Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Измамници събират дарения за детски площадки от името на Община Ямбол

Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.
Снимка: Община Ямбол

Измамници използват измислени дарителски кампании, за да събират пари от граждани или фирми под предлог, че ще бъдат предоставени на Община Ямбол.

Подобен сигнал достигна до двама от заместник-кметовете на община Ямбол. Мъж се е свързал с гражданин и се е представил за общински служител, искайки средства за кампания, свързана с изграждането на нова детска площадка.

„Искам хората да знаят, че Община Ямбол никога не е изпращала свои представители, за да събират дарения под какъвто и да е било предлог. Финансови средства не се събират чрез телефонни обаждания или с помощта на организации. Бъдете бдителни и ако недобросъвестни лица се свържат с вас, веднага сигнализирайте полицията“, подчерта кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Община Ямбол остро осъжда и се разграничава от подобни арогантни измамни действия! Сигналът е предаден днес на органите на МВР-Ямбол за предприемане на действия по компетентност.


Още от категорията

Откриха ранен мъж без дрехи на пътя за Бузлуджа

Мъж на 34 години е открит без дрехи и с прободни рани, вързан за дърво на пътя за връх Бузлуджа. Той е намерен в безпомощно състояние от случайни минувачи, които са подали сигнал на 112. Мъжът е настанен за лечение в болница.   По първоначална информация..

публикувано на 30.11.21 в 23:00

Въоръженият мъж от село Сърница е стрелял по полицаи

Въоръженият мъж от хасковското село Сърница, е стрелял по полицаи. Това е станало снощи при опит на униформените да го арестуват, съобщи главният секретар на МВР – Петър Тодоров.  Днес близо 300 униформени, включително спецполицаи и жандармеристи се..

публикувано на 30.11.21 в 18:18
Камион се преобърна на прохода Хаинбоаз, но движението не е спряно

Възстановено е движението през Прохода на републиката

Възстановено е движението през Прохода на Републиката, който беше затворен за изваждане на пропаднал в пропаст през мантинелата тир. Заета е едната лента след Мишеморков хан към Предела, полицейски екипи регулират движението в свободните две ленти,..

публикувано на 30.11.21 в 16:11

Заловиха издирвания въоръжен мъж в Хасковско

Задържан е издирваният въоръжен и опасен мъж от хасковското село Сърница. 55-годишният Бейсим Салиф е стрелял снощи с незаконно притежавана пушка след скандал със съседа си. След това е избягал и се е укрил в близката гора. Близо 200 полицаи,..

обновено на 30.11.21 в 15:08
Пламен Тодоров

Два сигнала за паднали дървета в община Стара Загора

До 14 часа са подадени само два сигнала на горещия телефон на общината за паднали дървета, вследствие на силния вятър. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора от Пламен Тодоров, началник отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“...

публикувано на 30.11.21 в 14:54
Чирпан

Общинският съвет в Чирпан реши да бъде изграден паметник на поета Димитър Данаилов

Общинският съвет в Чирпан взе единодушно решение за изграждането на паметник на поета Димитър Данаилов. Финансирането ще бъде осигурено от бюджета на общината и трябва да бъде завършен през 2022 година. Поводът е 100-годишнината от рождението на..

публикувано на 30.11.21 в 14:50

Младежите от МОС Стара Загора продължават с благородни каузи

Пандемичната обстановка и дистанционното  общуване, наложи тази година участието на младите хора от Младежкия общиски съвет в Стара Загора в различни благотворителни инициативи и каузи да бъде по-ограничено или в интеренетпространството. Въпреки така..

публикувано на 30.11.21 в 14:16

Димитровград излиза на протест срещу обгазяването

Сдружението „Дишай, Димитровград“  организира мирно протестно шествие на 5-ти декември от 11 до 15 ч. Организаторите на протеста алармират, че продължава обгазяването на Димитровград и околните села със серен диоксид  и замърсяването на въздуха с..

публикувано на 30.11.21 в 14:00
Камион се преобърна на прохода Хаинбоаз, но движението не е спряно

Затварят за движение Прохода на Републиката заради катастрофирал ТИР

Проходът на Републиката се затваря за движение за всички превозни средства, за да бъде изтеглен катастрофиралият ТИР в района между село Мишеморков хан и върха, съобщиха от полицията във Велико Търново. По-рано бе съобщено, че републиканските пътища в..

публикувано на 30.11.21 в 13:55

Продължава издирването на въоръжения мъж край хасковското село Сърница

Продължава издирването на мъжа, стрелял снощи в хасковското село Сърница. На място са близо 150 души от силите на полицията, жандармерията и барети, съобщава кореспондентът ни в Хасково Христо Христов.  Снощи в 18:40 ч. в село Сърница възникнала..

публикувано на 30.11.21 в 12:28