Най-лошото впечатление, което ми прави ходът на предизборната кампания, е фактическият отказ на кандидатите от предизборни дебати. Това важи в най-голяма степен за водещите претенденти за президентския пост."  Така коментира в интервю за Радио Стара..

публикувано на 27.10.21 в 15:19

Организират пробно машинно гласуване в община Казанлък

На 30 и 31 октомври 2021 г. /събота и неделя/ от 10.00 часа до 17.00 часа в „Инфоцентър“ на ул. „Искра“№4 ще бъде инсталирана машина, с каквато ще се проведе гласуването на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември..

публикувано на 27.10.21 в 14:34

Достигат ли предизборните послания до избирателите

"Решаваща". Така анализаторите определят предизборната кампания, която започна на 15 октомври. Търсят ли избирателите решения на проблемите в някои от предизборните слогани? Достигат ли посланията на кандидатите за народни представители,..

публикувано на 27.10.21 в 09:42

Партиите ще платят чудовищна цена, ако отново се провалят при съставянето на правителство

Президентската кампания ще продължи да доминира над тази за парламент. Прогнозата в ефира на Радио Стара Загора направи политологът Любомир Стефанов. Той призова кандидатите да поста на държавен глава да бъдат честни и да не лъжат избирателя за..

публикувано на 26.10.21 в 17:30

С осем пробни машини ще демонстрират гласуване в Старозагорско

Осем пробни машини за гласуване получи Районната избирателна комисия в Стара Загора. Броят им е увеличен, в сравнение с предходните избори и това ще позволи демонстрации да се проведат във всички 10 общини, в които се гласува с машини, съобщи..

публикувано на 26.10.21 в 15:53

Разпитват кметове от община Стамболово заради съмнения за контролиран вот през юли

Кметове и наместници от села в община Стамболово бяха разпитани от полицията в Хасково. Поискани са им обяснения заради съмненията за използване на фалшиви заявления за ТЕЛК, с които избиратели са вписвани в подвижните секции за изборите през юли...

публикувано на 26.10.21 в 14:24

Вече е ясен графика на разяснителната кампания за гласуване с машини в област Стара Загора

От РИК - Стара Загора съобщиха за радио Стара Загора, че днес са пристигнали машините за разяснителната кампания за вота на 14 ноември. Вече е изготвен и график на населените места, дните и часовете, в които всички желаещи могат да упражнят пробно своя вот...

публикувано на 26.10.21 в 13:32

Избирателите поставят слаби оценки на политиците

Отново наближават избори , този път две в едно, парламентарни и президентски, но политиците не са си взели поуките, след като отново водят гласоподавателите до изборните урни.   За трети път , в една календарна година , избирателите ще гласуват, а..

публикувано на 26.10.21 в 13:11
Георги Киряков

Политолог: Партиите няма да съставят кабинет и след тези избори

Кампаниите за президентски и парламентарни избори пострадаха затова, че са две в едно, защото битката е свързана с настоящото управление на страната. Партиите и кандидатите са предпазливи, няма сблъсък между участниците, а сблъсък между служебната..

публикувано на 26.10.21 в 08:20