258 кандидати се борят за 11 депутатски места в Стара Загора

| обновено на 14.10.21 в 20:36
Град Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

26 от 28-те регистрирани в ЦИК партии и коалиции ще участват със свои кандидат-депутатски листи в 27-ми многомандатен избирателен район – Стара Загора. Една от тях е била заличена от ЦИК.  Само 4 от тях имат пълна листа от 22-ма човека.  Това са ГЕРБ-СДС, коалиция „БСП за България“, ДПС и коалиция „Изправи се, БГ! Ние идваме!“. Това заяви за Радио Стара Загора председателят на РИК Златина Йовчева. 

Припомняме, че Демократична България изчаква решение на Централната избирателна комисия за регистрация, след като получи отказ от РИК снощи. Ако отказът бъде потвърден, коалицията има право да го обжалва пред Върховен административен съд. 

258 кандидати към момента ще се борят за 11-те депутатски места в Старозагорски избирателен район. Близо 23-ма души се борят за едно място в Парламента.

Днес в РИК – Стара Загора беше изтеглен и жребия на реда за представяне в диспутите в Радио Стара Загора. Първият безплатен диспут ще се проведе на 26 октомври. Темата е „Приоритети в работата на Народното събрание. Политики за развитието на региона и страната.“.

1.

ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“

2.

ПП „ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“

3.

ПП „ПРАВОТО“

4.

КП „ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“

5.

ПП „АТАКА“

6.

КП „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ, БДС „РАДИКАЛИ“ и БНДС „ЦЕЛОКУПНА БЪЛГАРИЯ“

7.

ПП БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ (БСДД)

8.

ПП „МИР“

9.

КП „Продължаваме Промяната“

10.

ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

11.

ПП „ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ „НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“

12.

ПП „БЛАГОДЕНСТВИЕ – ОБЕДИНЕНИЕ – ГРАДИВНОСТ“

13.

ПП „ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ“

14.

КП „БСП за БЪЛГАРИЯ“

15.

ПП „ГЛАС НАРОДЕН“

16.

КП „НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА“

17.

ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“

18.

ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“

19.

ПП „ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ“

20.

ПП ВОЛЯ

21.

КП ГЕРБ – СДС

22.

ПП „РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“

23.

ПП „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ – ЕВРОЛЕВИЦА“

24.

ПП “БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ”

25.

ПП „БРИГАДА“

26.

ПП „БЪЛГАРСКА ПРОГРЕСИВНА ЛИНИЯ“  

 

Още от категорията

Пристигнаха пробните машини за гласуване в област Сливен

Шест пробни машини за гласуване пристигнаха в област Сливен, съобщиха от областната администрация . Една от тях вече е разположена в сградата на администрацията на ул. „Димитър Добрович“ 3. Всеки гражданин би могъл да се запознае на място как работи..

публикувано на 27.10.21 в 17:11
Борислав Цеков

Борислав Цеков: Кандидатите дължат на избирателите ясни отговори на каскадата от кризи, които заливат България

"Най-лошото впечатление, което ми прави ходът на предизборната кампания, е фактическият отказ на кандидатите от предизборни дебати. Това важи в най-голяма степен за водещите претенденти за президентския пост."  Така коментира в интервю за Радио Стара..

публикувано на 27.10.21 в 15:19

Организират пробно машинно гласуване в община Казанлък

На 30 и 31 октомври 2021 г. /събота и неделя/ от 10.00 часа до 17.00 часа в „Инфоцентър“ на ул. „Искра“№4 ще бъде инсталирана машина, с каквато ще се проведе гласуването на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември..

публикувано на 27.10.21 в 14:34

Достигат ли предизборните послания до избирателите

"Решаваща". Така анализаторите определят предизборната кампания, която започна на 15 октомври. Търсят ли избирателите решения на проблемите в някои от предизборните слогани? Достигат ли посланията на кандидатите за народни представители,..

публикувано на 27.10.21 в 09:42

Партиите ще платят чудовищна цена, ако отново се провалят при съставянето на правителство

Президентската кампания ще продължи да доминира над тази за парламент. Прогнозата в ефира на Радио Стара Загора направи политологът Любомир Стефанов. Той призова кандидатите да поста на държавен глава да бъдат честни и да не лъжат избирателя за..

публикувано на 26.10.21 в 17:30

С осем пробни машини ще демонстрират гласуване в Старозагорско

Осем пробни машини за гласуване получи Районната избирателна комисия в Стара Загора. Броят им е увеличен, в сравнение с предходните избори и това ще позволи демонстрации да се проведат във всички 10 общини, в които се гласува с машини, съобщи..

публикувано на 26.10.21 в 15:53

Разпитват кметове от община Стамболово заради съмнения за контролиран вот през юли

Кметове и наместници от села в община Стамболово бяха разпитани от полицията в Хасково. Поискани са им обяснения заради съмненията за използване на фалшиви заявления за ТЕЛК, с които избиратели са вписвани в подвижните секции за изборите през юли...

публикувано на 26.10.21 в 14:24

Вече е ясен графика на разяснителната кампания за гласуване с машини в област Стара Загора

От РИК - Стара Загора съобщиха за радио Стара Загора, че днес са пристигнали машините за разяснителната кампания за вота на 14 ноември. Вече е изготвен и график на населените места, дните и часовете, в които всички желаещи могат да упражнят пробно своя вот...

публикувано на 26.10.21 в 13:32

Избирателите поставят слаби оценки на политиците

Отново наближават избори , този път две в едно, парламентарни и президентски, но политиците не са си взели поуките, след като отново водят гласоподавателите до изборните урни.   За трети път , в една календарна година , избирателите ще гласуват, а..

публикувано на 26.10.21 в 13:11
Георги Киряков

Политолог: Партиите няма да съставят кабинет и след тези избори

Кампаниите за президентски и парламентарни избори пострадаха затова, че са две в едно, защото битката е свързана с настоящото управление на страната. Партиите и кандидатите са предпазливи, няма сблъсък между участниците, а сблъсък между служебната..

публикувано на 26.10.21 в 08:20